حل معمای انقراض شیرهای دریایی

یک معمای که برای سالها ذهن دانشمندان را در مورد انقراض سریع شیرهای دریایی در بخشهایی از آب‌های یخی آلاسکا به خود مشغول کرده بود، در نهایت و پس از سالها حل شد.

یک معمای که برای سالها ذهن دانشمندان را در مورد انقراض سریع شیرهای دریایی در بخشهایی از آب‌های یخی آلاسکا به خود مشغول کرده بود، در نهایت و پس از سالها حل شد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خوزستان، علی‌رغم این‌که شیرهای دریایی عمر نسبتا طولانی دارند اما تعداد این‌گونه شیرهای دریایی در سه دهه اخیر 80 درصد کاهش داشته است.

معمولاً دانشمندان در فصل تابستان به مطالعه رفتار شیرهای دریایی می‌پردازند اما در این فصل نیز علتی برای مرگ‌ومیر این‌گونه از شیرهای دریایی مشاهده نشد و محققان هم‌چنان به دنبال دانستن این مسئله که، کجا، چرا و چگونه این‌گونه از شیرهای دریایی به مرگ دچار می‌شوند، بودند.

برای پاسخ به این پرسش‌ها، ‌دانشمندان نیاز به دسترسی به جنبه‌هایی از زندگی شیرهای دریایی که از دیدشان پنهان بود، داشتند.

از این رو، به این حیوانات دستگاه ردیابی با عنوان "مخابره‌گر تاریخ زندگی" (LHX) که در حفره شکمی حیوان جوان جای می‌گرفت، متصل شد.

طبق اطلاعات این دستگاه، محققان حتی زمانی که شیرهای دریایی از دیدشان خارج‌شده‌اند، می‌توانند به بررسی مطالعه رفتار حیوان بپردازند و در صورت مرگ شیر دریایی به علت تجزیه بدن حیوان، علامت ارسال اطلاعات دستگاه از بین می‌رود.

از سال 2005 دانشمندان 45 حیوان جوان را در ساحل آلاسکا ردیابی کردند. از آن موقع تاکنون 17 عدد از این شیرهای دریایی جوان مردند. برای دانشمندان مرگ این شیرها عجیب بود درحالی‌که هنوز این شیرهای جوان به سن تولیدمثل هم نرسیده بودند.

با توجه به اطلاعات رسیده از ردیاب به نظر می‌رسید که مرگ شیرهای دریایی جوان به علت شکار شدن توسط جاندار درنده باشد. در این میان از حیوانات درنده این منطقه، کوسه‌ها و وال‌هایی که کشنده بودند، به عنوان مظنون‌های اصلی انقراض این‌گونه از شیرهای دریایی مطرح شدند. در نهایت پس از تحقیقات متعدد دانشمندان دریافتند که در تمامی این سال‌ها کوسه خواب‌آلود اقیانوس‌ قاتل اصلی این حیوانات بوده است.

به عقیده محققان در سال‌های اخیر به علت شکار بی‌رویه ماهی‌ها، شیرهای دریایی با کمبود غذا مواجه و وادار به نفوذ به نقاط عمیق‌تر دریا برای جستجوی غذا می‌شدند. در نقاط عمیق تر دریا نیز از آن‌جایی که منابع غذایی برای کوسه خواب‌آلود اقیانوس هم کاهش یافته بود، این حیوان غذای خود را با شکار شیرهای دریایی به دست می‌آورد.

با حل این معما پس از سال‌های متمادی تحقیق درباره زندگی این‌گونه از شیرهای دریایی، محققان معتقدند که با اتخاذ تصمیم‌های مناسب برای حفظ منابع غذایی این جانوران، می‌توان از انقراض آنان جلوگیری کرد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۲ آذر ۱۳۹۳ / ۱۲:۰۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93091207656
  • خبرنگار :