بومشناسان دانشگاه جورجیا طی مطالعهای دریافتهاند امروزه سرعت انقراض گونهها هزار برابر سرعت انقراض در دوران پیش از انسان است.
به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بررسی سرعت انقراض دوران ماقبل انسان از اهمیت زیادی برخوردار است و هماکنون دانشمندان میدانند سرعت کنونی انقراض گونهها بسیار بدتر از آن است که تصور میشد.
در اختیارداشتن سرعت واقعی انقراض به محققان امکان بررسی دقیقتر مکانیسمهای سببی را میدهد.
بر اساس نتایج حاصله، سرعت انقراض پیش از ظهور انسان در مقایسه با تعداد گونههای منقرضشده و تعداد گونههای جدید در حال ظهور کندتر بود. دانشمندان دریافتند سرعت انقراض در دوران پیش از انسان، 0.1 انقراض در هر میلیون گونه بود و در نتیجه در این دوران هر سال از 10 میلیون گونه روی زمین، یک گونه منقرض میشد.
این در حالی است که تخمینهای پیشین، یک انقراض در یک میلیون را نشان داده بودند و بنابراین بر اساس این تخمینها، سرعت انقراض 100 برابر سرعت انقراض در دروان پیش از انسان بود. اما با دادههای جدید، محققان معتقدند نه تنها سرعت انقراض کنونی هزار برابر بالاتر از سرعت طبیعی انقراض در دورانهای پیش از انسان است بلکه سرعت انقراض در آینده احتمالا 10 هزار برابر سرعت انقراض در این دوران خواهد بود.
در این مطالعه، از سوابق فسیلی و همچنین مدلهای رایانهای تحلیلی جدید برای تخمین سرعتهای انقراض در شجرههای پلیژنتیک یا تکاملی استفاده شد.
محققان هماکنون شجرههای تکاملی بسیار جامعی در اختیار دارند که در آن، به دلیل وجود تکنیکهای مولکولی بهتر تمامی گونهها به چشم میخورند.
جزئیات این کشف علمی در مجله Conservation Biology منتشر شد.
انتهای پیام
نظرات