• سه‌شنبه / ۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 94020804536
  • خبرنگار : 71456

این بار انسان‌ها در نقش سیارک

زمین در آستانه ششمین انقراض؟!

زمین در آستانه ششمین انقراض؟!

یک محقق و نویسنده در کتاب جدید خود مدعی‌ شده‌ است، نزدیک به نیمی از گونه‌های زنده زمین اواخر قرن بیست‌و‌یکم منقرض خواهند شد و بشر عامل این رویداد است.

یک محقق و نویسنده در کتاب جدید خود مدعی‌ شده‌ است، نزدیک به نیمی از گونه‌های زنده زمین اواخر قرن بیست‌و‌یکم منقرض خواهند شد و بشر عامل این رویداد است.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این ششمین انقراض انبوه بر روی زمین خواهد بود و می‌تواند با انقراضی رقابت کند که 65 میلیون سال پیش و بر اثر برخورد یک سیارک به زمین، دایناسورها را منقرض کرد. این درحالیست که در انقراض ششم، انسان‌ها نقش سیارک را ایفا می‌کنند.

«الیزابت کولبرت»، پژوهشگر محیط زیست و روزنامه‌نگار آمریکایی، در کتابش تحت عنوان «انقراض ششم: یک تاریخ غیرطبیعی» که جایزه پولیتزر 2015 را از آن خود کرد، درک انسان از انقراض در دهه 1740 تا زمان حال را رهگیری می‌کند؛ کولبرت در این کتاب مدعی شده، دانشمندان بر سر این نکته که انسان‌ها عامل انقراض ششم هستند، توافق دارند.

این محقق می‌نویسد: در ابتدا زمانی که محققان با استخوان‌های قدیمی حیوانات برخورد می‌کردند، هدف نخست آن‌ها مرتبط‌کردن این استخوان‌ها با گونه‌هایی بود که وجود داشتند. به طور مثال در سال 1739، زمانی که گروهی از دانشمندان نخستین استخوان‌های Mastodon (پستانداری شبیه فیل) را حفاری می‌کردند، بر این تصور بودند که به دنبال بقایایی از دو حیوان مختلف به طور مثال، یک فیل و یک کرگدن بودند.

با این حال بعدها دانشمند فرانسوی به نام «ژرژ کوویه» پیشنهاد داد که این استخوان‌هامربوط به ماقبل تاریخ بوده و بنابراین محققان برای اولین‌بار، این ایده را مطرح کردند که احتمالا یک گونه کامل وجود داشته و سپس ناپدید شده است.

کولبرت بر این باور است که یکی از مجرم‌های اصلی انقراض ششم بر روی زمین آب‌وهواست، اما کشاورزی مدرن و جمعیت در حال رشد انسان نیز در این جرم نقش دارند. انسان‌ها با گرم‌کردن زمین، واردکردن گونه‌های مهاجم به نواحی مختلف و پراکنده‌کردن قارچ‌ها و ویروس‌ها، کل حیات را از بین خواهند بود.

به گفته کولبرت، تاکنون هیچ موجودی، حیات بر روی زمین را به این صورت از بین نبرده است.

وی می‌نویسد: تخمین زده می‌شود که یک سوم مرجان‌های تپه‌ساز، یک سوم نرم‌تنان آب‌های شیرین، یک سوم کوسه‌ها، یک چهارم تمامی پستانداران، یک پنجم خزندگان و یک ششم تمامی پرندگان به دلیل غفلت انسان‌ها از دم تیغ گذرانده و نابود شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۴-۰۲-۰۸ ۱۵:۰۴

پس بياييد با هم مهربان باشيم و جنگ و خونريزي را پايان بخشيم. ... کو گوش شنوا؟!!

avatar
۱۳۹۴-۰۲-۰۹ ۰۹:۵۱

واقعيت آن است که هيچ موجودي خطرناکتر از انسان نيست....