عوارض عدم یادگیری مهارت‌های 10گانه زندگی

یک متخصص روان‌پزشک گفت: افسردگی در جامعه ما ریشه برون‎زا دارد.

یک متخصص روان‌پزشک گفت: افسردگی در جامعه ما ریشه برون‎زا دارد.

سیدرضا حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه زنجان، اظهار کرد: هر ساله 10 اکتبر را به صورت نمادین به عنوان روز جهانی بهداشت روان تعیین می‎کنند، اما باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که مراقبت‎های بهداشت روان، تنها مختص به یک روز نیست، بلکه باید همه ایام سال به این نکته توجه کرد، چرا که هدف از بهداشت روان این است که فرد احساس شادابی و لذت از زندگی خود داشته باشد.

وی با اشاره به وضعیت پذیرش بیماری‎های روانی در جامعه، افزود: خوشبختانه این موضوع نسبت به سال‎های قبل بهتر شده و خانواده‎ها بیشتر به مسایل بهداشت روان می‎پردازند. البته هنوز به سطحی نرسیده است که شرایط را مطلوب بدانیم و آمار بیماری‎های روانی رو به کاهش باشد.

حسینی تصریح کرد: روان هم مانند سایر اعضا، عضوی از بدن است که حتی ممکن است وجود نداشته باشد؛ یعنی فرد زنده است ولی زندگی نباتی دارد، به همین جهت به همان اندازه که سایر اعضا با روح در ارتباطند، روان نیز با روح آدمی در ارتباط است. در همین راستا توجه به بهداشت روان از اهمیت بالایی برخوردار است. در حقیقت سالم بودن به معنای این است که فرد بهترین کارآیی را داشته و از زندگی خود رضایت‌مند باشد.

این متخصص روان‌پزشکی تاکید کرد: بهداشت روان در دو حوزه فردی و اجتماعی خود را نشان می‎دهد. در حوزه فردی، افراد باید مهارت‎های ده‌گانه زندگی را به خوبی یاد گیرند تا بتوانند با مشکلات پیش رو در زندگی برخورد کنند. بخشی از این مهارت‏‌ها توسط خانواده‎ها، هم‎سن و سالان در مدارس و بخشی هم با کسب تجربه شخصی حاصل می‌شود، چرا که اگر این مهارت‎ها را یاد نگرفته باشند، نمی‎توانند مشکلات خود را مدیریت کنند و در نتیجه احساس سرخوردگی در این افراد نمایان می‌شود.

حسینی یادآور شد: در حوزه اجتماعی هر کسی به عنوان یک فرد مستقل باید بتواند این مهارت‎ها را به نسل بعد منتقل کند که در این راستا نقش معلمان در آموزش و پرورش و والدین غیرقابل انکار است تا ما نحوه تفکر، مهارت گوش دادن فعال و ... را یاد بگیریم. در حقیقت این مهارت‎های زندگی باید در همه ایام سال در زندگی‎ها جاری باشد و به یک روز اکتفا نشود.

وی ادامه داد: همچنین پدر و مادرها در کنار وظایف ذاتی خود نباید وظایف انسانی که در حوزه تربیت فرزندان دارند را فراموش کنند. در ضمن سیاست‎گذاری‎های کلان کشور باید به سمتی رود که از بیماران روانی در جامعه انگ‎زدایی شود، چرا که بیماری روانی ممکن است به سراغ هر کسی بیاید. به همین جهت ما باید کمک کنیم بیماران خوب شوند تا در جامعه‎ای شاد، افراد با شادابی زندگی کنند که یکی از ضرورت‌ها در این زمینه، از بین بردن فردی‎نگری مطلق است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۸ آذر ۱۳۹۳ / ۰۹:۵۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 93090804445
  • خبرنگار :