معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با تاکید بر لزوم تغییر جهت پژوهش در دانشگاهها به سمت مشتریمداری، گفت: از هر نوع اقدام و همکاری که سبب افزایش نفوذ پارکهای علم و فناوری در دانشگاهها شود، حمایت میکنیم.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا منطقه خوزستان، دکتر سورنا ستاری صبح امروز در ادامه سفر خود به این استان، در مرکز رشد فناوری واقع در دانشگاه شهید چمران حضور یافت و در نشستی با متولیان پژوهش و فناوری استان، با بیان اینکه ظرفیتهای خوزستان بسیار بالاتر از وضعیت فعلی است، بر لزوم همدلی بیشتر بین مسؤولان تاکید و اظهار کرد: باید ببینیم آینده استان و آینده دانشگاه را چگونه تعریف کردهایم؛ آیا آینده دانشگاه در افزایش تعداد دانشجویان کارشناسیارشد و دکتری خلاصه میشود و اینکه از پژوهش در دانشگاه به دنبال چه هدفی هستیم.
وی ادامه داد: آیا تنها میخواهیم یک استاد پروژهای را برای دانشجوی دکتری تعریف کند و چهار سال او را به کاری مشغول کند که تنها هدف آن چاپ دو مقاله ISI باشد و ما اسم این را پژوهش میگذاریم و آن را برای کشور یک افتخار میدانیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه نباید پروژهها با هدف مقالهنویسی تعریف شوند، افزود: البته چاپ مقاله هم خوب است، اما باید به تدریج جهتگیری در دانشگاه به سمتی سوق داده شود که هر پروژه با هدف مشتری مداری تعریف شود.
ستاری پژوهش در دانشگاهها را بدون توجه به موضوع تجاریسازی، غیرسودمند خواند و با بیان اینکه پارکهای علم و فناوری از بخشهای فعال در حوزه تجاریسازی پژوهشهای کاربردی هستند، افزود: از هر نوع همکاری که باعث شود نفوذ پارکها در دانشگاه افزایش یابد و استادان بتوانند شرکتهای دانش بنیان تاسیس کنند، حمایت میکنیم.
وی با یادآوری این که پنج درصد از فروش شرکتهای دانش بنیان راهاندازی شده توسط استادان به دانشگاه اعطا میشود، خاطرنشان کرد: این شرکتها به هر میزان که فروش داشته باشند معادل پنج درصد آن توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دانشگاه پرداخت میشود که در جهت توسعه زیرساختهای دیگر کارهای پژوهشی هزینه شود.
ستاری با بیان اینکه جهتگیری پژوهش در دانشگاه باید به سمت حل معضلات استان سوق یابد، گفت: استاندار باید بتواند در زمینه رفع معضلات استان به دانشگاه تکیه کند و باید هر اتفاقی که در استان رخ میدهد تکیه اصلی بر ظرفیتهای درونی استان باشد.
وی همچنین در پاسخ به درخواست رئیس پارک علم و فناوری خوزستان مبنی بر توسعه بازار جهت افزایش فروش محصولات شرکتهای دانش بنیان، تصریح کرد: در این زمینه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تقبل میکند که معادل یک تا سه درصد از ارزش خرید تجهیزات از شرکتهای داخل استان را به عنوان مشوق و کمک در اختیار استانداری یا جای دیگر قرار دهد که این تغییر روش و فرهنگسازی شکل بگیرد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور همچنین به استفاده از ظرفیتهای ذاتی استان در حوزه گیاهان دارویی و کشاورزی تاکید و خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به اینکه پارک علم وفناوری صندوق نوآوری ندارد، باید به عنوان راه حل، یک جایگزین تعریف شود.
ستاری تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی را بینهایت توصیف کرد و با بیان اینکه برای سال آینده بودجه معادل هزار میلیارد تومان برای این صندوق درنظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: توصیهام این است که پارک علم و فناوری صندوق مستقلی داشته باشند و وامها را از همینجا به شرکتها پرداخت کند.
انتهای پیام