معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با بیان اینکه هزینه کردن در پژوهش صرفا منجر به نتیجهگیری نمیشود، گفت: نباید اشتباهات گذشته را تکرار کنیم؛ ایجاد مراکز تحقیقاتی تنها چاره کار نیست، بلکه باید شرکتهای دانشبنیان تاسیس شوند جرا که در این صورت است که ثروت تولید میشود.
به گزارش خبرنگار علمی ایسنا منطقه خوزستان، دکتر سورنا ستاری در ادامه سفر خود به خوزستان ظهر امروز در نشست هماندیشی با رؤسای دانشکدهها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه علومپزشکی جندیشاپور اهواز که در سالن جلسات حوزه ریاست این دانشگاه برگزار شد، اظهارکرد: معاونت علمی و فناوری 50 درصد هزینههای خرید تجهیزات را به دانشگاهها پرداخت میکند، اما برای احداث ساختمان نمیتواند حمایتی داشته باشد.
ستاری با بیان اینکه معاونت از هر حرکتی که دانشگاه را از حالت بالینی به پژوهشی تبدیل کند، حمایت میکند، افزود: حمایت از مراکز رشد با اعطای وام نیز از برنامههای معاونت است اما در زمینه ایجاد زیرساخت، در حال حاضر به جز در برخی موارد خاص امکان کمک و حمایت وجود ندارد. به طور مثال در حوزه دارویی با اخذ نامه از رئیس جمهور به راحتی میتوان مرکز تولید دارو احداث و کمکهای مالی دریافت کرد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور خاطرنشان کرد: معاونت به پژوهشهای پایه بها میدهد؛ هدف معاونت این است که پژوهشها در صورتی انجام شود که خریدار داشته باشند.
وی با بیان اینکه همچون گذشته در زمینه نمایشگاه تجهیزات 40 درصد تخفیف سالیانه توسط معاونت تقبل میشود، افزود: پژوهشهایی که روی هوا تعریف میشود و قابل استناد نیست ارزشی نخواهد داشت؛ یک هیات علمی طی دو ساعت یک پایاننامه دکتری تعریف میکند، در حالی که فاقد ارزش تحقیقاتی است و در نهایت یک مقاله کار میشود که نه قابل استناد است و نه در کار بالینی استفاده می شود، زیرا قابل مقایسه با پژوهشهای موسسات معتبر در دنیا نیست.
ستاری افزود: به همین دلیل معاونت برای پیشگیری از این اتفاق تصمیم گرفت صندوق حمایت از پژوهشگران در پژوهشهای مشترک و تحقیقات مرز دانشی وارد شود و هزینه این پژوهشها را به صورت کلی ارائه دهد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور خاطرنشان کرد: هدف این است که هیچ پژوهشی در دانشگاه انجام نشود، مگر اینکه مشتری در بخش صنعت یا صندوقهایی که از طرف دولت حمایت میشود، داشته باشد.
وی همچنین با بیان اینکه در حال حاضر در زمینه تجهیزات پزشکی از وضعیت خوبی برخوردار هستیم، افزود: اگر شما فکر میکنید دولت میتواند دارو یا تجهیزات پزشکی بسازد اشتباه میکنید و یا اگر فکر می کنید دانشگاه میتواند چنین کاری انجام دهد، یک تصور اشتباه است. دولت فقط میتواند تحقیقات پایه را انجام دهد و در این بخش حمایت کند.
وی مشکل اول در خوزستان را اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی عنوان و اظهار کرد: اگر دانشگاه میخواهد بگوید باری از دوش کسی برداشته است، باید در زمینه توانمندی فارغ التحصیلان و تربیت دانشجوی کارآفرین در مراکز رشد فعال شود.
ستاری افزود: هر شرکت دانشبنیان که در اینجا طرح قابل دفاع داشته باشد، غیرممکن است که رها شود. البته ایجاد زیرساخت به حجم بزرگ سرمایهگذاری نیاز دارد. بنابراین انتظار میرود که با همافزایی امکانات موجود و فعال شدن مرکز رشد در جذب استادان و فارغ التحصیلان دانشگاه برای تاسیس شرکتهای دانش بنیان، فعالیت ها گسترش یابد.
وی همچنین میزان تسهیلات قابل ارائه به شرکتهای دانش بنیان از سوی صندوق نوآوری را 300 میلیون تومان به صورت قرضالحسنه عنوان کرد و افزود: برای حمایت از شرکتها هیچ محدودیتی نداریم.
به گزارش ایسنا در این نشست همچنین دکتر علی خدادادی قائممقام دانشگاه علومپزشکی جندی شاپور اهواز با ارائه گزارشی از وضعیت دانشگاه به قدمت بیش از 1700 ساله آن اشاره و اظهار کرد: این دانشگاه در حال حاضر در 11 دانشکده حدود 7 هزار و 700 دانشجو دارد و 16 مرکز تحقیقاتی در آن فعال است.
وی با اشاره به اجرای طرح ملی تحول سلامت در دولت تدبیر و امید، آن را یک طرح مدبرانه و امیدزا توصیف و خاطرنشان کرد: این طرح در سه مرحله کاهش هزینههای درمانی، ارائه بستههای بهداشتی و عرضه کتاب تعرفهها اجرا شد که عدالت اجتماعی از آن نتیجه میشود.
قائممقام دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز یکی از وظایف مهم دانشگاه را صیانت از اجرای این طرح دانست و ابراز امیدواری کرد: در آینده با اجرای صحیح این طرح در کنار حمایت مجلس، گامهای موثری در جهت بهبود شاخصهای بهداشتی برداشته شود.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای دانشبنیان میتوانند زمینه مناسبی برای کاهش هزینههای جانبی این طرح فراهم کنند که این کاهش هزینهها منجر به ایجاد شرکتهای تولید دارو در جهت درمان بیماران سرطانی خواهد شد.
خدادادی وجود منطقه آزاد اروند را زمینهساز فعالیتهای تجاری، حمایت از نخبگان و تأسیس شرکتهای دانش بنیان دانست و اظهار امیدواری کرد با حمایت معاونت علمی و فناوری بتوانیم در عرصه تولید داروهای سرطانی و محرومیتزدایی در استان گامهای اساسی برداریم.
به گزارش ایسنا در این نشست رؤسای دانشکدهها و مراکز تحقیقاتی دانشگاه علومپزشکی جندیشاپور اهواز مشکلات و درخواستهای خود در حوزه پژوهش و فناوری را با معاون علمی و فناوری رئیسجمهور مطرح کردند.
حمایت از تاسیس رشتههای جدید، توجه ویژه به موضوع آموزش با توجه به محرومیت خاص خوزستان، حمایت از ایجاد مراکز تحقیقاتی منحصر به فرد دانشگاه، تاسیس شرکتهای دانشبنیان، تجاریسازی ایدهها و نخبگان، تخصیص خط اعتباری خاص برای بیماریهای با شیوع بسیار بالا در استان، تسهیل امور اداری نخبگان، نظارت بر قیمتگذاری صحیح تجهیزات آزمایشگاهی و پزشکی و خدمات پس از فروش شرکتهای ارائه دهنده این تجهیزات، سازماندهی یک مجموعه برای ارائه اطلاعات آماری لازم برای انجام طرحهای پایه در مطالعات پزشکی، بازنگری دورههای آموزشی دانشجویان دکتری (عمومی و تخصصی) و تخصیص وقت به پژوهش برای این دانشجویان، تغییر در سیستم آموزشی دانشجویان PhD و دکترای عمومی و تخصصی، حمایت از احداث پروژه ساخت دانشکده داروسازی برای رفع مشکل فضای آموزشی، فیزیکی و آزمایشگاهی این دانشکده، مشخص کردن وضعیت استخدامی اعضای هیات علمی دانشگاه برای افزایش ماندگاری و جلوگیری از دلسردی آنها، احیای برخی ردیفهای بلاتصدی که در زمان جنگ وجود داشت و پس از آن منحل شد و حمایت در خصوص همکاری فرابخشی و بینالمللی، از اهم مطالب مطرح شده در این نشست بود.
انتهای پیام
نظرات