تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان آلمانی نشان داد، ماده ارگانیکی به نام «پنتا اریتریتول تترانیترات» (PETN) شاید روزی به زنان باردار مبتلا به فشار خون بالا امکان محافظت از دخترانشان در مقابل فشار خون بالا را پیش از تولدشان بدهد.
به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، محققان دانشگاه یوهانس گوتنبرگ آلمان اثر PETN را روی موشهای باردار مبتلا به فشار خون بالا و نوزادانشان بررسی کردند.
این موشهای باردار در طول بارداریشان و بازههای زمانی ایجاد شیر، هر روز با ترکیبی از 50 میلیگرم PETN تغذیه شدند.
محققان دریافتند PETN هیچ اثری بر روی فشار خون موشهای والد نداشت اما در کمال تعجب افت در فشار خون فرزند مونث این حیوانات را مشاهده کردند. این در حالی بود که تاثیری بر روی فرزند مذکر موشها مشاهده نشد.
فشار خون سیستولیک (عدد بالا) موشهای نوزاد مونث حدود 10 میلی تا 13 بود و این میزان در مقایسه با فرزندان دختر موشهایی که PETN مصرف نکرده بودند، پایینتر بود.
این واقعیت که PETN روی فشار خون موشهای والد اثری نداشت، اما فشار خون را در فرزندان دختر آنها کاهش داد، نشان میدهد این ماده مستقیما مسئول اثر کاهشدهنده فشار خون مشاهدهشده در این آزمایش نیست.
محققان معتقدند احتمالا PETN ژنهای بدن فرزند مونث موشها را اصلاح کرده تا مولکولهای بیشتری تولید کنند.این مولکولها، شریانهای خونی را شل کرده و در نهایت، باعث پایینآوردن فشار خون در موشهای نوزاد میشوند.
در حالی که اثر PETN برنامهریزیکننده پیش از تولد نویدی برای مضامین بالینی در آینده است، دانشمندان اعلام کردهاند باید درباره تعمیمدادن یافتهها از آزمایشات حیوانی به انسانی هوشیار بود.
جزئیات این دستاورد علمی در نشریه Hypertension قابلمشاهده است.
انتهای پیام