گیاهخواران یا افرادی که به لاکتوز شیر حساسیت دارند، بزودی میتوانند از پنیر گیاهی تولید شده در آزمایشگاه استفاده کنند که در ترکیب آن به جای شیر از توالی ژنتیکی مبتنی بر دیانای گاو استفاده شده است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان آمریکایی به روشی برای تولید ژنهای پروتئین پنیر مبتنی بر توالی دیانای گاو دست پیدا کرده و سپس آنها را در مخمر رشد داده و از آن برای تولید پنیر - بدون شیر - استفاده کردند.
در تولید این پنیر از مخمر، کره گیاهی و آب استفاده میشود.
در ابتدا ژنومهای گاو برای یافتن توالی ژنتیکی پروتئین شیر طبیعی بررسی شده و سپس توالی دیانای در سلولهای مخمر قرار میگیرد؛ مخمر دستکاری ژنتیکی شده در هنگام رشد، سلولهای پروتئین شیر واقعی تولید میکند.
در مرحله بعدی، شیر گیاهی با سه ترکیب اصلی پنیر شامل چربی یا کره گیاهی، قند گیاهی به جای لاکتوز شیر و آب مخلوط میشوند؛ مخلوط این مواد برای تولید پنیر با روشهای سنتی قابل استفاده خواهد بود.
محققان با جمعآوری بودجه 15 هزار دلاری، فاز بعدی مطالعه برای تولید عملی پنیر با استفاده از این روش را بزودی آغاز میکنند.
انتهای پیام