/راه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی/

افزایش درآمد کشاورز عامل رسیدن به اقتصاد مقاومتی

اقتصاد مقاومتی و برنامه‌های توسعه اقتصادی زمانی اجرا می‌شود که توجه مسئولان کشور به روستاها و کشاورزان خرده‌پا باشد؛ به طوری که مسئولان با حضور در روستاها و پیگیری مشکلات روستاییان موجب افزایش درآمد آنها شوند.

اقتصاد مقاومتی و برنامه‌های توسعه اقتصادی زمانی اجرا می‌شود که توجه مسئولان کشور به روستاها و کشاورزان خرده‌پا باشد؛ به طوری که مسئولان با حضور در روستاها و پیگیری مشکلات روستاییان موجب افزایش درآمد آنها شوند.

اسماعیل شهبازی - عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی - در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این‌که توسعه‌ اقتصادی و اقتصاد مقاومتی از روستاها آغاز می‌شود، اظهار کرد: راه رسیدن به اقتصاد مقاومتی توجه به کانون‌های تولید اولیه‌ هر سرزمین که همان روستاست لازم و ضروری است چراکه اگر بتوانیم کار تولید را در روستا رونق دهیم به اقتصاد مقاومتی دست خواهیم یافت.

وی ادامه داد: باید توجه مسئولان کشور به بخش کشاورزی به ویژه کشاورزان خرده‌پا در روستاها افزایش یابد چراکه تعداد این افراد بسیار زیاد و کار آنها نیز بسیار تاثیر‌گذار در بخش کشاورزی است.

شهبازی با بیان این‌که مهم‌ترین مساله برای کشاورزان خرده‌پا تضمین امنیت کار است، اظهار کرد: پایگاه اولیه اقتصاد مقاومتی از روستا به کشاورزان خرده‌پا و دامداران است چراکه اگر توجه به دامداران و کارخانه‌های بزرگ باشد به جایی نخواهیم رسید.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان این‌که اکثر منابع کشور در اختیار کشاورزان خرده‌پا قرار دارد، گفت: دولت باید بتواند کار این دسته از افراد را با ایجاد تسهیلات و به‌طور کلی اهمیت‌دادن به این بخش بیشتر کند.

وی ادامه داد: دولت می‌تواند با تخصیص اعتبارات برای صنایع، خدمات و بانک بخش کشاورزی در اولویت قرار دهد و به‌طور کلی موجب افزایش درآمد کشاورزان شود.

شهبازی افزایش درآمد کشاورز را مستلزم تجهیز وسائل و تجهیزات برای آنها عنوان و اظهار کرد: افزایش درآمد کشاورز در گروی مکانیزاسیون و ایجاد تجهیزات مختلف در مزرعه است به همین دلیل انتظار می‌رود دولت تسهیلاتی را برای بخش کشاورزی در نظر بگیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی یکی‌دیگر از راهکارهای اجرایی اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی را عبور و مرور مسئولان در تمام دستگاه‌های مربوطه به مزرعه و روستا عنوان و اظهار کرد: از پشت دفاتر مجلل نمی‌توان بخش کشاورزی را توسعه داد به همین دلیل باید مسئولان شخصا در مزارع و روستاها حضور به عمل آورند.

وی با بیان این‌که اقتصاد مقاومتی به معنای برآورده کردن نیازهای کشور در داخل است، گفت: اقتصاد مقاومتی تنها با حضور مسئولان در روستاها و در درون مزارع برای پی‌بردن به مسائل و مشکلات به ثمر می‌رسد.

شهبازی ادامه داد: باید به جای ریخت‌وپاش‌های اشرافی از بودجه دولت اعتباراتی به دامداران و کشاورزان خرده‌کار قرار بگیرد چرا که با یک کارخانه نمی‌توانیم نیازهای کشور را برطرف کنیم اما با توجه به کشاورزان و روستاییان و خرده‌کاران بخش کشاورزی می‌توانیم تحولی را در این بخش ایجاد کنیم و اقتصاد مقاومتی را به معنای واقعی به اجرا درآوریم.

به گزارش ایسنا، رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست اقتصاد مقاومتی را مهم تلقی کرده‌اند و درخصوص حمایت از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی معتقدند که نیاز اصلی، عمل است و نباید اینگونه باشد که در سخن، از اقتصاد مقاومتی حمایت کنیم اما در عمل، حرکت‌مان کند باشد چرا که مبنای اقتصاد مقاومتی تکیه بر تولید داخلی و استحکام بنیه درونی اقتصاد است.

ایشان بخش کشاورزی را به عنوان یک بخش حیاتی دانستند و با تأکید بر لزوم سیاست‌های حمایتی دولت از این بخش بسیار مهم، معتقدند در کنار حمایت از بخش کشاورزی باید مشکلات کشاورزان و دامداران نیز برطرف شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۸ تیر ۱۳۹۳ / ۱۰:۳۰
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93041810595
  • خبرنگار : 71498