افزایش قیمت شیر و درخواست صنایع لبنی:

قیمت لبنیات هم باید افزایش یابد

در حالی که وزارت جهاد کشاورزی از افزایش 330 تومانی (30 درصد) قیمت خرید هر کیلوگرم شیر خام خبر داده است هنوز تصمیمی برای تغییر قیمت شیر پاستوریزه و لبنیات گرفته نشده که مسئولان صنایع لبنی خواستار افزایش 30 درصد قیمت این محصولات نیز شده‌اند.

در حالی که وزارت جهاد کشاورزی از افزایش 330 تومانی (30 درصد) قیمت خرید هر کیلوگرم شیر خام خبر داده است هنوز تصمیمی برای تغییر قیمت شیر پاستوریزه و لبنیات گرفته نشده که مسئولان صنایع لبنی خواستار افزایش 30 درصد قیمت این محصولات نیز شده‌اند.

حسین چمنی - مشاور صنایع شیر ایران - با اعلام این مطلب به خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد:‌ چگونه است که می‌توان یک معادله ساده را یک طرفه نگاه کرد و علی‌رغم افزایش 30 درصدی قیمت شیر خام توجهی به هزینه‌های افزایش یافته و قیمت محصول نهایی در صنایع لبنی نکرد؟

وی افزود: افزایش قیمت شیر خام می‌تواند منجر به افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی و کاهش مصرف آن شود. همچنین صادرات این محصولات به دلیل کاهش قدرت رقابت در بازارهای بین‌المللی نیز کاهش پیدا می‌کند. این در حالی است که طی سال‌های گذشته صنایع لبنی علی‌رغم تامین نیاز داخلی به شیرخشک توانستند این محصول را نیز صادر کنند.

کمترین سود صنایع مربوط به صنعت لبنیات است

چمنی اعلام کرد: در تولید شیر و دیگر محصولات لبنی دامداران و صنایع تبدیلی همچنان حتی با اعمال افزایش 240 تومانی قیمت خیلی با شرایط مطلوب فاصله دارند چرا که بر اساس گزارش کارشناسان دادگستری در پایان سال گذشته کمترین میزان سود در میان صنایع مختلف کشور به صنعت لبنیات با 1.5 درصد سود اختصاص داشت و بهترین کارخانه‌های صنایع لبنی در بهترین شرایط از تولید خود حدود چهار درصد سود می‌برند.

مشاور صنایع شیر ایران ادامه داد:‌ چگونه است که مسئولان علی‌رغم افزایش 30 درصدی قیمت خرید شیر از دامداران تاکید دارند که قیمت محصول نهایی تا اطلاع ثانوی باید ثابت بماند؟ این در حالی است که صنایع لبنی که خرید شیر خام را به صورت روزانه انجام می‌دهند باید بتوانند در صورت افزایش قیمت این ماده اولیه تغییرات منطقی را در قیمت محصول نهایی خود نیز اعمال کنند.

وی با اشاره به اینکه قیمت شیر خام 70 درصد هزینه‌های تولید محصولات لبنی را شامل می‌شود، گفت: با افزایش قیمت 30 درصدی شیر خام از کیلویی 1110 تومان به کیلویی 1440 تومان حداقل 21 درصد قیمت محصول نهایی از شیر تا دیگر محصولات لبنی باید افزایش یابد. از سوی دیگر نیز 9 درصد بابت هزینه‌های افزاتیش یافته ناشی از اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها به هزینه‌های تولید محصولات لبنی اضافه می‌شود که نهایتا دولت باید به صنایع لبنی اجازه دهد قیمت محصول نهایی خود را نیز حداقل 30 درصد افزایش دهد.

بلاتکلیفی صنایع لبنی پس از انتزاع

چمنی اظهار کرد: از ابتدای امسال که قانون تمرکز وظایف بخش کشاورزی از سوی وزارت جهاد کشاورزی اجرا شده صنایع لبنی بلاتکلیف‌ هستند چراکه از سویی وزارت تجارت اعلام می‌کند همه وظایف مربوط به صنعت لبنیات به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده و وزارت جهاد کشاورزی تنها خود را متولی دامداران می‌داند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱ تیر ۱۳۹۳ / ۱۳:۴۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 93040100484
  • خبرنگار : 71214