بخشهایی از نمایشگاه نوروزی صنایع دستی هگمتانه که در کنار موزه تازه ساماندهی شده هگمتانه در تپه هگمتانه برپا شده بود، صبح امروز (10 فروردین) در آتش سوخت.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این نمایشگاه که از 25 اسفند ماه سال گذشته توسط بخش خصوصی و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان همدان در تپه هگمتانه برپا شده است، با حدود 70 غرفه از اقلام فرهنگی و صنایع دستی قرار است تا 16 فروردین ماه امسال در این مکان برپا باشد؛ اما با آتش سوزی صبح امروز حدود 10 غرفه آن به طور کامل از بین رفت یا آسیبهای جدی دید.
یکی از غرفهداران این نمایشگاه درباره علت آتشسوزی در محل نمایشگاه به خبرنگار ایسنا گفت: به گفته آتشنشانان حاضر در محل نمایشگاه به علت روشن بودن یک وسیله گرمایشی (هیتر) در یکی از غرفههای ابتدایی نمایشگاه با وزش شدید باد گرمای زیاد آن باعث بروز اتشسوزی در ساعت سه و بیست دقیقه صبح امروز شد.
ستاره بیابانی با بیان این که تا خاموش شدن آتش، شش غرفه ابتدایی نمایشگاه به طور کامل در آتش سوختند و چند غرفه نیز آسیبهای جدی دیدند گفت: غرفهدارانی که در نمایشگاه مانده بودند در زمان شروع آتشسوزی قصد داشتند با استفاده از کپسولهای آتشنشانی موزه هگمتانه آتش را خاموش کنند، اما متاسفانه این کپسولها کار نمیکردند، بنابراین مسئولان غرفهها موفق شدند با خیس کردن یک فیبر و قرار دادن آن مقابل دیگر غرفهها از سرایت آتش به دیگر غرفهها جلوگیری کنند.
او با بیان اینکه هیچ بنای تاریخی در این آتشسوزی در تپه هگمتانه آسیب ندیده است ادامه داد: به دلیل وزش باد شدیدی که شب گذشته در همدان رخ داد، چادر غرفه انتهایی نمایشگاه نیز که در کنار کلیسا در تپه هگمتانه قرار داشت نیز مهار نشد و داخل گودال فرانسویها افتاد.
از سوی دیگر به علت وزش باد شدید در همدان نمایشگاه اقلام فرهنگی و صنایع دستی نیز که در میدان باباطاهر و در محدوده آرامگاه باباطاهر قرار داشت نیز دچار آسیب جدی شد. یکی از غرفهداران این نمایشگاه - سعید حسام - نیز در این زمینه به خبرنگار ایسنا توضیح داد: با توجه به این که مسئولان نمایشگاه مسائل ایمنی را برای برپایی نمایشگاه رعایت نکردند و چادر غرفهها را به طور کامل مهار نکردند، با وزش شدید باد و بارش باران در شب گذشته چادرهای غرفهها ویران شدند و حتی نردههای آرامگاه نیز در این ویرانی آسیب دیدند. همچنین به دلیل بارش باران بسیاری از اقلام از بین رفتند.
یک فعال حوزه میراث فرهنگی در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: در طول سالهای گذشته نیز این گونه نمایشگاهها در سطح شهر و در مکانهای تاریخی برپا شدند که نهادهای مدنی در این زمینه به مسئولان میراث فرهنگی تذکرهایی را مبنی بر اشتباه بودن این اقدام داده بودند.
حسین زندی افزود: استان همدان نیازمند یک بازارچه دائمی برای برپائی نمایشگاههای مختلف صنایع دستی در مناسبتهای مختلف است، اما متاسفانه در حالیکه بازار تاریخی باقی مانده از دوره صفویه در همدان اکنون به انبار تبدیل شده است، دیگر مکانها مانند آرامگاه باباطاهر و تپه هگمتانه به مکانی برای برپائی نمایشگاهها تبدیل شدهاند.
به گفته وی، ورود بیرویه گردشگران و مسافران به این بازارچهها، آتشسوزیها و آسیبهای دیگر به مرور این بناهای تاریخی را از بین میبرد.
انتهای پیام