رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه گفت: بر اساس تصمیم کمیسیون مربوطه، امسال از خرید گندم سن زده از کشاورزان خودداری میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، علی اشرف منصوری در جلسه ستاد مبارزه با سن گندم افزود: بر طبق ابلاغیه معاونت نظارت راهبردی ریاست جمهوری در خصوص خرید تضمینی گندم معمولی و دوروم، اعلام شده که مراکز مجاز از خرید گندم سن زده خودداری کنند.
وی تصریح کرد: حداکثر سن زدگی مجاز باید 2 درصد باشد که در حد پاک بودن محصولات از آفت سن است. امسال بارندگی خوب بوده و گندم دیم و آبی به خوبی رشد کرده و تفاوت زیادی در بین آنها مشاهده نمیشود. فقط آفت سن و علفهای هرز، مزارع استان را با تهدید مواجه کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: کشاورزان اگر در زمان مناسب و به شیوه صحیح با آفت سن مبارزه نکنند خسارت عمدهای به مزارعشان وارد شده و در زمان برداشت محصول برای فروش آن با مشکل مواجه میشوند.
منصوری با اشاره به وجود 432 هزار هکتار گندم آبی و دیم در استان کرمانشاه افزود: اطلاع رسانی به کشاورزان از طریق رسانههای جمعی و تبلیغات چهره به چهره برای سمپاشی 107 هزار هکتار گندم آبی، 325 هزار هکتار گندم دیم و 185هزار هکتار جو برعلیه آفت سن آغاز شده و تاکنون بیش از 7000هکتار از اراضی استان برعلیه این آفت سمپاشی شده است.
وی یادآور شد: آفت سن در مزارع گندم و جو مناطق معتدل و سردسیری استان به مرحله طغیان رسیده و کشاورزان استان باید هرچه زودتر با تهیه سم از مراکز مجاز خرید و مشورت با کارشناسان به سمپاشی مزارع خود اقدام کنند. تمام کارشناسان مراکز خدمات جهادکشاورزی دهستانها و پرسنل ستادی حفظ نباتات استان کرمانشاه حتی در ایام تعطیل در مزارع حضور داشته و به صورت مداوم آماده نظارت و ارائه مشورت به کشاورزان جهت نحوه صحیح سمپاشی هستند.
سید افشین صفوی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه نیز با اشاره به سرمای شبانه و اوایل صبح در مزارع استان، گفت: بهترین ساعت سمپاشی برای مبارزه با سن گندم ساعات بین 9 صبح تا 16عصر است، زیرا سم سن در دمای پائین اثرگذاری کمی دارد.
وی به کشاورزان استان توصیه کرد، برای صرفه جویی در هزینهها، سموم سن و علفهای هرز را به همراه ریزمغزیها توأمان استفاده کنند.
صفوی از تمام زارعین خواست که علاوه بر مزارع گندم، مزارع جو خود را نیز برعلیه آفت سن سمپاشی کنند، زیرا در مزارعی که گندم و جو در کنارهم هستند حتی اگر به نحوه عالی مزارع گندم سمپاشی و در مزارع جو این کار انجام نشود آفت سن میتواند از مزارع جو به مزارع همجوار منتقل شده و محصولات گندم را از بین ببرد.
انتهای پیام