وحید جلیلی با ابراز این عقیده که عدهای در عرصه فرهنگ به دنبال ایجاد خفقان هستند،مطرح کرد: عدهای از هنرمندان بخشی از فرهنگ ما یعنی انقلاب و دفاع مقدس را فیلتر کردهاند.
به گزارش خبرنگار بخش هنری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این فعال فرهنگی در همایش فعالان فرهنگی که شامگاه 26 اسفند در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) برای لبیک به نگرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون وضعیت فرهنگی کشور برگزار شد، گفت: این جلسه به بهانه صحبتهای حضرت آقا در جمع خبرگان رهبری تشکیل شده است. من میخواهم نکته ای را در ابتدا درباره صحبتهای حضرت آقا بیان کنم و آن این است که ممکن است وقتی ایشان دغدغههایشان را در حوزه فرهنگ مطرح میکنند، شباهتی با حرفهای برخی مسوولان داشته باشد که این نباید ما را به اشتباه بیندازد.
وی ادامه داد: ما ابتدا باید توجه کنیم که این صحبتها از کجا صادر شده است. ما حتی اگر حزباللهی هم نباشیم، باید افتخار کنیم که چنین شخصیت فرهیختهای را در راس جامعه داریم. حضرت آقا که دغدغههایشان را مطرح میکنند بر عرصه فرهنگ، کاملا اشراف دارند. ایشان در بعضی از حوزههای هنری متخصص و بروز هستند. ایشان بر خلاف بسیاری از ما بسیار خوشبین هستند، وقتی انسانی با این شرایط نگرانیهایی را در حوزه فرهنگ مطرح میکند، ما باید حساسیتهایمان بیشتر تحریک شود.
او در بخش دیگری از صحبتهایش تصریح کرد: نکته مهم دیگری که ایشان در صحبتهایشان مطرح کردند بحث انزوای جناح فرهنگی مومن و انقلابی است. آن شخصیت فرهنگی مشرف که خوشبین هم هستند میگویند که نگرانند جناح فرهنگی مومن منزوی شود.
جلیلی با انتقاد از برخی از هنرمندان ادامه داد: عدهای به دنبال فیلتر هستند و میخواهند فضای خفقان در جامعه به وجود بیاید. اتفاقا بر خلاف آنچه رسانههای بیگانه به دنبال مطرح کردن از صحبتهای حضرت آقا هستند، من صحبتهای ایشان را 180 درجه بر خلاف آن میبینم، اتفاقا حرف حضرت آقا این است که نگذارید فیلتر و سانسور در کشور حاکم شود.
وی همچنین عنوان کرد: ما شاعری داشتیم به نام مرحوم قیصر امینپور. در آن زمان کانون نویسندگان بیانیهای رسمی داد و در آن بیانیه از قیصر امینپور با الفاظی ناپسند نام برد و او را شاعر بیلبوردهای شهری دانست.
وی تصریح کرد: عدهای به دنبال این هستند که بخشی از فرهنگ ما یعنی انقلاب، دفاع مقدس و 200 هزار شهید را فیلتر کنند. اینها نه خودشان انگیزه دارند که به این موضوعات بپردازند و نه میخواهند چنین موضوعاتی در فضای رسانهای مطرح شود. این در حالی است که انقلاب ما انقلابی صددرصد فرهنگی است. اصل انقلاب اسلامی یک انقلاب تولید فرهنگ در حوزه اندیشه، هنر، رسانه و... بود.
جلیلی با انتقاد از برخی جریانها در عرصه سینما، اظهار کرد: در سینما جریانی به نام تخدیر به معنی باری به هر جهت وجود دارد که بخشی از جریان روشنفکری ما اتفاقا با این دو سینما مشکلی ندارند. کسانی بودند که در سینما ادعای روشنفکری داشتند اما بعد "پوپک و مش ماشاءالله" و "10 رقمی" ساختند. بخشی از کسانی که ادعا میکنند طرح مسئله دارند، اتفاقا اصلا مسئلهای ندارند. مسئله یعنی ترکیبی از معلوم و مجهول. این عده به دنبال این هستند که القای رسیدن به بنبست را کنند.
به گزارش ایسنا، همایش فعالان فرهنگی که برای لبیک به نگرانی رهبر معظم انقلاب پیرامون وضعیت فرهنگی برگزار شد، با حضور چهرههایی چون علی مطهری، حسن بنیانیان، سید عباس صالحی، حسامالدین آشنا، رضا امیرخانی، جواد محقق، محمدرضا زائری و ... همراه شد.
انتهای پیام