بحران برف در دو استان شمالی کشور در حالی چهارمین روز خود را پشت سر گذاشت که سرعت و شدت بارش از امدادرسانی بیشتر است.
به گزارش خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در حالی که مسئولان مختلف استانی و کشوری در ادامه فعالیتهای امدادی و کمکرسانی از تحت کنترل بودن شرایط در استانهای شمالی به ویژه گیلان و مازندان خبر میدهند، گزارش خبرنگار ایسنا روایت جدیدی از این منطقه را بیان میکند به عنوان مثال در نشتارود و تنکابن که ارتفاع برف به حدود دو متر رسیده است، مردم با بستن مسیر خودروهای عبوری و امدادی، نان و آب و تجهیزات ضروری درخواست میکنند. همچنین تداوم قطعی برق و گاز در برخی مناطق روستایی مشکلات را دو چندان کرده است. همچنین برخی افراد با سوءاستفاده از وضعیت موجود اقلام و کالاهای ضروری را به چند برابر قیمت به شهروندان میفروشند.
ظهور برفروبهای میلیونی
خبرنگار اعزامی به تنکابن همچنین از ظهور برفروبهای میلیونی در تنکابن خبرداد. این افراد که از شهرهای اطراف آمده و از امروز در این شهر و محدوده اطراف تنکابن حاضر شدهاند، در ازای پارو کردن سقف منازل شهروندان حداقل یک میلیون تومان می خواهند. شهروندان نیز با توجه به حجم برف روی بام خانه و احتمال ریزش سقف و نیز بارشهای مجدد از این کار استقبال میکنند.
ورود روحانی و جهانگیری به بحران برف
عصر روز گذشته، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی - رییس جمهور کشورمان با اشاره به بارش شدید برف در مناطق مختلف کشور بویژه استانهای گیلان و غرب استان مازندران، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، دکتر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی و مهندس حمید چیت چیان وزیر نیرو را موظف کرد تا در اسرع وقت پیگیریهای لازم در راستای بهبود شرایط مردم در زمینه تامین آب، برق و وسایل گرمایشی و تسریع در روند کمک رسانی و ارائه خدمات مناسب به آنان در روستاها و نقاط دور افتاده و بازگشایی راهها و جادهها در این مناطق را انجام دهند تا مردم در شرایط سخت ناشی از سرما دچار کمترین مشکل شوند.
همچنین اسحاق جهانگیری - معاون اول رئیسجمهور نیز در تماس تلفنی با استاندار مازندران، در جریان آخرین وضعیت مناطق غرب استان و نیازهای مردم این منطقه قرار گرفت و ضمن اعلام آمادگی برای ارسال هر نوع امکانات و تجهیزات مورد نیاز استان، تصریح کرد: دولت و شخص رئیسجمهور توجه ویژهای به رفع نیازهای مردم غرب مازندران و عادیسازی هرچه زودتر شرایط در این مناطق دارد.
ربیع فلاح جلودار - استاندار مازندران - نیز گزارشی از آخرین وضعیت مناطق غرب استان و اقدامات صورت گرفته به معاون اول رئیسجمهور ارائه کرد و خواستار حمایت هرچه بیشتر دولت در زمینه امدادرسانی و خدماتدهی به مردم شد و افزود: امدادرسانی به روستاها و بازگشایی راههای روستایی با جدیت در حال انجام است و امیدواریم امروز پیشرفت خوبی در این زمینه حاصل شود.
گزارش قدمی از آخرین وضعیت امدادرسانی
حسن قدمی - رییس سازمان مدیریت بحران کشور که اقدامات انجام شده در مناطق برفزده با هماهنگی و مجوز سازمان تحت امرش انجام میشود درباره آخرین وضعیت مناطق برفزده در شمال کشور به خبرنگار حوادث ایسنا، گفت: بارش برف و بسیاری از حوادث این چنینی اجتنابناپذیر است اما مهم این است که بتوانیم پس از بارش برف یا وقوع حوادث، در مدت زمان کمتری اقدام به ارائه خدمات کرده و وضعیت را به شرایط عادی بازگردانیم؛ وگرنه مواردی نظیر قطعی برق در پی بارش برف و ... در همه جای دنیا رخ میدهد.
وی با اشاره به وضعیت امدادرسانی به برفزدگان دو استان گیلان و مازندران، خاطرنشان کرد: وضعیت در شهرستان چالوس بهتر شده اما در برخی شهرها نظیر تنکابن مشکلاتی وجود دارد که در هماهنگیهایی که با مدیریت بحران استانهای تهران، البرز، سمنان، گلستان و قزوین انجام دادیم، بنا شد تا این استانها دستگاههای برف روب خود را به مدت یک هفته به استانهای گیلان و مازندران منتقل کنند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از هماهنگی مدیریت بحران با سپاه پاسداران برای در اختیار قرار گرفتن تجهیزات و دستگاههای این نهاد برای امدادرسانی به برفروبی در استانهای برفگیر و برفزده به ویژه مازندران و گیلان خبر داد و افزود: با شهرداری تهران نیز برای ارسال دستگاههای برفروب به ویژه بابکت که قابل برفروبی در معابر فرعی را دارد، صحبت کردهایم و بنا شده امکانات این نهاد نیز در اختیار قرار بگیرد.
قدمی با اشاره به سکونت حدود چهار تا پنج هزار خانوار در مناطق برفزده مازندران و گیلان، تصریح کرد: بنابر آخرین گزارشاتی که تا دوشنبه شب واصل شده، مورد کشته و مصدومی در پی بارش شدید برف در این دو استان نداشتیم.
وی باز کردن معابر و جادههای اصلی را امری راحتتر از باز کردن معابر و راههای فرعی برشمرد و افزود: مشکلی که داریم، عمدتا در بازگشایی معابر فرعی است؛ چرا که نمیتوان یک لودر را به کوچه و خیابان انداخت و برفها را کنار زد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور همچنین از پخت نان در مراکز استانها و انتقال و توزیع نان و آب معدنی در میان ساکنان مناطق برفزده خبر داد و افزود: تعدادی ژنراتور نیز به استانها فرستاده شده تا نانواییهایشان فعالیت خود را از سر بگیرند.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور عدم لایهروبی راههای فرعی را از مهمترین مشکلات حال حاضر در مناطق برف زده شمال کشور اعلام کرد و گفت: مشکل قطعی گاز در استان مازندران رفع شد.
قدمی گفت: تابحال آماری مبنی بر کشته و مصدوم شدن افراد به علت برف گزارش نشده و آماری که از سوی برخی نهادها اعلام میشود، مورد تائید نیست.
وی با بیان اینکه در جلسات تشکیل شده مقرر شد تا برآورد خسارت انجام شود، گفت: مشکل قطعی گاز در کل استان مازندران رفع شده است.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور عدم لایهروبی راهها و مسیرهای فرعی را از مهمترین مشکلات حال حاضر در مناطق برفزده دانست و گفت: درباره وضعیت برف نیز از استانهای همجوار اکیپهایی اعزام شدهاند و کارها به سرعت در حال پیشروی است.
قدمی از پیگیری ویژه نمایندگان کمیسیون عمران و مجلس در حادثه خبر داد و افزود: با موافقت مدیریت بحران، سپاه نیز وارد عمل شده و مسئولیت در شهر تنکابن را بر عهده گرفته است.
امنیت مطلوب و ورود یگانوِیژه
وضعیت امنیتی و نگرانی از بابت آن نیز دغده دیگری بود که با قطع جریان برق در این مناطق قوت بیشتری گرفت، اما سردار احمدرضا رادان، جانشین رییس پلیس کشور در گفتوگو با ایسنا، از آمادهباش کامل نیروهای انتظامی و یگان ویژه دو استان گیلان و مازندران خبر داد و در تشریح آخرین امدادرسانی به مردم گرفتار در برف دو استان گیلان و مازندران، گفت: تمام نیروهای انتظامی در این دو استان در حالت آمادهباش کامل به سر میبرند.
وی با اشاره به ورود ماموران یگان ویژه به مناطق برفزده گیلان و مازندران، گفت: همچنین در راستای امدادرسانی هر چه سریع به مردم محبوس شده و تامین نظم و امنیت، از روز گذشته تاکنون یگانهای ویژه به کار گرفته شدند و همچنان امدادرسانی ادامه دارد.
سردار مسعود جعفرینسب ، فرمانده انتظامی استان مازندران نیز وضعیت امنیتی در این استان را خوب ارزیابی کرد و از آمادهباش نیروهای پلیس راهور، یگان ویژه و ... خبر داد و به ایسنا گفت: در حال حاضر دستگاههای امدادی مشغول فعالیت در محل هستند.
وی با بیان اینکه مسیر تنکابن که شب گذشته بسته شده بود صبح امروز بازگشایی شد، افزود: در قسمتهای برف زده تمامی نیروهای امدادی مشغول به کار هستند و شاهراه اصلی مازندران که از رامسر تا آمل را در بر میگیرد نیز باز است و مشکل تردد وجود ندارد.
رئیس پلیس مازندران درباره چرایی اعمال محدودیت ترافیکی در برخی از محورهای این استان نیز گفت: به منظور ارائه خدمات بهتر و تسریع در امدادرسانی یکسری محدودیت ترافیکی در این محورها اعمال شده که هماکنون برداشته شده است؛ اما از رانندگان میخواهد ضمن پرهیز از سفرهای غیرضروری حتما در محورهای برفگیر زنجیر چرخ به همراه داشته باشند؛ چرا که پلیس از تعدد خودروهای فاقد زنجیر چرخ جلوگیری خواهد کرد.
جعفری نسب از آمادهباش ویژه نیروهای پلیس، یگان ویژه، پلیس راهور، بسیج، سپاه در محل خبر داد و گفت: این نیروها در سطح استان مستقرند و خوشبختانه وضعیت ایمنی مطلوبی در استان وجود دارد و مشکلی نداریم.
وی درباره ارائه خدمات به شهروندان و حادثهدیدگان نیز افزود: در این خصوص اولویتبندیهایی صورت گرفته و خدمات به افراد ارائه خواهد شد.
رئیس پلیس مازندران درباره مشکل قطعی برق و احتمال بروز یکسری مشکلات امنیتی اظهار کرد: همانطور که گفتم مشکلی در این مناطق نداریم.
جعفرینسب با بیان اینکه از زمان بارش برف تاکنون در شهرهای مختلف استان نظیر رامسر، نوشهر، تنکابن و ... حضور داشتهام ، گفت: خوشبختانه مشکلی گزارش نشده است با این وجود پلیس در آمادهباش کامل است و اجازه هیچگونه فرصتطلبی و سودجویی را به عدهای انگشت شمار نخواهد داد.
ارسال کمکهای امدادی از استان تهران به استانهای برفی
سیدحسین هاشمی - استاندار تهران نیز از کمک رسانی به استانهای گیلان و مازندران به دلیل بحرانهای به وجود آمده بر اثر بارش شدید برف خبر داد و به ایسنا گفت: با توجه به اعلام نیاز استانهای شمالی، بخشهای مختلف استانداری تهران که امکان کمک رسانی داشتند عملیات کمک رسانی را آغاز کردهاند و شب گذشته نیز با کولیوند، رئیس سازمان امداد و نجات کشور صحبت داشتیم تا با هر آنچه در توان داریم برای کمک رسانی به مردم این منطقه اقدام کنیم.
وی ادامه داد: به دلیل برف و باران سنگین، مردم برخی مناطق به سختی افتادهاند اما با این حال باید شرایط را تحمل کنیم؛ اکنون تمام استانهای همجوار استانهای شمالی، کمک رسانی را به این مناطق آغاز کردهاند تا اگر مشکلی به ویژه در منطقه مازندران به وجود آمد آن را حل کنند.
تخریب پنج مدرسه در گیلان
مهدی حاجتی ، مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان در پی بارش شدید برف و ایجاد بحران از مردم خواست تا در جهت کمک به ادارات آموزش و پرورش استان و مناطق آسیب دیده همکاری های لازم را با مدیران مدارس داشته باشند و گفت:در جریان بارش برف پنج مدرسه تخریب شدهاند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان با تاکید بر اینکه سرانه اختصاصی جهت برف روبی مدارس به ادارات آموزش و پرورش استان واریز شده است از مدیران و روسای آنان خواست تا هرچه سریع تر و با تلاش مضاعف و با بهره گیری از کمک اهالی منطقه، دهداران، دهیاران، اولیای مدرسه و مدیران اجرایی منطقه یا شهرستان، اقدام به برف روبی سقف مدارس کنند تا از خطرات احتمالی ریزش مدارس جلوگیری شود .
وی با بیان اینکه تاکنون پنج مدرسه به علت بارش شدید برف در استان تخریب شده، گفت: با وجود تمامی تدابیر اندیشیده شده توسط آموزش و پرورش استان و ادارات تابعه پنج مدرسه در مناطق مختلف استان شامل مدرسه ای در اطاقور، رحیم آباد، تولمات و املش 70 تا 100 درصد تخریب شده اند.
حاجتی به تعطیلی مدارس اشاره و تصریح کرد: بارش شدید برف در هفته جاری از شنبه، 12 بهمن ماه باعث تعطیل شدن مدارس استان شده است که این امر تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، آموزش پرورش در اطلاعیه جدید خود هم اعلام کرد که کلیه مدارس 19گانه پایتخت در روز چهارشنبه تعطیل است.
مسعود ثقفی در گفتوگو با ایسنا، گفت: با توجه به سرمای شدید هوا و لغزندگی معابر و گزارش سازمان هواشناسی مبنی بر ادامه بارندگی و برف، فردا (چهارشنبه) کلیه مدارس مناطق 19 گانه شهر تهران در تمام مقاطع تعطیل است.
گفتنی است مدارس امروز تهران و کل کشور تعطیل شده و از عصر امروز با توجه به ادامه بارندگی احتمال تعطیلی مدارس فردا وجود داشت.
لغو 6 پرواز فرودگاه بینالمللی رشت + جزییات
مدیر روابط عمومی فرودگاه بینالمللی سردار جنگل رشت نیز اعلام کرد: براساس برنامه قبلی امروز قرار بود هشت پرواز رفت و برگشت در فرودگاه سردارجنگل رشت انجام پذیرد که تاکنون شش پرواز لغو شد.
مهندس سید رضا علوی در گفتوگوبا خبرنگار «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه گیلان، گفت: از هشت پرواز رفت و برگشت فرودگاه بین المللی سردارجنگل که باید به روال عادی انجام میگرفت شش پرواز تاکنون به علت بارش مجدد برف لغو شده است.
مدیر روابط عمومی فرودگاه بین المللی سردار جنگل رشت میزان دید استاندارد افقی از روی باند جهت پرواز را 1200 متر بیان کرد و گفت: در حال حاضر دید روی باند در فرودگاه رشت 400 متر است.
بیش از 20 میلیون لیتر سوخت در استان توزیع شد
مدیر شرکت پخش فرآوردههای نفتی گیلان نیز گفت: با گذشت یک هفته از بارش برف که منجر به مسدود شدن معابر اصلی و مناطق صعب العبور شده و همچنین کاهش 20 تا 25 درجه ای دمای هوای استان گیلان، عملیات سوخت رسانی در سطح استان با تلاش شبانه روزی همکاران در بخش عملیاتی و ستادی بی وقفه در حال انجام است
فردین چراجی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه گیلان، اظهار کرد: براساس اطلاعات واصله از انبار نفت گیلان به عنوان قلب تپنده شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی منطقه گیلان و با سوخت رسانی توسط 114 نفتکش فعال و همچنین هفت ناحیه فعال در شهرستانهای رشت، انزلی، آستارا، رودسر، رودبار، لاهیجان، فومن و دو نمایندگی فروش در شهرستانهای تالش و صومعه سرا به عنوان شریانهای اصلی سوخت رسان و همچنین 624 باب فروشندگی که 55 باب آن در مناطق سخت گذر مستقر هستند به عنوان مویرگهای سوخترسان به کل استان، عملیات سوخت رسانی بطور 24 ساعته و بدون وقفه در سراسر استان گیلان در حال انجام است.
وی افزود: میزان نفت سفید توزیع شده در چند روز اخیر در سراسر استان (از دهم تا پانزدهم بهمن) سه میلیون و 483 هزار و 200 لیتر بوده و همچنین در همین زمان میزان مصرف بنزین 9 میلیون و 500 هزار لیتر، نفتگاز 8 میلیون و 180 هزار و 900 لیتر در سراسر استان بوده است.
چراجی تصریح کرد: در مورد مناطق سخت گذر نیز تمهیداتی قبل از بارش برف اندیشیده شده بود و با توجه به مسدود بودن راهها بر خرید، ارسال و ذخیره سازی سوخت این مناطق نظارت کامل صورت گرفت و مناطقی که بطور موردی با کمبود سوخت مواجه شدند، دچار مسدود شدن راهها هستند، به گونه ای که تانکرهای حمل سوخت به دفعات به برخی مناطق اعزام شده اما بدلیل عدم امکان تردد بار را به نقاط دیگری از استان منتقل کرده اند شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی استان گیلان آمادگی کامل دارد که پس از باز شدن راهها و تلاش اداره راه و شهرسازی نسبت به ارسال سوخت این مناطق اهتمام نماید.
آمادهباش اورژانس در بحران برف
دکتر محمدتقی طالبیان، رییس اورژانس کشور از آمادهباش اورژانس در شرایط جوی کنونی خبر داد و گفت: با توجه به شرایط جوی کنونی، افزایش برودت هوا، بارش باران و برف و افزایش حوادث جاده ای در گردنه های اصلی، پرتردد،حادثه خیز و برف گیر کشور و همچنین احتمال بروز حوادث غیرمنتظره همانند ریزش کوه، سقوط بهمن ،آب گرفتگی و انسداد راهها ، کاهش زمان رسیدن به بالین بیمار و افزایش امنیت خاطر مسافران حضور پررنگ نیروهای اورژانس و ارائه خدمات مطلوب فوریتهای پزشکی به مسافران و هموطنان در این راستای علاوه بر استقرار تمامی آمبولانسهای اورژانس 115، تمامی پایگاه های اورژانس 115 و همچنین پایگاههای امداد هوایی برای ارائه خدمات پزشکی به افراد حادثه دیده نیز در آماده باش کامل قرار دارند.
وی با بیان اینکه آمبولانس های 4WD موجود در مراکز آماده و به تجهیزات فنی زمستانی مانند زنجیر چرخ و ...مجهز شده اند، گفت: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده برای فراخوان نیروهای خارج از شیفت جهت مقابله با شرایط بحرانی مرتبط با سرما و برف، تمامی پرسنل اورژانس در مناطق برفگیر در آماده باش کامل قرار دارند.
استفاده از ظرفیتپایگاههای اورژانس برای اسکان حادثهدیدگان
به گفته طالبیان، تدابیر لازم برای ذخیره مواد غذایی، دارو و وسایل گرمایشی در پایگاه های مستقر در گردنههای برف گیر انجام شده، به طوری که این پایگاهها میتوانند به عنوان سرپناه مورد استفاده در راه ماندگان قرار گیرند.
رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی کشور با بیان اینکه اورژانس کشور برای ارائه خدمات مطلوب پزشکی به مسافران و امدادرسانی در زمستان به حادثه دیدگان حوادث ترافیکی ومحیطی و افزایش پوشش امداد جادهای درنقاط برفگیر وحادثهخیز تمام توان لجستیکی و نیروی انسانی خود را به کار بسته است، گفت: در این راستا 18 هزار تن از پرسنل مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی سراسر کشور (با احتساب اضافه کار)در 810 پایگاه شهری، 1273پایگاه جادهای و در کل 2083پایگاه های شهری و جاده ای با استعداد 3040آمبولانس، 57 اتوبوس امبولانس و 52 موتورآمبولانس به ارائه خدمات به هموطنانمان خواهند پرداخت.
وی افزود: همچنین چهار پایگاه امداد هوایی نیز در آماده باش کاملند.
البته طالبیان آماری در مورد تعداد مراجعهکنندگان به اورژانس و تعداد افراد پوشش داده شده صحبتی نکرد.
صومعه سرا در محاصره برف
حسین درخشان، سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر نیز گفت: یگانهای عملیاتی تمام تلاش خود را برای باز کردن مسیرهای صومعهسرا به کار بستهاند.
وی در تشریح آخرین جزئیات امدادرسانی به مردم برفزده گیلان، گفت: شهرستانهای صومعهسرا، فومن، شفت، رضوانشهر، رودسر، بندرانزلی و رشت بر اثر بارش برف و کولاک شدید دچار حادثه شدهاند.
وی با بیان اینکه 247 امدادگر در حال حاضر مشغول امدادرسانی به این مناطق هستند، گفت: امدادگران به 1500 نفر امدادرسانی کرده و نسبت به اسکان 800 نفر اقدام کردند.
سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر با اعلام خبر رهاسازی 211 دستگاه خودروی گرفتار در برف و کولاک، گفت: همچنین امدادگران 45 نفر از مردم را که بر اثر برف و سرما دچار مصدومیت شده بودند، به مراکز درمانی منتقل کردند.
درخشان با اعلام نجات جان 12 زن باردار از یخزدگی، گفت: میان افراد پتو، بسته غذایی و نان توزیع شده است.
وی با بیان اینکه با توجه به حساسیت امدادرسانی به شهرستان صومعهسرا، تیمهایی از استانهای معین از جمله اردبیل، قزوین، همدان و تهران به این منطقه اعزام شده است، گفت: نکته قابل توجه آن است که همچنان راههای دسترسی به این شهرستان مسدود است و تلاش برای برقراری ارتباط با این روستا همچنان ادامه دارد.
سخنگوی سازمان امداد و نجات جمعیت هلالاحمر همچنین در مورد آخرین وضعیت امدادرسانی به برفزدگان مازندران با بیان اینکه هفت شهرستان تنکابن، رامسر، عباسآباد، چالوس، فریدونکنار، نور و نوشهر پوشیده از برف شده است، گفت: امدادگران به 11 هزار و 900 نفر در این استان امدادرسانی کردهاند و نسبت به رهاسازی 621 دستگاه خودرو که در برف محبوس شده بودند، اقدام کردند.
درخشان با اشاره به فعالیت حدود 800 امدادگر در مازندران، گفت: 65 نفر از مردم این منطقه دچار مصدومیت شده بودند و توسط امدادگران به بیمارستان منتقل شده که در میان این افراد، دو زن باردار نیز به علت نیاز بیشتر به درمان، به بیمارستان منتقل شدند.
وی با اعلام ورود محموله پنج تنی اقلام غذایی و زیستی به مازندران، گفت: تاکنون 6400 بسته غذایی، 49 هزار قرص نان و بیش از 14 هزار بطری آب معدنی میان افراد توزیع شده است و امدادگران استانهای البرز، سمنان، تهران و خراسان رضوی برای امدادرسانی به مردم این منطقه، راهی مازندران شدهاند.
امداد رسانی به 11هزار آسیب دیده در مازندران
همچنین ولیپور مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران گفت: در پی افت شدید دما و بارش برف سنگین در مناطق مختلف استان و همچنین کولاک شدید در شهرهای بابل، آمل، رامسر، فریدونکنار، محمودآباد، جویبار، قائم شهر، چالوس، تنکابن ، نور، سوادکوه و بهشهر تیم های امداد و نجات جمعیت هلال احمر با تمام توان عملیاتی و در کمترین زمان ممکن در مناطق مزبور حاضر شده و موفق شدند تاکنون به بیش از 11هزارنفر از افراد آسیب دیده خدمات لازم را ارائه دهند.
وی افزود: توزیع بیش یکصد هزارقرص نان، 25هزار بطری آب معدنی، 11هزار قوطی انواع کنسرو، 1700 کیلو خرما، 120کیلو برنج، 400 بطری روغن، 300 کیلو قندوشکر، 100بسته ماکارونی، 650تخته پتو، 50 تخته موکت، 100بسته مواد شوینده و بهداشتی،یک دستگاه چادر امدادی و500کیلو نایلون و همچنین رهاسازی یکهزار دستگاه خودروی زمینگیر شده در محورهای مواصلاتی استان و انتقال 250نفر ازمسافران در راه مانده به اماکن امن بخشی از خدمات ارائه شده هلال احمر استان به آسیب دیدگان حوادث اخیر بوده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان با بیان اینکه از روز گذشته دوفروند بالگرد امدادی جمعیت هلال احمر نیز وارد عملیات شدند گفت:جمعیت هلال احمر استان با همه توان عملیاتی در مناطق حادثه دیده حضور دارد.
ولی پور با اشاره به اینکه با توجه به دامنه سنگین خسارات وارده از استانهای معین نظیر تهران، البرز و سمنان نیز تیم های امدادی به مناطق گرفتار در محاصره برف اعزام شدند تصریح کرد: با توجه به حضور همه دستگاه های اجرایی در منطقه و حضور استاندار و معاون عمرانی استانداری که از نزدیک فرآیند عملیات امدادونجات را مدیریت می کنند انتظار می رود در ساعات آینده با بازگشایی مسیرهای مسدود شده از شدت بحران مزبور کاسته شود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران گفت: درپی افت شدید دما و بارش برف سنگین در مناطق مختلف استان و همچنین کولاک شدید در شهرهای بابل، آمل، رامسر، فریدونکنار، محمودآباد، جویبار، قائم شهر، چالوس، تنکابن ، نور، سوادکوه و بهشهرتیم های امداد و نجات جمعیت هلال احمر با تمام توان عملیاتی و در کمترین زمان ممکن در مناطق مزبور حاضر شده و موفق شدند تاکنون به بیش از 11هزارنفر از افراد آسیب دیده خدمات لازم را ارائه دهند.
آخرین وضعیت تردد در جادههای کشور + محورهای مسدود
وزارت راه وشهرسازی اعلام کرد: امروز تردد در جادههای اصلی کشور جریان دارد و محدودیت برای تردد در هفت محوروجود دارد.
به گزارش ایسنا، مرکز مدیریت راههای کشور اعلام کرد: براساس تصاویر دریافتی از دوربینهای نظارتی، سامانههای هوشمند ترددشمار برخط و گشتهای شعب راهداری سراسر کشور به استثنای محورهای مسدود و ممنوع مابقی محورهای مواصلاتی کشور باز و تردد در آنها به روال عادی در جریان است.
طی 24 ساعت گذشته کل تردد ثبت شده براساس آخرین اطلاعات دریافتی از 791 ترددشمار در محورهای برونشهری، بیش از چهار میلیون و 400 هزار وسیله نقلیه بوده که نسبت به روزقبل از آن سه درصد کاهش را نشان میدهد.
همچنین سهم وسایل نقلیه سنگین 20 درصد، اوج تردد بین ساعات 16 تا 17 و کمترین تردد بین ساعات 6 تا 7 صبح صورت گرفته که مسافران با آگاهی از این موضوع میتوانند ساعات مناسبتری را برای سفر انتخاب کنند.
محورهای دارای بیشترین تردد طی 24 ساعت گذشته محورهای ساوه - تهران، تهران - ساوه، آزادراه تهران - کرج، آزادراه کرج - تهران، آزادراه قزوین - کرج، آزادراه کرج- قزوین( گلشهر)، ابتدای آزادراه زنجان - قزوین، کرج - تهران(جاده مخصوص)، ساری - قائمشهر، قائمشهر - ساری بودهاند.
جادههای مسدود در کشور
محور شمشک - دیزین واقع در استانهای البرز - تهران بهدلیل بارش برف تا اطلاع ثانوی مسدود است.
صرفا تردد از شمشک تا پارکینگ پایین و از دیزین تا پارکینگ بالا جهت استفاده از پیستهای اسکی امکانپذیر است و امکان تردد از دیزین تا گاجره بهمنظور تردد از شرق تهران به محور کندوان و برعکس وجود ندارد.
محور شهداد - نهبندان واقع در استان کرمان به دلیل وقوع سیلاب تا اطلاع ثانوی مسدود است.
محور پونل به خلخال مقطع واقع در استان گیلان به دلیل بارش برف و احتمال ریزش بهمن تا اطلاع بعدی مسدود است.
محور زنجان – تهم- چورزق واقع در استان زنجان به دلیل کولاک شدید و نبود دید کافی تا اطلاع بعدی مسدود است.
ممنوعیت تردد به دلیل عملیات کارگاه جادهای
محور سیرجان - بندرعباس مقطع واقع در استان هرمزگان حد فاصل کیلومتر 100 الی 105 از ششم تا بیستم بهمن همه روزه از ساعت 7 تا 17 به دلیل عملیات سامانه روشنایی و نصب جتفنها در تونل هفده شهریور مسدود است و تردد دو طرفه محور بندرعباس - سیرجان بهعنوان مسیر جایگزین معرفی میشود.
محورکندوان واقع در استانهای مازندران و البرز از 21 دی تا 16 بهمن روزهای یکشنبه، دوشنبه و سهشنبه (به جز ایام تعطیل) از ساعت 21 تا 8 صبح روز بعد به دلیل عملیات تعریض، مسدود و دیگر محورهای منتهی به شمال کشور بهعنوان مسیر جایگزین معرفی میشود.
محورقم گرمسار و برعکس واقع در استانهای تهران، سمنان و قم به دلیل تمدید عملیات راهسازی تا آخر بهمن مسدود است و مسیر جایگزین برای خودروهای سواری آزادراه قم تهران برای وسایل نقلیه سنگین محور قدیم قم تهران و در ادامه برای کلیه خودروها، جاده امامرضا به سمت گرمسار خواهد بود.
کمربندی شرقی شهر کرمانشاه واقع در استان کرمانشاه حد فاصل کیلومتر 12 تا 13 به دلیل تمدید عملیات زیرسازی راهآهن غرب تا اول اسفند روزهای زوج (شنبه، دوشنبه وچهارشنبه) از ساعت 11 تا 14 مسدود است و مسیر جایگزین کمربندی غربی (قدیمی) خواهد بود.
محور شهرکرد - اصفهان واقع در استان چهار محال و بختیاری حد فاصل پیچ چشمه تا خط الرأس گردنه رخ به طول هشت کیلومتر تا 25 اسفند به دلیل متروکه شدن گردنه رخ و احتمال ریزش کوه مسدود است و مسیرجایگزین تونلهای دوقلوی رخ خواهد بود.
محور کنارگذر شرقی ایلام واقع در استان ایلام، تونل سمت راست (مسیر رفت) تا 15 بهمن به دلیل تکمیل عملیات باقی مانده پرتال تونلهای مسیر مسدود بوده و تردد درایام فوق از تونل جانبی انجام میشود.
همچنین تونل سمت چپ (مسیر برگشت) از 16 تا 30 بهمن به دلیل تکمیل عملیات باقی مانده پرتال تونل های مسیر مسدود بوده و تردد در ایام فوق از تونل جانبی انجام می شود.
محور پلدختر- خرم آباد واقع در استان لرستان، حدفاصل کیلومتر 25 تا 26 تا هفدهم بهمن به استثنای روزهای پنجشنبه و جمعه از ساعت 8 صبح تا 12 ظهر به دلیل اجرای عملیات راهسازی مسدود است و مسیر جایگزین محورهای بابازید – کوهدشت - خرم آباد و پلدختر – پل زال- خرم آباد خواهد بود.
ممنوعیت تردد به تفکیک یا اولویت وسایل نقلیه
در محورکرمان راین حسینآباد جیرفت (ساردوئیه جیرفت) واقع در استان کرمان بهدلیل مداخله با ترافیک شهری، تردد در جاذبههای گردشگری و عبور 23 کیلومتری از مسیر فرعی، تردد خودروهای سنگین و حاملان فرآوردههای نفتی ممنوع است و مسیر جایگزین محور ترانزیت کرمان دهبکری جیرفت معرفی می شود.
تردد وسایل نقلیه سواری در محور فوق بلامانع است.
محدودیت تردد به دلیل عملیات کارگاه جادهای
آزادراه ارومیه - تبریز واقع در استان آذربایجانغربی حدفاصل کیلومتر 24 تا 15 اسفند به دلیل اجرای عملیات روکش آسفالت، تردد با محدودیت و رعایت جوانب احتیاط انجام میشود.
محور اصفهان - شهرکرد واقع در استان اصفهان حدفاصل کیلومتر 18 تا 19 تا 24 اسفند به طور 24 ساعته به دلیل عملیات احداث مترو، مسدود و تردد از کنارگذر احداثی با رعایت جوانب احتیاط و علائم ایمنی منصوبه انجام میشود.
محور تیران - سامان واقع در استان اصفهان حدفاصل کیلومتر 10 تا 20 (شهرک صنعتی رضوانشهر تا روستای محمدآباد) تا 25 اسفند از ساعت 8 تا 17 به دلیل عملیات روکش آسفالت، تردد با محدودیت و رعایت جوانب احتیاط انجام میشود.
محور اصفهان - شیراز واقع در استان اصفهان حد فاصل کیلومتر یک الی 15 تا 25 اسفند از ساعت 7 صبح تا 16:30 به دلیل جمع آوری گاردریل و نصب نیوجرسی، تردد با محدودیت و رعایت جوانب احتیاط در هر دو باند رفت و برگشت انجام میشود.
محور اهرم چغادک واقع در استان بوشهر حدفاصل کیلومتر 20 تا 30 تا 24 بهمن از ساعت 7 صبح تا 17 به دلیل اجرای عملیات لکهگیری و روکش آسفالت ، تردد با محدودیت و رعایت جوانب احتیاط انجام میشود.
محور سبزوار - نیشابور واقع در استان خراسان رضوی حدفاصل کیلومتر 0 الی 30 تا 28 اسفند روزانه از ساعت 7 صبح الی 16 به غیر از ایام تعطیل به دلیل اجرای عملیات سیل کت ، تردد با محدودیت و رعایت جوانب احتیاط انجام میشود.
محور گرمسار - سمنان واقع در استان سمنان کیلومتر 18 به دلیل تمدید عملیات تا 15 بهمن به دلیل اجرای پل تقاطع غیر همسطح سرخه ، تردد با محدودیت از کنار گذر انحرافی احداثی با رعایت جوانب احتیاط انجام میشود.
محور آزادشهر - گالیکش واقع در استان گلستان تا 20 اسفند از ساعت 8 صبح تا 16 به دلیل عملیات اجرایی زیر گذر ماشین رو ، تردد با محدودیت و رعایت جوانب احتیاط انجام میشود.
ادامه بارشها و یک سوال ساده!
بحران مدیریت در مدیریت بارش شدید برف در شمال کشور در حالی چهارمین روز خود را پشت سر گذاشت که طبق پیشبینی سازمان هواشناسی کشور ، طی 24 ساعت آینده بسیاری از مناطق کشور شاهد ادامه بارش برف خواهد بود و علاوه بر استانهای گیلان، مازندران، گلستان، البرز، تهران، اردبیل، زنجان، خراسان رضوی، مرکزی، قزوین، اصفهان، کردستان و قم بارش برف در سایر استانهای کشور از جمله خوزستان و سیستان و بلوچستان نیز در حالی آغاز شده است که این پرسش مطرح است که آیا سایر استانها تدابیر لازم را برای رویارویی با بارش سنگین برف اتخاذ کردهاند؟
انتهای پیام