عراق دستخوش بحرانهای خطرناکی با ایران است و آنهم به دلیل سیاستهای رژیم های گوناگون این کشور است
مجموعه کتابهای «جنگ ایران و عراق از نگاه مطبوعات جهان»، برگرفته از اسناد مطبوعاتی و بریده جراید خارجی موجود در مرکز ملی اسناد دفاعمقدس است که پیشینه جمعآوری آن به روزهای آغازین بحران و تشکیل دفتر تبلیغات جبهه و جنگ بازمیگردد.
سرویس «فرهنگ حماسه» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) نیز با بهرهگیری از این منبع تاریخی، گریزی به وقایع قبل از آغاز جنگ تحمیلی و بعد از آن دارد.
تلاشهای جدید بینالمللی به منظور پایان دادن به جنگ
زبان اصلی:عربی. شماره:000216
منبع:الشرق الاوسط /انگلستان/فوزی الاسمر/سازمان ملل
1359/7/12-1980-10-4
مترجم:مهتاب فضلی
منبع خبر
آمادگی عراق برای مذاکره و دست نکشیدن از خواستههایش هشدار سعود فیصل از خطر هستهای و دعوت به ادامه اقدامات اسلامی تماسهای گسترده بینالمللی و اسلامی و عربی طی روز گذشته برای یافتن راههای سریع جهت توقف جنگ میان ایران و عراق - در حالیکه بر مذاکرات و بررسیهای مجمع عمومی سازمان ملل سایه افکنده بود - ادامه یافت.
سعود الفیصل، وزیر امور خارجه عربستان در سخنرانی روز گذشته در برابر مجمع عمومی در خصوص خطر جنگ هستهای هشدار داد و توافق بینالمللی را خواستار شد. وی در سخنرانی خود اظهار داشت:" استقرار و صلح جهانی و ایجاد عدالت و مساوات بین کشورها به عهده تمام ما، که اعضای این سازمان هستیم، میباشد و همچنین دعوت به یک نظام اقتصادی جهانی جدید با هدف عدم انحصار ثروت در دست دولتهای معین و انتقال و تقسیم آن به صورت حقیقی بین کشورهای پیشرفته کرد."
وی در مورد جنگ ایران و عراق سخنانی ایراد کرد و ابراز داشت که در حالی که ضرورت تحقق عدالت سیاسی و اقتصادی و اجتماعی را برای تمام ملتهای دنیا میخواهیم، به خاطر حوادث اتفاق افتاده بین ایران و عراق ما در عربستان احساس اندوه و رنج میکنیم.
وی همچنین از رییس جمهور پاکستان، ضیاءالحق و حبیب شطی، دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی به خاطر تلاششان برای از بین بردن اختلاف بین دو کشور قدردانی کرد.
وزیر امورخارجه عربستان از مساله فلسطین صحبت به میان آورد و اظهار داشت، مجمع عمومی دهها تصمیم در مورد فلسطین و بحران خاور میانه اتخاذ کرده است و تا زمانی که این تصمیمها اجرایی نشوند اسراییل نه تنها از آنها چشمپوشی میکند، بلکه تصمیم به تجاوز به آنها میگیرد.
سعدون حمادی وزیر خارجه عراق دیروز جمعه ضمن ایراد سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اظهار داشت:" عراق دستخوش بحرانهای خطرناکی با ایران است و آن هم به دلیل سیاستهای رژیمهای گوناگون این کشور است که عراق و میهن عربی و به خصوص منطقه خلیج عربی خلیج فارس را عرصه حیاتی سلطه خود به شمار میآورند."
حمادی افزود، کشورش کلیه راهها جهت دستیابی به تفاهم با رژیم جدید ایران را پیمود اما واقعیت بیانگر آن بود که تلاشهای خالصانه عراق از جانب ایران نادیده گرفته شده و ایران حفظ اصولی را که به دو کشور اجازه داشتن روابط حسنه و حتی بیشتر از آن را میدهد، در سر نداشته و رفتاری از جانب حکام جدید ایران دیده میشود که هدفش شکستن و از بین بردن روابط موجود بین دو کشور و بحرانی کردن این وضعیت به صورت خطرناک است.
حمادی تاکید کرد:" اولا، عراق مسئول درگیری مسلحانه با ایران نیست بلکه رژیم حاکم در ایران مسئول آن است. دوم، این که عراق از حقوق قانونی خود در حاکمیت و شرف و عزت کشور دفاع میکند. سوم، ایران باید بداند که عراق هرگز از حقوق و منافع امت عرب در زندگی توام با صلح و صفا، کوتاه نخواهد آمد و با مداخله در امور و حاکمیت و منافع قومی خود مقابله خواهد کرد. چهارم، عراق اهمیت حفظ امنیت و صلح بینالمللی و مصالح اقتصادی جهانی به ویژه مربوط به نفت را میداند و تمام تلاش خود را برای جلوگیری از تاثیر ایران بر آن مصالح انجام خواهد داد.
پنجم، عراق همانطور که اخیرا اعلام کرد اگر که ایران قبول کند، برای آتشبس و برای مذاکرات مستقیم یا از طریق شخصی ثالث یا هر طرف دیگر و یا سازمان بینالمللی برای رسیدن به یک راه حل مسالمتآمیز آماده است."1
**********
پاورقی:1 لطفا به پاورقیهای خبر شماره 000211 تاریخ 1359/7/12 مراجعه فرمایید.
پایان جلد دوم کتاب جنگ ایران- عراق از نگاه مطبوعات جهان.
انتهای پیام