گزارشی از سرنوشت نامعلوم ده‌ها ایرانی جویای کار در استرالیا

تجمع 64 خانواده نگران مقابل منزل قاچاق‌بر انسان

سه‌شنبه شب 64 خانواده ایرانی که فرزندان‌شان به طور قاچاق و غیرقانونی برای مهاجرت به استرالیا از کشور خارج شده و از سرنوشت اکثر آنان اطلاعی در دست نیست، در مقابل منزل فردی که مدعی بودند قاچاق‌بر انسان است در منطقه یافت‌آباد تجمع کردند.

سه‌شنبه شب 64 خانواده ایرانی که فرزندان‌شان به طور قاچاق و غیرقانونی برای مهاجرت به استرالیا از کشور خارج شده و از سرنوشت اکثر آنان اطلاعی در دست نیست، در مقابل منزل فردی که مدعی بودند قاچاق‌بر انسان است در منطقه یافت‌آباد تجمع کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تجمع‌کنندگان که اعضای خانواده و یا فرزندان‌شان سعی داشتند به طور قاچاق به استرالیا بروند، اما یا از سوی پلیس بین‌الملل دستگیر و یا سرنوشت‌شان پس از ماه‌ها نامعلوم است، در مقابل منزل فردی که گفته می‌شود قاچاق‌بر بوده است و با دریافت مبالغ هنگفت قول داده این افراد را به استرالیا ببرد و برای آن‌ها ویزای کار بگیرد، تجمع کردند.

به گزارش ایسنا، پلیس نیروی انتظامی نسبت به تجمع‌کنندگان در شهرک ولیعصر واکنشی نشان نداده، در عین حال از دور این تجمع را نظاره‌گر بوده است.

مادر ب-ع که فرزندش با پرداخت 22 میلیون تومان با وعده دریافت ویزای کار در استرالیا از سوی قاچاق‌بر ایرانی از سوی پلیس بین‌الملل مالزی دستگیر و در این کشور زندانی شده است، به خبرنگار ایسنا گفت: فرزندم که حدود چهار ماه است از ایران خارج شده، 25 روز پیش با من تماس گرفت و گفت که از سوی پلیس بین‌الملل مالزی دستگیر شده است و از سلامت نسبی برخوردار است اما به خاطر برخورد پلیس و استفاده از شوکر آسیب دیده است.

به گفته این مادر ایرانی، حدود 20 نفر از ایرانیانی که قصد داشتند به طور قاچاق به استرالیا بروند، از سوی پلیس بین‌الملل مالزی دستگیر شده‌اند و در زندان مالزی در یکی از شهرهای شمالی این کشور قرار دارند.

او ادامه داد: برخی افرادی که به طور قاچاق سعی داشتند به استرالیا بروند، سرنوشت‌شان هنوز نامعلوم است و هم‌چنان در دست قاچاق‌بران هستند تا فرصت انتقال آن‌ها به استرالیا فراهم شود و متاسفانه به این دلیل که این افراد با قایق‌های غیراستاندارد جابه‌جا می‌شوند، به خاطر طوفان‌های محلی و شرایط بد جوی اغلب یا در دریا غرق می‌شوند و یا از سوی ماهیگیران محلی از آب گرفته می‌شوند و یا این که توسط پلیس دستگیر می‌شوند.

وی گفت: تعداد معدودی از این افراد می‌توانند ویزای کار در کشور مورد نظر را دریافت کنند.

او با اذعان به غیرقانونی بودن اقدام اعضای خانواده و فرزندان‌شان گفت: پس از این که برای ماه‌ها از وضعیت فرزندان‌مان بی‌خبر بودیم، به قاچاق‌بر مورد نظر رجوع کردیم و خواستیم جویای حال فرزندان‌مان شویم اما او مدام ما را دست‌به سر می‌کرد تا این که تصمیم گرفتیم پلیس را در جریان قرار دهیم. هم‌چنین به وزارت اطلاعات و وزارت خارجه نیز شکایت کرده‌ایم اما آن‌ها گفته‌اند که ابتدا باید در اداره آگاهی به پلیس اینترپل شکایت کنید و بعد از آن که پلیس اینترپل شکایت‌ها را تایید کند، وزارت خارجه پیگیر موضوع می‌شود.

مادر ب-ع نیز با اشاره به تجمع خانواده‌ها در مقابل منزل قاچاق‌بر اتباع ایرانی در منطقه یافت‌آباد، شهرک ولیعصر گفت: ما از آن‌جایی که راه به جایی نبردیم و نگران فرزندان‌مان و اعضای خانواده‌مان هستیم و از مسیرهای قانونی نتوانستیم کاری انجام دهیم، مقابل منزل این فرد تجمع کردیم.

همچنین پدر م- ه با ابراز نگرانی از اطلاع نداشتن از فرزندش گفت: در حدود چهار ماه است که قاچاق‌بران آن‌ها را با خود برده‌اند اما هنوز هیچ خبری از آن‌ها دریافت نکرده‌ایم و حدودا 20 روز پیش از پلیس بین‌الملل مالزی فرزندان‌مان با ما تماس گرفتند و گفتند که دستگیر شده‌اند و ما خواهان رسیدگی به وضعیت فرزندان‌مان هستیم.

خبرگزاری دانشجویان آماده دریافت اطلاعات بیش‌تری از قربانیان این گونه مهاجرت‌های غیرقانونی است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۶ تیر ۱۳۹۲ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 92042616531
  • خبرنگار : 71049