پژوهش جدید دانشمندان آکادمی دندانپزشکی عمومی آمریکا نشان داده که پنیر به دلیل برخورداری از قابلیت خنثی سازی اسید پلاک دندان میتواند حفرههای دندانی را کاهش دهد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محققان دریافتند که این محصول لبنی تخمیر شده محیط دهان را قلیاییتر میکند که نیاز به درمانهای دندانی را کاهش میدهد.
آنها همچنین دریافتند که پنیر یک غشای محافظ در اطراف دندانها ایجاد میکند.
هرچه pH سطح دندان بالاتر باشد، محافظت بیشتری از دندانها در برابر سایش دندانی ایجاد میشود. این سایش منجر به ایجاد حفره در دندانها میشود که باید آنها را پر کرد.
در این پژوهش 68 کودک بین 12 تا 15 سال به سه گروه تقسیم شدند. به یک گروه به طور روزانه پنیر چدار داده شد، به گروه بعدی ماست بدون شکر و به گروه سوم مصرف یک لیوان شیر به اضافه شستشوی دهان بعد از مصرف آنها تجویز شد.
سطح pH بر روی پلاک دندان این افراد پیش از آزمایش و 10، 20 و 30 دقیقه پس از آن سنجیده شد.
در آن دسته از افرادی که از رژیم ماست یا یک لیوان شیر برخوردار بودند، هیچ تغییری در سطح pH دهان دیده نشد. اما آن دسته از افراد که پنیر مصرف کرده بودند، در هر بار مصرف، سطوح افزایش یافته pH را نمایش داده بودند.
محققان بر این باورند که خوردن پنیر باعث افزایش بزاق در دهان شده که یک راه طبیعی بدن برای تامین سطح pH سالم است.
علاوه بر آن، پنیر، ترکیبات شیمیایی آزاد میکند که میتواند یک لایه محافظ بر روی دندانها برای محافظت از آنها در برابر حملات اسیدها به مینای دندان ایجاد کند.
نتایج این پژوهش در مجله General Dentistry منتشر شده است.
انتهای پیام