مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور گفت: بخشی از جامعه ما که به ظاهر در افکار عمومی رعایت حجاب نمیکنند به خاطر عناد و رویارویی با دین نیست زیرا پایبندی آنها به یک سلسله باورها و اعتقادات دینی نشان میدهد سر ناسازگاری با دین ندارند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدهاشم حسینیبوشهری در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با ارزیابی از وضعیت حجاب و عفاف در کشور و برخوردهای مقطعی با مساله بدحجابی، اظهار کرد: به نظر من قبل از هر چیز آگاهی دادن به جامعه و آشنایی کردن جوانان با آموزههای دینی در این مساله مهمتر و تاثیرگذارتر است.
وی اظهار کرد: بخشی از جامعه ما که به ظاهر رعایت حجاب نمیکنند به خاطر عناد و رویارویی با دین نیست چون وقتی سایر عملکرد آنها و پایبندیشان به سلسله باورها و اعتقادات دینی را میبینیم نشان دهنده این است که آنها با مسائل دینی سر ناسازگاری ندارند.
امام جمعه موقت قم با بیان اینکه «وظیفه متولیان فرهنگی این است که آموزههای دینی را گسترش دهند» افزود: باید جهتگیریهای قرآن، آیات و روایات را در رابطه با مساله حجاب و عفاف بیشتر تبیین کنیم و رسانه ملی در این میان سهم بسیار بزرگی به عهده دارد.
حسینیبوشهری ادامه داد: رسانه ملی میتواند به جای بعضی از برنامههای دیگر برنامههای جذابتری در عرصه عفاف و حجاب و مسائل دینی با بیانی روشن و زیبا و در قالبی نو و جذاب ارائه دهد و پس از آن مراحل امر به معروف و ارشاد قرار دارد.
وی تاکید کرد: قبل از هر اقدامی آگاهیبخشی و آشنا کردن جوانان و جامعه با وظایف دینی، فرهنگی و اجتماعی مقدم است.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در ادامه در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از ایجاد وزارتخانهای با عنوان امر به معروف و نهی از منکر که مورد بحث در محافل مختلف بوده است چیست؟ گفت: این مساله بستگی به یکسری اقدامات همچون تصویب و برنامهریزی دارد اما اصل آن ایده خوبی است، زیرا یکی از فروع دینی ما به نام امر به معروف و نهی از منکر است اما باز هم معتقدم باید ابتدا اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به جامعه و بعد پرداختن به سایر مراتب امر به معروف و نهی از منکر صورت گیرد.
حسینیبوشهری خاطرنشان کرد: البته اگر این ایده تحقق پیدا کند در جامعه ما یک وزارتخانهای با سازوکار مناسب عهدهدار این کار شود و دستورالعمل روشنی داشته باشد میتواند تاثیرگذار باشد.
وی در عین حال با بیان اینکه «سازوکار فعلی نیز میتواند تا اندازهای تامینکننده نیازهای ما در زمینه امر به معروف بدون ایجاد وزارتخانهای در این ارتباط باشد» گفت: باید تواناییهایمان را بیشتر کنیم و برنامهریزی مناسبی برای کار داشته باشیم آن زمان جواب لازم را خواهیم گرفت. البته آنچه در جامعه ما به عنوان مبارزه با معلول انجام میشود بدون اینکه در راستای اطلاعرسانی و آگاهیبخشی کار جدی و مفیدی انجام گیرد شاید آن تاثیر لازم را نداشته باشد.
انتهای پیام