امیر قلعهنویی در برنامه 90 همچنان از اتهامی که به بعضی از کارشناسان و خبرنگاران زده و آنها را "اجنبیپرست" قلمداد کرده بود، کوتاه نیامد!
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محور برنامه تلویزیونی 90 این هفته که مصادف با شب میلاد پیامبر اکرم (ص) بود، به بررسی کیفیت فنی داربی 76 اختصاص داشت. پس از آن هم امیر قلعهنویی که اخیرا صحبتهای تندی را علیه بعضی از کارشناسان، خبرنگاران و روزنامهنگاران داشت، در توضیح اظهاراتش پاسخهایی داد و همچنان از مواضعش در اجنبیپرست بودن برخی کارشناسان و خبرنگاران کوتاه نیامد. این مجادله پای بعضی از خبرنگاران را هم به برنامه باز کرد و آنها بعضا از شرافت اهالی رسانه و آزرده خاطر شدن این قشر به خاطر حرفهای قلعهنویی گلهمند بودند.
در شروع برنامه این هفته مجید جلالی، کارشناس فوتبال که به همراه 15 تن از همکارانش آنالیز فنی داربی را انجام داده بود، توضیحات آماری دقیقی را مبنی بر پایین بودن کیفیت فنی این داربی و حتی فوتبال ایران ارائه کرد. در توضیحات مجید جلالی دو تیم در آیتمهایی چون تعداد پاسهای اشتباه و صحیح، نسبت پاس سالم به اشتباه، متوسط پاس در هر دقیقه، شاخصه پا به توپ بودن، کمتر از نیمی از استانداردهای جهانی بودند. جلالی گفت که در بازیهای دیگر و حتی بازیهای تیم ملی هم چنین وضعیتی را شاهد هستیم. عملکرد استقلالیها در دادن پاسهای بیشتر و مالکیت توپ اندکی بیشتر بود اما این کارشناس عنوان کرد رویه استقلال در این بازی بیشتر تلاش برای به دست آوردن مالکیت توپ و آرامسازی فضای بازی بوده در عین حال پرسپولیس میل بیشتری به دادن پاسهای خلاق و رسیدن به دروازه حریف داشتند. جلالی معتقد بود، در شرایط استاندارد برای ارتقای هر درجه از آیتمهای استاندارد در فوتبال، باید سه سال تمرین کرد؛ بنابراین فوتبال ایران حداقل 10 سال از استانداردهای فعلی عقب است؛ هرچند تیمهای پیشرفتهای چون بارسلونا و رئالمادرید از سطح استانداردهای جهانی فوقالعاده بالاتر هستند.
در این جای برنامه عادل فردوسیپور خطاب به جلالی گفت: با این صحبتها شما متهم به اجنبیپرستی نمیشوید؟! جلالی هم پاسخ داد: حتما قلعهنویی عصبانی بوده که آن صحبتها را انجام داده چون اگر کسی حتی زیر پرچم آمریکا قسم هم بخورد و پناهنده این کشور شود، کسی نمیگوید او اجنبیپرست است بلکه میگویند، دوست دارد، آنجا باشد و حقش است، انتخاب کند. سعی کردم در آنالیزهای فنی انجام شده منصفانه و کاملا بر اساس استدلالهای استاندارد در فوتبال صحبت کنم.
امیر قلعهنویی روی خط آمد و خطاب به جلالی گفت: گروهی از آنالیزورهایی که با او همکاری میکنند و از دانشگاه صنعتی شریف هم هستند، آمار دیگری را از این بازی درآوردهاند. او معتقد بود، خودش هم در جریان دقیق این آنالیزها بوده و آنها نشان میدهند که تعداد پاسهایی که استقلال به گفته جلالی در کل بازی داده در حد یک نیمه عملکرد تیم است: بحث من این حرفها نیست. اصلا کل داربی ضعیف بوده اما سه هفته پیش هنگام بازی با ذوب آهن از کیفیت زمین فولادشهر اصفهان انتقاد کردم و به شدت علیه من موضع گرفتند اما امروز رحیمی مدیرعامل سپاهان به خاطر همین کیفیت زمین از وزیر ورزش درخواست کرده تا بازیهای تیمش در لیگ قهرمانان آسیا را به ورزشگاه آزادی یا تختی انتقال دهد. من میگویم مقابل امثال قلعهنویی، علی دایی و ... عدالت داشته باشید.
وی افزود: ما امکانات سختافزاری باشگاههای آسیایی را دیدهایم و وقتی انتقاد میکنیم، علیه ما جبهه میگیرند. شاید مشکل لیگ ما جای دیگری است مثلا در بحث امکانات سختافزاری تا استانداردسازی نکنیم، نمیتوانیم به فوتبال استاندارد دنیا برسیم. معتقدم نگاهها باید عوض شود. میخواهم بدانم باخت تیم ملی به لبنان چه ربطی به ما داشت؟ متاسفانه برخی خبرنگاران دارند به این فوتبال لطمه میزنند. تیم من با سیستم 2 – 5 - 3 قهرمان شده بود اما 50 مقاله علیه من نوشتند اما الان یوونتوس با همین سیستم بازی میکند. هرچند جلالی آنجا نشسته است و من نمیتوانم حرفی از سیستم بزنم.
فردوسیپور به قلعهنویی گفت: مگر مقصر ضعف فوتبال ایران خبرنگاران هستند؟ عملکرد شما چه خوب و چه بد در رسانه گفته میشود و شما باید بتوانید پاسختان را بدهید.
قلعهنویی گفت: دو تیم در داربی تاکتیکهای مختلفی داشتند. ما یک امتیاز گرفتیم و به صدر جدول برگشتیم اما برخی رسانهها تیتر زدند، جنایتکار هفته! ما با یک اشتباه نکونام سه کرنر به حریف دادیم.
جلالی نیز در دفاع از آمارهایش گفت: هنوز امکانات نرمافزاری که بتواند خودش مستقل از نیروی انسانی بازی را آنالیز کند، در ایران وجود ندارد و باز این نیروی انسانی است که با تعریفی از پاس، شوت و... دارد، تعداد آنها را تعیین میکند. بنابراین شاید اختلاف آماری من و قلعهنویی به خاطر دیدگاههایمان نسبت به پاس، شوت و ... است.
فردوسیپور خطاب به قلعهنویی گفت: من در وسط گزارشم گفتم که داربی خوابآور بوده است. قلعهنویی در پاسخ گفت اصلا چنین نیست و واقعا جنگ بوده است. شما هنگامی که من 5 سال پیش سرمربی تیم ملی بودم، محاکمهام کردید. اصلا 5 سال نه، 50 سال پیش، قبول دارید که آن موقع اشتباه کردید؟ فردوسیپور پاسخ داد: نه.
در ادامه سه تن از خبرنگاران روی خط آمدند. هیوا یوسفی، سردبیر ورزشی تماشا یکی از آنها بود که گفت: نمیدانم هدف قلعهنویی از کلمه بعضیها چه کسانی است؟ اجنبیپرستی یعنی چه؟ آیا نقد کردن به معنی وطنفروشی است؟ هر کس نظر خودش را میدهد و دیدگاههایش را درباره شرایط مربیان مطرح میکند. آقای قلعهنویی که به تعطیل شدن لیگ به خاطر تیم ملی انتقاد میکند، یادش بماند که هنگامی که او سرمربی تیم ملی بود، برای مسابقههای انتخابی جام ملتهای آسیا سه بار لیگ تعطیل شد. الان که مقدماتی جام جهانی را در پیش داریم.
رضا خسروی، سردبیر ورزشی خبرگزاری مهر در دفاع از خبرنگاران گفت: انجمن ورزشینویسان قرار است کمیتهای تحت عنوان کمیته صیانت از اخلاق حرفهای تشکیل دهد تا افرادی مثل امیر قلعهنویی که از واژه بعضیها استفاده میکنند و خبرنگاران را متهم به اجنبیپرستی میکنند، بیایند و مستنداتشان را ارائه کنند. فکر میکنم قلعهنویی خواسته فضای بعد از داربی را عوض کند و کیفیت فنی پایین این مسابقه را با ربط دادن به موضوع کارلوس کیروش یا اجنبیپرستی توجیه کند. او قبل از این هم چنین حرفهایی را زده و این حرفها برایش به یک ابزار تبدیل شده است.
قلعهنویی با انتقاد از این دو نفر گفت: برای این قلم به دستان که هنوز تشخیص ندادهاند، بنز سوار شدن با اجنبیپرستی فرق میکند، متاسفم. خودم علاقهمند به ارتباطهای بینالمللی هستم اما معتقدم نگاه باید عدالتی باشد. اجنبیپرستی به بحثهای امنیتی ربطی ندارد. انتقاد خوب است اما عدالت هم باید باشد. نباید داربی را ملاک قرار داده و نتایج تیم ملی و کل لیگ را هم به ما ربط دهند. ما با همین لیگ کره جنوبی را بردیم. من حرفی زدم و پایش هم هستم. قرار بود به انجمن خبرنگاران ورزشی بروم و از صحبتهایم دفاع کنم، اما حالا دیگر نمیروم.
پژمان راهبر یکی دیگر از خبرنگارانی بود که روی خط آمد و مصاحبه اخیر قلعهنویی را توهین به خبرنگاران قلمداد نکرد! او معتقد بود قلعهنویی به خاطر پایگاه اجتماعی یا هر چیز دیگری از چنین کلمهای استفاده کرده است و به نوعی از قلعهنویی دفاع کرد.
قلعهنویی که عملکرد راهبر را مورد تمجید قرار داده بود! گفت: من اعتقاد دارم استقلال در حد خودش نبود. اما آن طور هم نیست که یک سری از کارشناسان و خبرنگاران میگویند. این ماجرا بالاخره تمام شد و پس از آن تصاویری از علی اکبریان، بازیکن سابق استقلال که در چندین داربی در کنار امیر قلعهنویی و برخی دیگر از بازیکنان این تیم و حتی بازیکنان پرسپولیس بازی کرده بود، پخش شد. اکبریان با حکم حبس ابد در زندان به سر میبرد. او در صحبتهای کوتاهی گفت که اگر ورزشکار در بالاترین سطح هم باشد و راهش را درست انتخاب نکند، سرنوشتی مانند من خواهد داشت. من به خاطر اشتباههایم اینجا هستم. 16 سال پیش همراه تیم ملی با کلی عزت و احترام به این زندان آمدم و با زندانیان بازی کردیم. اما الان با دستبند دوباره به این زندان بازگشتهام.
به گزارش ایسنا محمد فنایی کارشناس داوری پس از پخش تصاویر داربی معتقد بود هر دو صحنه مشکوک به زمین خوردن محمد نوری و رضا حقیقی در محوطه جریمه استقلال پنالتی نبوده؛ هر چند داور نباید به حقیقی کارت زرد نشان میداد.
پس از این یحیی گلمحمدی، سرمربی پرسپولیس روی خط آمد و گفت: داربی تهران یکی از حساسترین بازیهای آسیاست و به خاطر همین حساسیت معمولا کیفیت فنی آن خوب نمیشود من هم معتقدم این بازی بار فنی زیادی نداشت اما فراموش نکنیم دفاع دو تیم شاکله اصلی دفاع تیم ملی را تشکیل میدهند. هرچند پرسپولیس در نیمه دوم فرصتهای گلزنی زیادی داشت و مقابل استقلال صدرنشین جدول بهتر بازی کرد و برتر بود.
او معتقد بود برخورد خسرو حیدری با محمد نوری صددرصد پنالتی بود و همین طور یک صحنه جدید در برنامه دیشب کشف شد که فرزاد حاتمی با سیدجلال حسینی برخورد داشت و سرمربی پرسپولیس معتقد بود این صحنه هم پنالتی است؛ هرچند فنایی قبول نمیکرد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پیش از پرداختن برنامه به موضوع داربی گزارشی از مدرسه نابینایان پخش شد که روشندلان علاقه زیادی به فوتبال داشتند. همچنین گزارشی هم از برخی از زندانها گرفته شده بود که نوجوانان و جوانانی به خاطر بدهی دیه و مهریه گرفتار شده بودند و مجبور بودند داربی را در زندان ببینند.
سوال برنامه هم به مهمترین دلیل پایین بودن کیفیت داربی اختصاص داشت که در پایان ترس مربیان 52 درصد، افت کیفیت فنی بازیکنان و لیگ 42 درصد و توقع بالای هواداران و رسانهها 6 درصد ردههای اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
در اواخر برنامه مسلم مسیگر، بازیکن تیم ملی فوتبال ساحلی ایران مهمان برنامه بود. او در رقابتهای قهرمانی آسیا که با قهرمانی ایران همراه شد توانست عنوان آقای گلی را به دست بیاورد. مسیگر در سخنانی گفت: هر مسابقه برای ما یک فینال بود؛ چون اگر میباختیم جامجهانی و قهرمانی را از دست میدادیم. در فینال مقابل ژاپن کار سختتری داشتیم؛ ضمن اینکه داوریها هم در بازی با ژاپن و بازی با امارات علیه ما بود. تماشاگران هم آنجا با هر ملیتی که بودند بهخصوص اماراتیها تیم حریف ما را تشویق میکردند. او معتقد بود اکثر ملیپوشان فوتبال ساحلی بیکار هستند و قراردادشان از 20 میلیون تومان در سال تجاوز نمیکند. هرچند اوضاع از گذشته خیلی بهتر شده است. وی افزود: کار ما با قهرمانی در آسیا تازه شروع شده و باید بهخوبی برای جام جهانی که در شهریورماه 92 برگزار میشود، آماده شویم.
به گزارش ایسنا، در انتهای برنامه دیشب عبدالله ویسی سرمربی پیشین تیم پیکان هم روی خط آمد و درباره برکناریاش گفت: مربیگری همین است و بالا و پایین دارد. مهم این است که من هدفم را با پشت کار انجام دهم و این اخراج را برایم یک شکست بزرگ قلمداد نکنم. من تجربیاتی از حضورم در پیکان کسب کردم و الان هم هیچ گله و اعتراضی نسبت به اخراج شدنم از مسئولان این باشگاه ندارم.
وی تصریح کرد: به مدیران باشگاه هم گفتهام که اطمینان دارم پیکان در لیگ برتر با هر مربیای کار کند خواهد ماند. حداقل در جدول سیزدهم و به بالا خواهد بود.
انتهای پیام