رییس پژوهشکدهی باستانشناسی کشور آسیبهای واردشده به تپهی «چغا آهوان» و یکی - دو تپهی باستانی دیگر در ایلام را براثر انجام یک پروژهی عمرانی تأیید کرد.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درپی اجرا شدن یک پروژهی عمرانی در شهرستان مهران استان ایلام، براساس اعلام یک باستانشناس، بخشی از تپهی هفتهزار سالهی «چغا آهوان» تخریب شده است. اردشیر جوانمردزاده که پیش از این، عرصه و حریم این تپه را تعیین کرده بود، به خبرنگار ایسنا گفت که حدود یک هکتار از این تپهی 30 هکتاری که اطلاعات بسیار ارزشمندی دارد، براثر فعالیتهای ادارهی جهاد کشاورزی و برای تغییر سیستم کانالهای سنتی تخریب شده است؛ اما مسئولان ادارهی میراث فرهنگی و گردشگری استان ایلام با اعلام اینکه موضوع را از طریق حقوقی پیگیری میکنند، اظهار کردند که این فعالیتها چسبیده به تپهی باستانی است و به عرصهی آن آسیبی وارد نشده است.
در این راستا، عباس مقدم - رییس پژوهشکدهی باستانشناسی کشور - به خبرنگار ایسنا گفت: این مسأله را چندی قبل شنیدم که تعدادی تپه بهدنبال اجرای یک پروژهی عمرانی آسیب دیدهاند. به همین دلیل، موضوع را از طریق ادارهی میراث فرهنگی و گردشگری استان پیگیری کردم و گزارشی را هم از دوستداران میراث فرهنگی منطقه گرفتم که نشان داد آسیبهای واردشده به تپهی «چغا آهوان» جدی است. البته فقط به این تپه آسیب وارد نشده است، بلکه یکی - دو تپهی دیگر نیز آسیب دیدهاند.
او ادامه داد: وظیفهی ما در پژوهشکدهی باستانشناسی کشور این است که در درجهی اول از تپه حفاظت و اطلاعات علمی آن را استخراج کنیم. پژوهشکدهی باستانشناسی در حد بضاعت خود، پیگیریهای لازم را انجام داده و از طریق مسئولان استان هم موضوع را دنبال کرده است؛ ولی در حال حاضر بهدلیل برگزاری کنگرهی باستانشناسی، فرصت بازدید از محوطه وجود ندارد.
مقدم در پاسخ به اینکه پروژهی عمرانی مسبب تخریب محوطه متوقف شده است یا خیر؟ اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم؛ اما اصولا من بهعنوان رییس پژوهشکده نمیتوانم پروژهای را متوقف کنم، بلکه معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باید این اقدام را انجام دهد.
وی دربارهی فعالیتهای باستانشناسی که در تپهی «چغا آهوان» به سرپرستی اردشیر جوانمردزاده انجام شده است، توضیح داد: در زمان ریاست آقای لشگری در پژوهشکدهی باستانشناسی، پیشنهاد تعیین عرصه و حریم این تپه مطرح شد و پس از آن هم لایهنگاری در تپه انجام شد. البته گزارش این کار به استان ایلام ارائه نشده و گویا مشکلات مالی در میان مطرح است. من خیلی دربارهی این موضوع اطلاع ندارم، اما بهخوبی میدانم که تپهی «چغا آهوان» یک محوطهی کلیدی در دشت مهران است و حفاظت از اینگونه تپهها که تعداد آنها زیاد نیست، وظیفهی اصلی ماست.
انتهای پیام