معاون تهذیب حوزه علمیه تهران گفت: رزق و روزی که در تعابیر روایی، حدیثی و قرآنی ما منظور از آن روزی حلال است، بخش مهمی از زندگی یک خانواده اسلامی را شامل میشود.
حجتالاسلام گودرزی در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب اظهار کرد: تاثیر "روزی" بر انسان دقیقا مانند جریان خون در رگها و مویرگهای بدن است که اگر ویروسی از قسمتی از آن وارد شده و آلودگی ایجاد کند، این آلودگی در خیلی از قسمتهای بدن نیز بروز و ظهور پیدا میکند، بنابراین در منابع روایی ما شدیدا بر این نکته تاکید کردهاند که شخص مدیر خانواده باید حتما در کسب معاش خود توجه و دقت مضاعفی داشته باشد.
معاون تهذیب حوزه علمیه تهران، گفت: در منابع فقهی میبینیم که یک باب مفصلی به نام "مکاسب" باز میکنند که براساس آن فقهای ما با قواعد آن دست و پنجه نرم میکنند تا بتوانند الگو و مسیر واقعی و درست کسب حلال و معاش اسلامی را تئوریزه و تعریف کنند تا یک مسلمان واقعی بتواند از این مسیر روزی حلال به دست آورده و آن را در بدنه خانواده خود تزریق کند.
گودرزی با اشاره به واقعه کربلا، گفت: باید دید که چگونه است افرادی که خود را مسلمان میدانند بعد از 60 سال از هجرت پیامبر گرامی اسلام(ص) در برابر فرزند وی صفکشی کرده و نوه پیامبر و افرادی از خاندان وی را به شهادت میرسانند.
وی با بیان اینکه «حلال یا حرام بودن اموال دقیقا اثر مستقیمی بر فرد دارد» اظهار کرد: امام حسین(ع) در صحرای کربلا خطاب به لشگریان مقابل خود که در ظاهر، به واجبات دینی عمل میکردند این امر را متذکر میشوند و آن حضرت در بیانات خود اوج اثرگذاری مال حرام را بیان میکنند که دیگر فرد بدلیل مصرف کسب حرام، کور و کر میشود.
معاون تهذیب حوزه علمیه تهران ادامه داد: حضرت سیدالشهدا(ع) قرآن ناطق است، ولی میبینیم که کلام ایشان هیچ تاثیری بر آن افراد نمیگذارد و این به دلیل تاثیرگذاری همان مال حرام بر آنان است.
گودرزی اظهار کرد: برخی از مشکلات موجود حال حاضر در خانوادهها وجود رزق مشتبه و مشکوک و نه حتی حرام در خانوادهها است که اثر خود را بر اعضای خانواده میگذارد.
وی گفت: یکی از کارهایی که ما به عنوان معاونت تهذیب استان تهران هم در برنامه امسال تحصیلی خود براساس تاکیدات مدیریت استان، در نظر گرفتهایم بحث ارتقای سبک زندگی در خانواده از سوی اداره خانوادهمان است که در این زمینه چند طرح را برنامهریزی کردیم و یکی از طرحهایی که اخیرا انجام شده است، طرح "پیوند آسمانی" برای طلابی بود که به تازگی ازدواج کردهاند که طرح موفقی هم بود و در آن از استادان مجربی استفاده کردیم.
معاون تهذیب حوزه علمیه تهران ادامه داد: همچنین درصدد اجرای برنامههایی در سطح طلاب استان تهران هستیم که یکی از بخشهای آن همین رزق حلال است.
گودرزی گفت: دوره دیگری که در نظر گرفتهایم برای خانوادههایی است که از یک تا 5 سال است ازدواج کردهاند و در آن نیز یکی از موضوعاتی که در نظر گرفته شده است موضوع رزق حلال و تاثیرگذاری آن در فرهنگ خانواده است.
انتهای پیام