دبیر انجمن خرمای ایران گفت: در حالی که کمبود خرما و افزایش قیمت آن در بازار داخل در پی صادرات بیرویه این محصول به قیمت دلخواه تاجران زنگ خطری برای کشور است، مسوولان امر باید نظارت و کنترلی بر قیمت صادراتی و نرخ فروش این محصول در بازار داخلی داشته باشند.
علی اصغر موسوی در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: حدود 200 هزار تن برداشت خرما نسبت به سال گذشته افزایش داشته اما به دلایلی همچون آفتزدگی کیفیت آن روند نزولی دارد.
وی از افزایش قیمت خرما در سال جاری خبر داد و افزود: در پی افزایش قیمت خرما میزان تولید هم بیشتر شده است.
به گفته موسوی افزایش نرخ ارز باعث رشد 50 درصدی صادرات خرما در سال جاری شده که این روند شاید در کوتاهمدت آثار مثبتی برای تولیدکننده داشته باشد اما در بلندمدت جز ضرر چیزی برای آنان در پی نخواهد داشت چراکه افزایش صادرات، کمبود برای مصرف داخلی و افزایش قیمت آن را به همراه دارد.
زنگ خطر کاهش قیمت جهانی خرمای ایرانی
موسوی درباره تأثیر افزایش نرخ ارز بر قیمت جهانی خرما، تصریح کرد: قیمتهای جهانی به دلیل بالا رفتن نرخ ارز، کاهش یافته و درصورت فقدان نظارت و کنترل بر تعیین قیمت محصولات و کالاهای ایرانی در بازارهای خارجی، فروش خرما با قیمتهای پائین باعث افت نرخ کالا و آسیب دیدن بازار خرمای ایران میشود. این درحالی است که از پنج سال گذشته تاکنون تلاشها و هزینههای بسیاری صورت گرفته تا قیمت خرما از 20 سنت به یک دلار و 20 سنت افزایش یابد اما مجدادا در حال بازگشت به قیمت اولیه است.
دبیر انجمن خرمای ایران با اشاره به اینکه کشورهایی مانند تونس و مراکش قیمتهای حداقلی برای صادرات مشخص میکنند، گفت: دولت باید همچون دیگر کشورها برای صادرات کالاهای خود حداقل قیمت را تعیین کند تا هر صادرکنندهای نتواند کالای صادراتی کشور را برای سود بیشتر خود به هر قیمتی در بازارهای جهانی عرضه کند و قیمت آن را کاهش دهد.
انتهای پیام