دبير انجمن خرماي ايران از افزايش دو برابري قيمت خريد خرما از باغدار خبر داد و گفت: هجوم آفات و امراض به نخلستانهاي خوزستان و بوشهر، گرد و غبار كشور عراق و متوقف شدن سمپاشي هوايي از سوي وزارت جهاد كشاورزي باعث افت كيفيت و كميت خرما در اين مناطق شده است.
علي اصغر موسوي در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به آغاز برداشت خرما از اواخر تيرماه گفت: برداشت خرما در اكثر مناطق از جمله هرمزگان، كرمان و سيستان و بلوچستان به اتمام رسيده و در برخي مناطق سردتر همچون فارس و بخشي از بوشهر همچنان ادامه دارد.
وي اظهار كرد: در سال جاري 900 هزار تا يك ميليون تن خرما برداشت ميشود.
موسوي تصريح كرد: به دليل متوقف شدن سمپاشي هوايي از سوي وزارت جهاد كشاورزي و گرد و غبار كشور عراق خوزستان و بوشهر، درختان استان خوزستان و بوشهر با هجوم آفات و امراض مواجه شدهاند كه اين امر باعث افت محصول شده است.
دبير انجمن خرماي ايران اظهار كرد: به دليل اينكه سمپاشي باغداران موضعي است نتوانسته چندان تاثيرگذار براي مقابله با آفات و امراض گياهي باشد و نخلهاي با پايه بلند دچار آفات زيادي شده كه بيتاثير در كيفيت خرما در اين استانهاي نبوده و خرماهاي اين مناطق گردآلوده هستند.
موسوي اظهار كرد: با توجه به افزايش قيمت خرما در بازار آزاد در سال جاري نيازي به خريد تضميني نبوده و قيمت خريد خرما از باغداران دو برابر سال گذشته شده است؛ به طوري كه ميانگين خريد خرما در استان خوزستان و بوشهر به 1500 تومان و در استان كرمان به 2500 تا 3000 تومان افزايش يافته كه به همين نسبت قيمت فروش خرما در سطح مغازهها و خردهفروشيها نيز افزايش داشته است.
وي يادآور شد: خوزستان، سيستان و بلوچستان، بوشهر، كرمان و فارس استانهاي خرماخيز كشور هستند كه سال گذشته حدود 800 هزار تن محصول از نخلستانهاي اين مناطق برداشت شد.
به گفته موسوي 245 هزار هكتار سطح زيركشت نخلستانهاي كشور است كه حدود 184 هزار هكتار از اين سطح بارور بوده و بهطور متوسط 4.5 تا 5.5 تن در هكتار محصول برداشت ميشود.
سالانه بيش از هفت ميليون تن خرما در جهان توليد ميشود كه ايران با توليد حدود يك ميليون تن پس از كشور مصر، رتبه دوم توليد و 14 درصد خرماي جهان را به خود اختصاص داده اما در صادرات اين محصول اقتصادي در جايگاه هفتم قرار گرفتهايم.
انتهاي پيام