در آستانه‌ي روز سينما مطرح شد:

بيكاري 90 درصد بدلكاران سينما / وقتي فيلم‌هاي آپارتماني جاي اكشن‌ را گرفت

رييس صنف بدلكاران سينماي ايران گفت: 90 درصد اعضاي اين صنف بيكار هستند.

رييس صنف بدلكاران سينماي ايران گفت: 90 درصد اعضاي اين صنف بيكار هستند.

عليرضا فتحي كه در آستانه روز سينما درباره‌ي وضعيت بدلكاران سينما با خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت‌‌وگو مي‌كرد با ابراز تاسف از عدم امنيت شغلي در صنف بدلكاران، آن را امري دانست كه همواره براي صنف‌هاي سينمايي يكي از مشكلات بوده است.

رييس صنف بدلكاران سينما همچنين امنيت شغلي را مساله حال حاضر و فقط مربوط به صنف بدلكاران ندانست و گفت: چهار صنف بدلكاران، تداركات، دستياران فيلمبردار و جلوه‌هاي ويژه هميشه مشكل امنيت شغلي را داشته‌اند و هميشه به اين صنوف توجه اندكي شده است.

وي با بيان اينكه در چند سال گذشته بيشتر افراد حاضر در صنف بدلكاران بيكار شده‌اند، گفت: مساله عدم امنيت شغلي در چند سال گذشته به شدت تشديد شده و در حال حاضر 90 درصد اعضاي صنف بدلكاران بيكارند.

فتحي ادامه داد: كساني كه 50 يا 60 سال از عمر خود را براي سينما گذاشته‌اند در حال حاضر چگونه مي‌توانند تغيير شغل دهند، كسي كه تمام زندگي او سينماست نمي‌تواند دنبال شغل ديگر باشد.

وي با بيان اينكه امنيت شغلي دغدغه تمام صنوف سينمايي است اظهار داشت: مديران زيادي براي بهبود اين امر آمدند و تلاش كردند و البته كارهايي هم در اين زمينه انجام شد. از نظر بيمه هم در زمان خانه سينما كساني كه شرايط لازم را داشتند علاوه بر بيمه تامين اجتماعي بيمه تكميلي هم مي‌شدند.

رييس صنف بدلكاران در بخش ديگري از اين گفت‌‌وگو با بيان اينكه در زمينه فيلم‌ها ضعف داريم، تصريح كرد: در اين سال‌ها نتوانسته‌ايم مردم را به سينما بكشانيم چون

مي‌خواهيم با كمترين هزينه فيلم خوب بسازيم درحاليكه مردم‌ ما سينما را مي‌شناسند و فرق بين فيلم خوب و بد را تشخيص مي‌دهند.

فتحي معتقد است: تا زماني كه به دنبال ساخت فيلم‌هاي آپارتماني باشيم و نخواهيم فيلم‌هاي اكشن بسازيم، تماشاچيان زيادي را هم نمي‌توانيم به سينما بكشانيم.

وي با يبان اينكه در سراسر دنيا از هاليوود تا باليوود فيلم‌هاي اكشن از فروش بالايي برخوردار هستند گفت: ما نيز بايد از فضاي فيلم سازي آپارتماني و ديالوگ محور فاصله بگيريم و به سمت ساخت فيلم‌هايي در فضاي باز و اكشن برويم.

رييس انجمن بدلكاران ايران همچنين درباره وضعيت بدلكاران در ايران گفت: از نظر نيروي انساني چيزي كم نداريم و مساله اصلي تجهيزات و امكانات اين حرفه است. نمي‌دانم با كدام تجهيزات و امكاناتي از ما انتظار دارند كه بدلكاري ما با خارج از ايران مقايسه شود، ‌در صورتي كه ما تجهيزات و لوازم لازم و حداقلي را نداريم.

وي ادامه داد: ما حتي ساده‌ترين امكانات هم چون تشك بادي را در اختيار نداريم و يا هميشه ماشين‌هاي اوراق و ارزان قيمت براي واژگون نمودن در اختيار ما قرار مي‌دهند.

رييس انجمن بدلكاران ايران همچنين از حضور افراد غيرحرفه‌اي در بدلكاري انتقاد كرد و تاكيد كرد: متاسفانه اين روزها شاهد حضور افرادي هستيم كه بدون پشتوانه لازم مدعي بدلكاري هستند.

وي با بيان اينكه حضور افراد غيرمرتبط با بدلكاري به اين رشته لطمه زده تصريح كرد: حضور افرادي كه بدلكاري را نمي‌شناسند و كساني كه هزينه‌هاي اندك مي‌دهند سبب صدمه خوردن حرفه بدلكاري در ايران گرديده است.

رييس صنف بدلكاران سينما با اشاره به شرايط سخت صنف بدلكاران پس از تعطيلي خانه سينما گفت: بسته شدن در خانه سينما سبب شد تا تمام لوازم ما در آنجا بماند و حتي من به سختي توانستم بيشتر كساني كه در صنف بدلكاران مشغول فعاليت بودند را مجددا پيدا كنم تا نگذارم حق آن‌ها ضايع شود.

عليرضا فتحي گفت:من هيچ گاه طرفداري شخص خاصي را نمي‌كنم و قفط مي‌خواهم 210 نفر اعضاي صنف ما بلاتكليف نباشند، به هر حال اگر مساله فقط اساسنامه خانه سينما بود، مي‌شد آن را دوستانه و با تعامل حل كرد.

انتهاي پيام

  • شنبه/ ۱۸ شهریور ۱۳۹۱ / ۰۹:۰۹
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 91061810297
  • خبرنگار :