سخنگوي كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي گفت: حل مشكل درياچه اروميه نيازمند آن است كه علتهاي اين مساله پيدا شود، نه اينكه با طرحهاي جديد مشكلي به مشكلات قبلي اضافه كنيم.
مهرداد لاهوتي در گفتوگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مورد پروژه آبرساني از حوزه آبريز ارس به درياچه اروميه گفت: پروژهاي به اين عظمت نيازمند يك كار كارشناسي بسيار بزرگ است.
سخنگوي كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: حتي براي ساختن يك ساختمان هم احتياج به اين وجود دارد كه مدتها مطالعه شود، چنين طرح عظيمي نميتواند بدون مطالعه و در يك جو احساسي اجرايي شود.
وي در ادامه با تاكيد بر اينكه آبرساني از حوزههايي مانند خزر يا ارس به درياچه اروميه نيازمند مطالعه منابع، مسير و تاثيرات حركت آب در منطقه است، گفت: در يك نگاه كلي به نظر ميرسد كه چنين طرحي اشتباه است، بايد همه ابعاد چنين طرحي بررسي شود و بعد در مورد آن تصميمگيري كنيم.
اين عضو كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر اينكه برخي اظهارنظرها اقدامها و طرحها در مورد حل معضل درياچه اروميه عجولانه صورت ميگيرد، گفت: در مورد آبرساني از حوزه ارس به درياچه اروميه بايد ببينيم كه آيا وزارت نيرو كه قاعدتا بايد مجري چنين طرحي باشد مصمم است يا نه. كارشناسان اين وزارتخانه هنوز در مورد اين طرح اظهارنظر نكردهاند.
لاهوتي ادامه داد: به نظر من بهترين راه حل مشكل درياچه اروميه اين است كه ببينيم چه اتفاقي افتاده است كه درياچه به اين روز افتاده است و بعد همان عامل را برطرف كنيم.
سخنگوي كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي با اشاره به رودهايي كه قبلا درياچه را تغذيه ميكردند، گفت: در حال حاضر موانعي بر سر راه اين رودها ايجاد شده است يا اينكه شاخههاي آنها از مسير اصلي منحرف شده است لذا بايد به دنبال حل اينگونه مسائل باشيم تا بتوانيم مشكل درياچه اروميه را برطرف كنيم.
وي در مورد اين مساله كه گفته ميشود سدهاي روي رودهايي كه به درياچه اروميه ميريزند براي كشاورزي منطقه نقش اساسي دارند و نميتوان آنها را باز كرد، تصريح كرد: قبل از اينكه اين سدها وجود داشته باشند، هم در منطقه كشاورزي وجود داشته است و درياچه هم در اين وضعيت اسفبار قرار نداشته است؛ بنابراين ميشود حقابه درياچه را پرداخت كرد و كشاورزي منطقه را هم نابود نكرد.
سخنگوي كميسيون عمران مجلس تصريح كرد: در مورد حل معضل درياچه اروميه نبايد به دنبال يك راهكار جديد بود، به نظر ميرسد هر جا كه دستي در طبيعت بردهايم دچار اين مسائل شدهايم و حالا براي حل آن بايد اجازه دهيم طبيعت كار خودش را انجام دهد.
لاهوتي با اشاره به سيلهايي كه سالانه در شمال كشور جاري ميشود، گفت: سيلها يكي ديگر از نمودهاي دستكاري ما در طبيعت هستند، بعد از اينكه سيل ايجاد ميشود به دنبال مهار و مديريت آسيبهاي آن هستيم و هيچ وقت سوال نميكنيم چه اتفاقي افتاد كه اين سيلها ايجاد شده است، به نظر ميرسد بايد به جاي تشكر از افرادي كه در كنترل سيل و مديريت آسيبهاي آن دخيل بودهاند، بايد به اين مساله بپردازيم كه چرا پانزده سال قبل شاهد اين همه سيل نبوديم.
اين عضو كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: در منطقه شمال كشور هر جا اقدام به تخريب جنگلها كردهايم بعد از آن سيل ايجاد شده است چرا كه جنگل نقش مهمي در كنترل آبهاي سطحي دارد اما با از بين رفتن آن اين آبها جاري ميشوند و در شهر و روستا خساراتي به بار ميآورند.
سخنگوي كميسيون عمران در پايان تاكيد كرد: شخصا مخالف هرگونه تصميم عجولانه و احساسي در مورد حل معضل درياچه اروميه هستم، متاسفانه در دوره هشتم تعدادي از نمايندگان جمع شدند و به راحتي تصميم گرفتند كه پروژه آبرساني به درياچه را آغاز كنند و براي آن اعتبار در نظر گرفتند در صورتي كه دست بردن در طبيعت به اين راحتي امكانپذير نخواهد بود، بايد از فضاي احساسي دور شويم و تصميم كارشناسي براي حل مشكل درياچه اروميه بگيريم.
انتهاي پيام