• سه‌شنبه / ۳ مرداد ۱۳۹۱ / ۱۰:۱۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91050301643
  • خبرنگار : 71359

سخنگوي فراكسيون محيط زيست: انتقال آب از خزر راه حل نهايي براي درياچه اروميه است

سخنگوي فراكسيون محيط زيست: انتقال آب از خزر راه حل نهايي براي درياچه اروميه است

سخنگوي فراكسيون محيط زيست مجلس گفت: وضعيت درياچه اروميه اصلا خوب نيست و با روند فعلي، خشك شدن آن حتمي است.

سخنگوي فراكسيون محيط زيست مجلس گفت: وضعيت درياچه اروميه اصلا خوب نيست و با روند فعلي، خشك شدن آن حتمي است.

مويد حسيني‌صدر در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مورد آخرين وضعيت درياچه اروميه اظهار كرد:‌ وضعيت اين درياچه اصلا خوب نيست و با روند فعلي، خشك شدن آن حتمي است.

وي در مورد طرح انتقال آب از حوزه آبريز ارس به درياچه اروميه گفت: اين طرح هنوز عملياتي نشده و اگر عملياتي شود بسيار بيشتر از آنچه كه بتواند موثر باشد، زمان‌بر خواهد بود.

نماينده مردم خوي ادامه داد: طرح‌هاي عملياتي در اين مورد با سرعت بسيار كم پيشرفت مي‌كند. آبرساني از حوزه ارس يا ساير حوزه‌ها از جمله خزر بسيار بيشتر از آنكه بتواند براي درياچه موثر باشد طول خواهد كشيد.

سخنگوي فراكسيون محيط زيست مجلس اظهار كرد: در حال حاضر به نظر مي‌رسد بايد انتقال آب از درياچه خزر با جديت بيشتري مطالعه شود چرا كه راه‌حل نهايي مي‌تواند انتقال آب از خزر باشد.

وي در پاسخ به اين سوال كه وضعيت فعلي درياچه اروميه چه تاثيري بر كشاورزي در منطقه گذاشته است، گفت:‌ تاثيرات خشك شدن درياچه اروميه بر كشاورزي منطقه در حال حاضر قابل مشاهده نيست اما با جدي‌تر شدن مساله خشكي درياچه،‌ اين تاثيرات هم كم‌كم نمود پيدا خواهد كرد.

سخنگوي فراكسيون محيط زيست مجلس با تاكيد بر اينكه تا به حال طوفان نمكي در منطقه رخ نداده است، گفت: در آينده با پيشرفت خشكي درياچه شاهد طوفان‌هاي نمك خواهيم بود كه بر كشاورزي منطقه تاثيرات نامناسب فراواني خواهند داشت.

وي در مورد روند آبرساني به درياچه اروميه گفت: حوزه‌هاي آبريز مختلفي در حال مطالعه است اما آبرساني بسيار بيش از پيش‌بيني‌‌هاي انجام شده طول خواهد كشيد. مثلا آبرساني از حوزه ارس به درياچه اروميه حتي با كار شبانه‌روزي بيش از سه سال طول خواهد كشيد بنابراين بهترين راه اين است كه در آبرساني از حوزه خزر تمركز شود.

اين عضو كميسيون محيط زيست با بيان اينكه انتقال آب از حوزه ارس به درياچه اروميه مشكلات حقوقي به دنبال خواهد داشت،‌ در مورد تفاوت آب شيرين درياچه خزر و آب شور درياچه اروميه و تاثيرات زيست محيطي انتقال آب از خزر به اروميه، گفت: پيش‌بيني نمي‌كنم كه اثرات محيط زيستي جدي ايجاد شود.

وي در مورد پرداخت حقابه درياچه اروميه از رودخانه‌هايي كه به اين درياچه مي‌ريختند و در حال حاضر سد بر روي آنها بسته شده است، گفت: نمي‌توانيم سدهايي را كه ايجاد كرده‌ايم خراب كنيم. من شخصا با پرداخت حقابه موافق نيستم چرا كه تاثيرات كشاورزي چنين اقداماتي بسيار بيشتر است. زندگي مردم در مناطقي كه سد روي رودخانه‌ها بسته شده است به اين سدها وابستگي پيدا كرده است و حالا اگر سدها را خراب كنيم نارضايتي مردم را به دنبال خواهد داشت.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha