نماينده مردم دهلران با اشاره به مشكلات پديده گرد و غبار براي مردم كشور گفت: پيشنهاد ميشود كارگروهي متشكل از تمامي دستگاههاي درگير با اين پديده تشكيل شود تا با توليت سازمان حفاظت از محيط زيست گامهاي موثري براي حل پديده گردوغبار برداشته شود.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) عليمحمد احمدي امروز (يكشنبه) در صحن علني مجلس و در جريان بررسي نحوه مقابله با گرد و غبار، اظهار كرد: متاسفانه چند سالي است كه بحث غبار عربي يا همان ريزگردها 20 استان كشور را تحت تاثير قرار داده است. تاثيرگذاري اين پديده از جنوب شرق تا شمال غرب گسترده شده و آثار زيانبار آن مشهود است.
وي ادامه داد: اگرچه رييس سازمان حفاظت از محيط زيست هجوم ريزگردها از عراق را عامل بروز اين پديده ميداند اما گرمايش زمين، تغييرات الگوهاي هوايي، خشكسالي باتلاقها، عوامل ديگري است كه موجب بروز پديده گرد و غبار شده است.
اين عضو مجمع نمايندگان استان ايلام با بيان اينكه "پديده گرد و غبار آثار مخرب بهداشتي و زيستمحيطي براي كشور به همراه داشته است"، به بيان آثار مخرب اقتصادي اين پديده پرداخت و يادآور شد: در زمان گسترش ريزگردها 20 فرودگاه تعطيل ميشود، مراكز آموزشي، كارخانجات و واحدهاي توليدي از كار ميافتند و بدتر از همه، مردم به ناچار و براي فرار از اين پديده مهاجرتهاي گستردهاي انجام ميدهند.
احمدي، گسترش بيماريهاي قلبي و عروقي، تنفسي، ريوي و بروز مشكلات براي كودكان و سالمندان را از جمله آثار مخرب پديده گرد و غبار در حوزه سلامت عنوان كرد و افزود: پديده گرد و غبار ذخاير ژنتيك كشور را تخريب كرده و موجب شده است كه بسياري از ذخاير گياهي كشور نابود شود، به طوري كه در ايلام از 300 گونه گياه كاربردي، 10 گونه در حال نابودي هستند و در چنين شرايطي متاسفانه پيشگيريها بسيار كند انجام ميشود.
وي ريگپاشي، بارور كردن ابرها و مالچپاشي را از جمله راهكارهاي مقابله با پديده گردوغبار عنوان كرد و گفت: انتظار ميرود با استفاده از دانش انديشمندان به شكل عملياتيتر براي مقابله با پديده ريزگردها وارد صحنه شد.
نماينده مردم دهلران در مجلس با بيان اينكه "مردم استانهاي ايلام، كرمانشاه، خوزستان و بويژه شهرهاي خرمشهر و آبادان حق زندگي عادي را از دست دادهاند"، اظهار كرد: خشكسالي و پديده ريزگردها موجب شده كه معيشت مردم با مشكل مواجه شود و متاسفانه هيچ اقدام جدي براي مقابله با اين پديده انجام نميشود.
احمدي در پايان، از پيگيري كنوانسيونهاي منطقهاي مقابله با ريزگردها، احياي تالابها و انجام اقدامات پيشگيرانه، ساخت ماسكها و حمايت از كشاورزان و دامداراني كه در اثر ريزگردها و پديده خشكسالي كار خود را از دست دادهاند، به عنوان راهكارهاي مقابله با پديده ريزگردها ياد كرد و افزود: در كنار تمامي اين اتفاقات شاهديم كه به جانبازان شيميايي در استانهاي ايلام، خوزستان و كرمانشاه فشارهاي زيادي وارد شده است و آنها نميتوانند به راحتي زندگي كنند و متاسفانه براي حل مشكل اين افراد نيز هيچ اقدامي انجام نميشود.
انتهاي پيام