نماينده مردم اهواز در مجلس با بيان اينكه "پديده گرد و غبار مشكلات زيادي براي مردم در حوزههاي اقتصاد، بهداشت و معيشت به وجود آورده است"، گفت: شايد تنها كار بزرگ ما براي مقابله با اين پديده، تغيير نام گرد و غبار به ريزگردها بوده و اگر بخواهيم به همين روال اقدام كنيم 50 سال هم براي حل اين مشكل كافي نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سيدشريف حسيني امروز (يكشنبه) در صحن علني مجلس و در جريان بررسي نحوه مقابله با گرد و غبار، به وضعيت بيابانزايي در كشور اشاره كرد و افزود: در حال حاضر بيش از يك ميليون اراضي در معرض بيابانزايي هستند كه در كنار آن از 609 دشت در كشور 36 درصد آنها در شرايط بحراني به سر ميبرند.
وي با بيان اينكه "بيش از 80 درصد كشور در منطقه خشك و نيمه خشك است"، اظهار كرد: در چنين شرايطي تخريب و آلودهسازي تالابهاي كشور از جمله شادگان و گاوخوني و انتقال بيرويه آب از سرچشمههاي كارون و كرخه، در كنار خشك شدن درياچه اروميه وضعيت نابساماني را در عرصه محيط زيست براي كشور به وجود آورده است.
اين عضو هيات رئيسه مجلس با بيان اينكه "از سال 85 تاكنون پديده گرد و غبار مهمان ناخوانده كشور شده است"، خاطرنشان كرد: از سال 85 تاكنون تنها حرف زدهايم و كاري نكردهايم و تنها كار خيلي بزرگ، آن بوده كه نام گرد و غبار را به ريزگردها تغييردادهايم.
حسيني با بيان اينكه "پديده گرد و غبار مشكلاتي را در بخشهاي اقتصادي، بهداشتي و معيشت مردم به وجود آورده است"، افزود: اين مشكلات براي مردم استانهاي آذربايجان غربي، ايلام، چهارمحال بختياري، خوزستان، فارس، كردستان و كرمانشاه و لرستان بيشتر است.
وي اضافه كرد: 90 درصد منشاء پديده گرد و غبار، خارج از كشور است و پرسش اساسي آن است كه با علم به اين موضوع، چه راهكارهاي اساسي را در دستور كار داشتهايم؟ سال 88 كشور بيشترين روزهاي مواجه با پديده گرد و غبار را مشاهده ميكرد. در سال 87 نيز كرمانشاه با 103 روز و در سال 88 استان خوزستان بيشترين روزهاي مواجهه با پديده گرد و غبار را داشتند.
به گفته حسيني، لغو پروازهاي هوايي، اثرات سوء رواني، تعطيلي مدارس و افت تحصيلي محصلان و كاهش سرمايهگذاري، از جمله آثار مخرب پديده گرد و غبار است.
نماينده مردم اهواز در ادامه، به ارائه راهكارهايي براي مقابله با اين پديده پرداخت و گفت: بايد براي مردم استانهاي غربي و جنوبي كشور كه بيشترين مواجهه را با اين پديده دارند، تسهيلاتي همچون تخصيص امتيازات مشخص براي كارمندان و متخصصان، افزايش سهميه سوخت، تامين اعتبار براي خريد دستگاه تهويه هواي سيار در بيمارستانها، منازل و آموزشگاهها، توزيع شير رايگان و كمكهاي اوليه بهداشتي در مدارس اعطا شود. لحاظ كردن اولويتهاي بودجهاي در كنار اجراي سند چشمانداز 20 ساله براي مقابله با خشكسالي و همچنين قرارگرفتن كليه محصولات كشاورزي تحت پوشش بيمه گرد و غبار نيز از جمله تسهيلاتي است كه بايد به مردم اين مناطق داده شود.
وي در پايان اظهار كرد: قرار بود در 4 سال گذشته 200 هكتار زمين در خوزستان، مالچپاشي شود ولي اكنون تنها 50 هزار هكتار زمين مالچپاشي شده است. از اين رو اگر بخواهيم با همين رويه مشكلات را حل كنيم شايد زمان 50 ساله نيز فرصت كمي باشد.
انتهاي پيام
نظرات