رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي آبخوانداري و پخش سيلاب بر آبخوان را کليد مقابله با خشکسالي و سيل در مناطق خشک و نيمهخشک عنوان كرد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه آذربایجان شرقی، به نقل از روابط عمومي سازمان جهادکشاورزي استان، دکترمسعود محمديان روز شنبه در حاشيه بازديد از بخشهاي کشاورزي سيل زده در حاشيه شهر تبريز در گفتوگو با خبرنگاران بر توسعه آبخوانداري به منظور کاهش اثراث و خسارات سيلابهاي بوجود آمده تاکيد كرد و گفت: کشاورزان نيز در کنار آبخوانداري بايستي به بيمه محصولات کشاورزي اقدام كنند تا در صورت ايجاد خسارت ناشي از سيل، تگرگ و سرمازدگي بتوانند بخش قابل توجهي از خسارات بوجود آمده را از صندوق بيمه کشاورزي اخذ كنند.
وي کنترل و مهار سريع و اقتصادي سيلابها را از آثار آبخوانداري دانست و افزود: پخش سيلاب بر آبخوان اقتصاديترين روش براي تغذيه سفرههاي آب زيرزميني در زمينهاي کم ارزش است.
رئيس سازمان جهادکشاورزي استان تبديل اراضي غيرقابل استفاده مراتع به مراتع مشجر، رويشگاههاي جنگلي و اراضي بارور كشاورزي را از ديگر فوايد آبخوانداري عنوان كرد و افزود: مهار كانونهاي توليد شنهاي روان يکي ديگر از اثرات مثبت آبخوانداري محسوب ميشود.
دکتر محمديان با بيان اينکه با توسعه طرحهاي پخش سيلاب بر آبخوان، امکان حذف خسارات سنگين سيل و بهرهبرداري از دهها ميليارد مترمکعب روانآب ميسر ميشود، ادامه داد: اميدوارم با روند خشکساليهاي بوجود آمده در چند سال اخير و همچنين اثرات ناشي از خشک شدن درياچه اروميه بتوانيم با استفاده از طرحهاي آبخوانداري بر مشکلات بوجود آمده در اثر خشکسالي و همچنين مهار سيلابهاي اتفاقي و فصلي فائق آييم.
انتهاي پیام