يك كارشناس مسايل مذهبي آزمون و آزمايش مردم را از دلايل غيبت امام زمان (عج) بيان كرد و گفت: شناخت عميق و عالمانه امام از وظايف مومنين در عصر غيبت است.
حجتالاسلام والمسلمين محمدابراهيم سراج در گفتوگو با خبرنگار دين و انديشه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در خصوص شاخصهاي امامت در تفكر شيعي اظهار كرد: از جمله اين شاخصها در درجه اول عصمت امامان است كه در قرآن كريم نيز به اين موضوع اشاره شده است.
وي با بيان اينكه «در مرتبه عصمت هيچ ظلم و گناهي جايي ندارد» بيان كرد: شخصي كه ميخواهد جامعه را هدايت كند خود بايد از هر خطا و اشتباهي مبرا باشد.
اين مدرس دانشگاه عصمت را يك ويژگي اكتسابي دانست و خاطرنشان كرد: امام اگر اشتباهي كند، در هدايت خلق اخلال ايجاد خواهد شد و اعتماد مردم به امام و رهبر به تدريج از بين ميرود، بنابراين عصمت يكي از ويژگيها و شاخصهاي با اهميت در تفكر شيعي است كه در ميان مردم اعتماد و اطمينان ايجاد ميكند.
سراج شاخص ديگر امامت را علم او معرفي و اظهار كرد: علم ائمه همچون علم پيامبران علم مدني، خدادادي و غيراكتسابي است و علم آنها همچون نوري در وجودشان قرار دارد.
وي درباره فلسفه غيبت امام زمان (عج) گفت: امام باقر (ع) در فرمايشي فلسفه غيبت را آزمون و آزمايش مردم مطرح ميكنند كه هر چه اين غيبت طولانيتر شود افراد باايمان ضعيفتر از اين چرخه خارج خواهند شد.
اين كارشناس مسايل مذهبي آمادگي مردم را از ديگر دلايل غيبت بيان كرد و ادامه داد: مردم بايد با رسيدن به بلوغ فكري خاصيت عظيم حضور امام معصوم را دريابند و با اين شناخت در هنگام ظهور به ياري ايشان بشتابند.
سراج دو نكته را در بحث مهدويت با اهميت ارزيابي كرد و گفت: شناخت عميق و عالمانه امام زمان (عج) از بااهميتترين نكات مورد توجه در بحث مهدويت است كه پيامبر اكرم (ص) نيز در اين رابطه ميفرمايند اگر كسي بميرد و امام عصر خود را نشناخته باشد به مرگ جاهليت مرده است.
وي افزود: دومين نكته بااهميت كه از وظايف مومنين به شمار ميرود، شناخت و رعايت انتظارات امام زمان (عج) است توجه به توقعات و انتظارات امام را بايد مورد توجه ويژه قرار داد.
انتهاي پيام