رييس سازمان صداوسيما گفت: براي جوامع مردمنهاد، جايگاه مردم و اهميت افكارعمومي جايگاه برجستهاي دارد و قدرت و مشروعيت نظام از ناحيه و حضور مردم صورت ميگيرد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عزتالله ضرغامي با حضور در همايش امنيت پايدار كه در وزارت كشور برگزار شد، ضمن اينكه امنيت را مهمترين مساله جوامع عنوان كرد، گفت: اين مورد شايد مهمترين عامل در تشكيل دولت و حاكميت در حقوق اساسي قلمداد ميشود.
وي افزود: وقتي امنيت وجود دارد، همه چيز سر جاي خودش است و وقتي امنيت وجود نداشته باشد برعكس اين موضوع صادق ميشود. رييس سازمان صداوسيما گفت: بخش زيادي از دستگاههاي امنيتي و نظامي به ويژه سپاه پاسداران مسئوليت برقراري امنيت در كشور را بر عهده دارند، اما مفاهيم و مباني، سياستها و ابزارهاي امنيت با گذشته كاملا متفاوت است ،بنابراين بسيار مغتنم است كه بازنگري در مفاهيم صورت بگيرد و در اين راستا بحثهاي عالمانه و واقعي انجام شود تا در جهت برقراري امنيت پايدار به خصوص در جامعه اسلامي كه الهامبخش كشورهاي ديگر است، بتوانند از امنيت قابل قبولي برخوردار باشند.
ضرغامي گفت: شايد مهمترين نتيجهاي كه ميتوانيم از اين نشستها و گفتوگوها داشته باشيم، اين باشد كه حداقل يك زبان مشترك و ادبيات واحدي را حاكم كنيم كه در وهله اول براي همه مسئولين و تصميمگيرندگان جامعه و بعد از آن براي مردم تبيين شود. وي با بيان اينكه موضوع امنيت پايدار به گونهاي است كه در اين بحث امروز دچار گفتوگوي متقابل هستيم، اظهار كرد: يك مقوله امنيتي در حوزهاي تهديد و در حوزهاي ديگر اقدامي درست تلقي ميشود و در واقع ما در اين بحث 180 درجه تفاوت ميبينيم. با توجه به اينكه ما در رسانه با نخبگان مرتبط هستيم موضوعي نيست كه ما وارد آن شويم و در اين راستا اختلافي وجود نداشته باشد.
رييس سازمان صداوسيما با تاكيد بر اينكه تمامي تاثيرگذاران در اين مقوله بايد هماهنگ شوند، افزد: دانشگاه امام حسين (ع) ميتواند اين كار را انجام دهد؛ چرا كه يك نهاد موجه و معتبر است. ماموريت سپاه، حفظ انقلاب اسلامي است و در اين راستا دانشگاه امام حسين (ع) نيز از يك مديريت خوب برخوردار است و ميتواند مرتبا براي همه دستاندركاران كشور توليد فكر كند و فارغ از جهتگيريهاي گروهي و يا قضاوتهاي شخصي و خاص در جهت آنچه مورد نياز جامعه است كمكرسان باشد.
ضرغامي با تاكيد بر اينكه رسانه در اين حوزه حرف بسياري براي گفتن دارد، اظهار كرد: رسانه هم خودش ميتواند در برقراري امنيت پايدار تلاش مستمر داشته باشد و هم اينكه براي دستگاههاي ديگر بستر مناسبي باشد.
وي در ادامه با تاكيد بر ضرورت تبيين جايگاه مردم در جامعه گفت: براي جوامع مردمنهاد، جايگاه مردم و اهميت افكارعمومي برجسته است و قدرت و مشروعيت نظام از ناحيه و حضور مردم ايجاد ميشود. بنابراين ميتوان گفت اولين قدم در مساله امنيت پايدار در هر حوزهاي، مردم هستند، لذا هر جا مردم حضور آگاهانه دارند، امنيت برقرار است، ولو اينكه در تهديدات نظامي مثل هشت سال دفاع مقدس باشيم، همچنين هر جا كه مردم حذف شوند و حضور نداشته باشند، تهديدات جدي ميشود پس آنجا كه مردم نيستند و افكار عمومي توجيه نيست و دشمن در افكار عمومي موفقتر از ما عمل ميكند، بايد ترسيد. رييس سازمان صداوسيما گفت: آنجايي كه ما توانمندي پيدا كنيم و هدايت افكارعمومي را بر عهده بگيريم چون مردم صاحبان قدرت هستند، مشكلي نخواهيم داشت. بنابراين مردم بسيار مهم هستند و اگر ما نتوانيم مردم را اقناع كنيم، نميتوانيم امنيت پايدار را حفظ و برقرار كنيم.
ضرغامي با طرح اين سوال كه بايد ببينيم تعريف و برداشت ما از مردم چيست، گفت: مردم تودهي جامعهاند كه هم نخبگان و هم عوام را شامل ميشوند، توده عظيمي كه بدنه جامعه را تشكيل ميدهد، آينده جامعه برايش مهم است و به بيگانگان وابسته نيست. وي گفت: با توجه به تاكيدات مقام معظم رهبري در بحث خودي و غيرخودي (هر چند كه در اين بحث افزونگري هم شد) هر كه سعادت و سربلندي اين كشور را ميخواهد، خودي است و تعريف ما از خودي، عموم مردم هستند. رييس سازمان صداوسيما در ادامه خاطر نشان كرد: كساني كه به دنبال امنيت پايدار هستند بايد ببينند از امكانات و ظرفيتهايي كه دارند استفاده ميكنند يا خير. در اين راستا نخبگان و صاحبنظران بايد به دستگاههايي مثل صداوسيما توصيه كنند و مشاوره بدهند.
ضرغامي در ادامه با بيان اينكه جايگاه قوميتها در ايران را بايد مدنظر قرار داد، گفت: در كشور ما قوميتهاي مختلفي به لحاظ زبان، فرهنگ، آداب و رسوم، گرايشها و پيشينه تاريخي حضور دارند و اصل خود قوميتها به دليل پيشينهشان ظرفيت مناسبي براي انسجام و پايداري در كشور قلمداد ميشوند، البته اين موضوع در اوايل انقلاب به خوبي درك نشد و دشمن شناساييهاي لازم خود را انجام داد و اين واگراييهايي را در كردستان و شهرهاي ديگر ايجاد كرد كه باعث لطمه به نظام شد، اما به هر ترتيب ما موفق از اين مرحله عبور كرديم و هر چقدر آنها تلاش كردند جواب نگرفتند.
وي با بيان اينكه نگاه ما به قوميتها بايد نگاه سازنده و منسجمي باشد، اظهار كرد: براي برقراري امنيت نبايد ويژگيهاي قوميتي را از بين ببريم. برخي فكر ميكنند هر چقدر اين مظاهر را كمرنگتر كنند به انسجام كشور كمك كردهاند، در حاليكه اينطور نيست و شبكههاي استاني ما نيز بر اساس همين موضوع عمل ميكنند. رييس سازمان صداوسيما تاكيد كرد: ظرفيتهاي كشور بايد در خدمت ويژگيهايي در بيايد كه اگر درست هدايت شود، با نظام همراه خواهد بود.
ضرغامي با بيان اينكه جمهوري اسلامي ظرفيتهاي عميقي دارد و اين ما هستيم كه اعتقاداتمان را تحميل ميكنيم، اظهار كرد: اشكال ما اين است كه يكسري آدمها مسائل را شخصي ميكنند، مثلا چون ميخواهند راي بياورند از ويژگيهاي قوميتي استفادههاي نادرست ميكنند. اين در حالي است كه اين موضوع به نظام لطمه ميزند. انتهاي پيام