مدرس دانشگاه معتقد است: برداشتهاي غيرواقع بينانه از ازدواج و همسر، قبول نكردن مسئوليت و برآورده نشدن نيازهاي عاطفي و روحي از سوي همسران از عوامل دلسردي زوجين، جدايي رواني و طلاق است.
ايران قائدمحمدي در گفتوگو با خبرنگار «اجتماعي» ايسنا - منطقه فارس، گفت: با توجه به اينکه احساس عميق دوست داشتن و دوست داشته شدن درون خانواده برآورده ميشود، اما گاهي با وجود اين جايگاه مهم، خانواده با آسيبهايي چون طلاق و جدايي روبرو است.
وي با ارائه تعريفي از طلاق بيان كرد: وقتي کارکردهاي روحي، اجـتماعي، شـناختي و عاطفي خانواده يکي پس از ديگري آسيب ببيند، افراد آن به تدريج، احساس رضايتمندي خود را از دست ميدهند و اين امر به مرور موجب گسستگي رواني، اجتماعي و در نهايت حقوقي ميشود.
اين مدرس آموزش خانواده اظهار کرد: اغلب طلاقها به نحوي بسيار مخرب و آسيبزا هسـتند كه اثرات آسيبزايي آن تا مدتها پس از جدايي در افراد باقي ميماند.
وي برداشتهاي غيرواقع بينانه از ازدواج و همسر، قبول نكردن مسئوليت و برآورده نشدن نيازهاي عاطفي و روحي از سوي همسران را ازعوامل دلسردي زوجين، جدايي رواني و طلاق دانست.
اين کارشناس ارشد مشاوره، طلاق احساسي، قانوني، اقتصادي، اجتماعي و روحي و رواني را نمونههايي از مراحل طلاق عنوان کرد و افـزود: در طلاق احساسي، با هم بودن تنها جنبه احساسي دارد در اين حالت احترام کاهش يافته و نشانهاي از عشق بين افـراد خانواده وجود نخواهد داشت، زوجين برسر نکات اصلي ساکت مانده ولي بر سر مسائل کم اهميت و جزئي با هم ميجنگند.
وي اظهار کرد: طلاق اجتماعي نيز يک موضوع خانوادگي ـِ شخصي نيست بلکه يک رويـداد اجـتماعي است كه رفـتارهاي اجتماعي در فـرد مطلقـه به صورت ناگهاني تغييريافـته و در اين مدت آن فرد احساس تنهايي ميکند.
قائـد محمدي تصريح کرد: با توجه به اينکه اين پديده اجـتماعي واقعيتي نا آشنا و غير قابل پيش بيني است و به تدريج و در طول زمان شکـل ميگيرد، به هر دليل، درست يا نادرست که انجام شود با پيامدهايي نظير ترس، اضطراب زياد، نبود امنيت و اعتماد به نفس همراه است.
مشاور خانواده در پايان براي پيشگـيري و کاهـش اين آسيب گفت: توجه به معيارهاي صحيح انتخاب همسر و اهداف واقعي ازدواج، آشنايي همسران به مهارتهاي زندگي خصوصاً قدرت حل مساله و مسئوليتپذيري، آشنايي با نيازهاي همسران خصوصاً نيازهاي رواني، سعي در شناخت يکديگر، شرکت در کارگاههاي آموزش خانواده و سعي در بالا بـردن اطلاعات در خصوص سبک زندگي سالـم به پيشـگيري و کاهـش اين آسيب کمک ميکند.
انتهاي پيام