سومين همايش ملي ايمني زيستي و مهندسي ژنتيك با حضور جمعي از محققان و متخصصان ژنتيك و ايمني زيستي از ايران و جهان، 23 تا 25 خردادماه جاري در محل واحد علوم و تحقيقات دانشگاه آزاد اسلامي برگزار ميشود.
دكتر بهزاد قرهياضي، رييس انجمن علمي ايمني زيستي و دبير علمي اين همايش در گفتوگو با خبرنگار فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: هدف از برگزاري اين همايش توسعه فناوري مهندسي ژنتيك، استفاده از مهندسي ژنتيك براي توسعه پايدار و امنيت غذايي و همچنين رفع برخي ابهامات است كه فضاي نامناسبي را در تقابل با اين فناوري ايجاد كرده است.
وي افزود: يكي از محورهاي اين همايش راستيآزمايي ادعاهاي مخالفان اين فناوري در خصوص زيانهاي گياهان تراريخته، مبناي علمي و صحت و سقم ادعاهاي مطرح شده به بحث و بررسي علمي بنشينم.
قرهياضي با اشاره به اينكه بررسي آخرين وضعيت كشت و كار محصولات تراريخته در ايران، منطقه و جهان از ديگر محورهاي مطرح در سومين همايش طي ايمني زيستي و مهندسي ژنتيك خواهد بود خاطر نشان كرد: محققان و متخصصان فعال در اين حوزه در ديگر محورهاي اين همايش به نقد و ارزيابي آئيننامه اجرايي قانون ملي ايمني زيستي و نحوه عملكرد شوراي ملي ايمني زيستي خواهند پرداخت.
دبير سومين همايش طي ايمني زيستي و مهندسي ژنتيك در خصوص مقالات ارائه شده به دبيرخانه اين همايش اذعان كرد: حدود 300 مقاله علمي از ايران و كشورهاي خارجي مانند سوئيس، فيليپين، مالزي، تركيه، پاكستان، هندوستان و عراق به دبيرخانه ارسال شد كه با توجه به كيفيت بالاي مقالات تصميم بر آن شد تا همه پذيرفته شدگان مقاله خود را به صورت شفاهي ارائه كنند ولي متاسفانه به دليل محدوديت زماني در اين همايش سه روزه، 30 مقاله به صورت ارائه شفاهي، 14 مقاله به صورت سخنراني كليدي و بقيه آنها به صورت پوستر ارائه ميشود.
وي با بيان اينكه حدود 50 مقاله علمي به دليل عدم ارتباط با محورهاي همايش در اولويت ارائه قرار نگرفتند، تصريح كرد: 17 مقاله از كشورهاي خارجي در بررسيهاي داوري مورد تائيد قرار گرفتند كه از اين ميان شش مقاله به صورت سخنراني كليدي، پنج مقاله به صورت ارائه شفاهي و مابقي آنها در ميان پوسترهاي پذيرفته شده در اين همايش سه روزه ارائه خواهد شد.
دكتر بابك ناخدا، عضو هيات علمي پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي و عضو هيات مديره انجمن ايمني زيستي كه از مسوولين برگزاري اين همايش است نيز به خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: هدف سومين همايش ملي ايمني زيستي و مهندسي ژنتيك اطلاعرساني به مردم در زمينه جنبههاي مختلف ايمني زيستي و مسائل مختلف تحت تاثير در زندگي بشر است و همچنين اميدواريم بتوانيم جنبههاي كاربردي و مفيد بيوتكنولوژي را روشن كرده و آن را به عنوان ابزاري در دست بشر براي استفاده به بهترين نحو در جهت بهبود محيط زيست، سلامت محيط زيست انسان، كاهش مصر سموم، بهبود زندگي انسان، حفظ تنوع زيستي، كاهش پسماندهاي كشاورزي و آلودگيهاي محيط زيست و ... معرفي كنيم.
به گزارش ايسنا، بنابر اعلام دبيرخانه همايش در حالي که کمتر از يك روز به شروع سومين همايش ملي ايمني زيستي و مهندسي ژنتيک مانده است، ميهمانان خارجي اين همايش که اغلب از دانشمندان و روساي برجسته کشورهايي چون سوئيس، مالزي، هندوستان، پاکستان، فيليپين و ترکيه هستند به ايران آمدهاند.
از جمله اين مهمانان، پروفسور کلاوس عمان از کشور سوئيس است.
وي که از سخنرانان کليدي اين همايش است، استاد برجسته بين المللي ايمني زيستي و تنوع زيستي دانشگاه برن سوييس و رئيس گروه کارشناسان محصولات تراريخته اتحاديه اروپا است.
عمان با موضوعي بسيار جديد با عنوان Genomic misconception در اين همايش سخنراني ميکند.
دکتر ماهالاتچامي آروجانان، مدير اجرايي مرکز اطلاعات بيوتکنولوژي مالزي (MABIC) که استاد مشاور دانشگاههاي علوم مالزي و عضو هيات علمي کميته اخلاق دانشگاه موناش و عضو سازمان علمي زنان است، ديروز وارد تهران شد.
دکتر سليم ستينر، استاد دانشگاه سابانچي ترکيه، دکتر يوسف ظفر، رييس بخش زيستي کميسيون انرژي اتمي پاکستان، دکتر آلدميتا رودورا، پژوهشگر ارشد سرويس بينالمللي دستيابي و استفاده از بيوتکنولوژي کشاورزي (ISAAA) از ديگر ميهمانان خارجي اين همايش هستند که در روزهاي آتي وارد تهران ميشوند.
انتهاي پيام