وزير جهاد كشاورزي در ديدار با علماي قم: * هم‌اكنون در كشور نيازي به واردات گندم نيست * بحث سودجويي دلالان درد و رنج بخش كشاورزي است

وزير جهاد كشاورزي از خودكفايي مجدد در توليد گندم مورد نياز كشور خبر داد و گفت: هم‌اكنون در كشور نيازي به واردات گندم نيست.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، صادق خليليان وزير جهاد كشاورزي در ديدار با علماي قم ضمن ارائه‌ي گزارشي از فعاليت‌هاي اين وزارتخانه، گفت: جهاد سازندگي خدمات بسياري در طول انقلاب اسلامي چه در دفاع مقدس با حمايت و پشتيباني و چه در عمران و شهرسازي و آباداني روستاها ارائه كرده است.

وي افزود: هم‌اكنون با فعاليت وزارت كشاورزي و همت بلند كشاورزان ايران اسلامي مجموع توليدات كشاورزي كشور حدود 100 ميليون تن است كه اين رقم در ابتداي انقلاب 25 ميليون تن بوده است و اين در حالي است كه جمعيت كشور نسبت به آن زمان تقريبا دو برابر شده است.

وزير جهاد كشاورزي بيان كرد: در سال‌هاي بعد از خودكفايي گندم جمعا 11 تن واردات داشتيم و امسال مجددا با توليد 14 ميليون تن و خريد 11 ميليون تن گندم توسط دولت به خودكفايي در توليد گندم رسيده‌ايم.

وي درخصوص توسعه‌ي زيرساخت‌ها، گفت: با توسعه‌ي روش‌هاي نوين آبياري هم‌اكنون 113 هزار هكتار زمين به صورت آبياري تحت فشار آبياري مي‌شود كه اين رقم قبل از دولت نهم 77 هزار هكتار بوده و برنامه‌ريزي شده تا اين رقم به زودي به 200 هزار هكتار برسد.

وزير كشاورزي درادامه گفت: يكي از مشكلات اساسي اين است كه كشاورزان ما توليد ثروت مي‌كنند ولي قيمت فروش محصول با قيمتي كه از كشاورزان خريده مي‌شود فاصله زيادي دارد و آنها در دهك‌هاي پايين اقتصادي قرار دارند و سود اصلي نصيب دلالاني مي‌شود كه نسبت به كشاورزان فعاليت بسيار اندكي مي‌كنند كه اين رويه نيازمند اصلاحات در نظام توزيع كالاست كه اين اصلاحات يكي از طرح‌هاي هفتگانه‌ي طرح تحول اقتصادي مي‌باشد.

وي در مورد سوءاستفاده‌ي دلالان، عنوان كرد: بحث سودجويي دلالان درد و رنج بخش كشاورزي است. به عنوان مثال بعضي از همين دلالان مقدار نسبتا كمي ميوه وارد كشور مي‌كنند و وقتي قيمت آن كاهش يافت مقدار قابل توجهي از آن ميوه را خريده و انبار مي‌كنند و عملا قيمت آن محصول را در تمام سال در دست مي‌گيرند كه اصل مسووليت مقابله با اين سودجويي‌ها برعهده‌ي وزارت بازرگاني است و فقط 20 درصد ابزار و مسووليت‌ها در اختيار وزارت كشاورزي مي‌باشد و اين مبارزه يك عزم ملي را مي‌طلبد و مي‌توان با جلوگيري از واردات بي‌رويه و محصولاتي كه در ايران توليد مي‌شوند به بهبود اوضاع كمك كرد.

وزير كشاورزي ضمن بيان فعاليت‌ها و طرح‌هاي وزارت براي كوتاه كردن دست دلالان و كمك به كشاورزان، گفت: وزارت كشاورزي در اين راستا غرفه‌هاي عرضه‌ي مستقيم كالا را در محل‌هاي مختلف كشور مستقر نموده و تعاوني‌هايي تشكيل داده است كه بتوانند كشاورزان را تحت پوشش قرار دهند تا آنها محصولات خود را به صورت مستقيم به فروشنده بفروش برسانند.

وي با مخالفت با واردات ميوه‌هاي تجملاتي از كشورهاي دور مانند چين، شيلي و آمريكا، بيان كرد: در كشور ما بايد از كشاورزان حمايت شود و جلوي واردات بي‌رويه گرفته شود تا همين محصولات با كيفيت مطلوب در كشور خودمان توليد شود. با اجازه‌اي كه اخيرا مجلس به وزارت داده است كه اگر كسي خواست محصولي را وارد كند بايد از اين وزارتخانه اجازه بگيرد و وزارت كشاورزي اين قانون را به سرعت به ديگر ارگان‌ها ابلاغ كرده تا جلوي خيلي از واردات‌ها گرفته شود.

خليليان افزود: از حالا به بعد اجازه‌ي واردات بي‌رويه را نخواهيم داد تا كشور بتواند با توسعه‌ي زيرساخت‌ها و ساماندهي منابع ابتدا به خودكفايي در توليد محصولات كشاورزي و سپس به صادرات گسترده‌ي آن در سطح جهان دست يابد.

وزير كشاورزي در ادامه اظهار داشت: محققان وزارت كشاورزي موفق به توليد انواع بذرهاي اصلاح شده شده‌اند كه با شرايط سخت سازگاري بيشتري دارند و بازده آن در هكتار بيشتر است و همچنين ميوه‌هايي توليد شده كه 20 روز زودتر گل داده كه اين امر مانع از سرمازدگي شكوفه‌ي ميوه‌ها مي‌شود.

وي سطح زير كشت فعلي در كشور را 5/14 ميليون هكتار عنوان كرد و گفت: از اين مقدار حدود شش ميليون به صورت ديمي و حدود هشت ميليون به صورت آبي آبياري مي‌شوند.

خليليان ادامه داد: يك سوم از منابع آبي كشور قابل دسترسي و استفاده‌اند كه 85 درصد آن در بخش كشاورزي مصرف مي‌شوند و اين در حالي است كه 5/13 تا 14 درصد توليدات خالص كشور و 22 درصد سهم اشتغال به بخش كشاورزي مربوط مي‌شود.

انتهاي پيام

  • پنجشنبه/ ۸ مهر ۱۳۸۹ / ۱۷:۰۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8907-05383
  • خبرنگار :