آيتالله العظمي مكارم شيرازي با ابراز ناخرسندي از محروميت كشاورزان از سود واقعي فروش محصولات خود، گفت: اصل سود نصيب عدهاي واسطهي از خدا بيخبر ميشود و تا اين مشكل حل نشود كشاورزي ما جايگاه خود را پيدا نميكند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، آيتالله مكارم شيرازي در ديدار با وزير جهاد كشاورزي، نمايندهي ولي فقيه و جمعي از معاونان و مديران اين وزارتخانه، گفت: يكي از نكات مهم محروميت كشاورزان از سود است. فقط 20 درصد اين سود به كشاورزان ميرسد در حالي كه 80 درصد بقيه نصيب دلالان ميشود. از قديم همينطور بود. اين معما هنوز حل نشده و بايد براي حل آن كاري جدي صورت گيرد. بنابراين تا اين مشكل حل نشود كشاورزي ما جايگاه خود را پيدا نميكند و همينطور اين امر باعث مهاجرت روستاييان به شهر و كاهش تمايل به كشاورزي ميشود.
وي در ادامه اين روند را ظلم بزرگي به كشاورزان دانست و بيان كرد: مبارزه با اين روند را جدي بگيريد تا عدهاي مفتخور دسترنج كشاورزان را از بين نبرند.
اين مرجع تقليد با ابراز اميدواري نسبت به جلوگيري جدي از واردات بيرويه و جلوگيري از قاچاق كالا، اظهار داشت: كشور ما كشوري است كه در تمام سال هر ميوه و هر محصولي را در سطح آن ميتوان يافت. پس چرا همين محصولات را از خارج وارد كنيم. اين واردات اكنون باعث لطمه خوردن به كشاورزان ميشود. دولت كه در امور كشور نظارت كلي دارد بايد مصلحت مملكت را در نظر بگيرد. هر محصولي در كشور يافت ميشود و اگر همين چند قلم ميوههاي تجملي كه در كشور نيست و وارد ميشود هم جلوي وارداتش گرفته شود اهميت چنداني ندارد.
وي با اظهار خرسندي نسبت به خودكفايي در توليد گندم، بيان داشت: قبلا توليد كم بود و اكنون در توليد گندم خودكفا هستيم. پس اين استعداد را داريم. همچنين است در موارد ديگر. اگر از استعداد استفاده شود به خودكفايي خواهيم رسيد. ايران كشوري است كه هنوز از استعدادهايش استفادهي كافي نشده است.
آيتالله مكارم شيرازي درادامه با بيان اينكه گندم يك نمونه كامل است كه بيان ميكند كه ما ميتوانيم در عرصههاي ديگر نيز خودكفا شويم، گفت: اگر از استعدادها در زمينههاي گوناگون اقتصادي استفاده نشود اقتصاد كشور وابسته خواهد بود و اين وابستگي سبب ايجاد وابستگي سياسي و فرهنگي ميشود. دشمن هم ميخواهد اقتصاد ما وابسته شود تا استقلال فرهنگي و سياسي كشور را سلب كند.
وي با تاكيد بر استفاده از تمام قابليتها و ابزارها، بيان كرد: بايد سعي كنيم از طريق آموزش، كشاورزان را به سوي كشاورزي صنعتي ببريم تا بدين وسيله از هر قطرهي آب و هر وجب خاك استفادهي كامل شود تا كيفيت و كميت محصولات افزايش يابد و نميتوان به اين مقصود رسيد مگر به وسيلهي آموزش و از طريق وسائل ارتباط جمعي و اعطاي امكانات در اختيار كشاورزان.
آيتالله مكارم شيرازي در خصوص اهميت كشاورزي از نظر اسلام، گفت: اسلام نسبت به كشاورزي اهميت بسياري قائل است و كشاورزان را گنجهاي الهي معرفي ميكند. همچنين در قرآن استدلالها در مورد توحيد و معاد با استفاده از كشت و زرع بيان ميشود و زنده شدن زمين مرده در بهار يكي از آيات الهي و نشانهي معاد گفته ميشود.
وي افزود: پيشوايان ما هم اهميت زيادي به كشاورزي ميدادند تا حدي كه گفته ميشود امام علي(ع) آنقدر كشاورزي كرد كه از درآمد آن جمعا هزار برده را خريده و آزاد كرد. همچنين در احوال امام باقر(ع) نقل شده است كه ايشان از كشاورزي به عنوان اطاعت امر خدا و عامل بينيازي از غير ياد كرده است.
اين مرجع تقليد در خصوص اهميت كشاورزي، بيان كرد: كشاورزي گنجي است كه برخلاف همهي انرژيها تمام نميشود و هميشه قابل از سرگيري دوباره است و هر كشوري بايد بيشترين توجهات خود را به منابع و درآمد كشاورزي معطوف نمايد.
انتهاي پيام
نظرات