با گذشت بيش از دو سال از درگذشت مرد مجسمه‌هاي آهني وعده‌ي تاسيس بنياد و خريد گالري «ژازه تباتبايي» هنوز محقق نشده است

دو سال و نيم از مرگ «ژازه تباتبايي» و يك سال و اندي هم از برگزاري مراسم اولين سالروز درگذشت اين هنرمند مجسمه‌ساز مي‌گذرد،در حاليكه هنوز نه خبري از خريداري گالري شخصي اين هنرمند و سامان‌دهي اين مكان و نه خبري از راه‌اندازي بنيادي به نام اوست.

به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)،بهمن ماه سال 87 اولين سالروز درگذشت ژازه تباتبايي ،هنرمند مجسمه‌ساز در گالري برگ برگزار شد و خيلي از دوستانش با سخن گفتن از جايگاه هنري ژازه از وضعيت نامعلوم گالري او گلايه كردند.

خسرو سينايي، كارگردان سينما و از دوستان ژازه در همان نشست به گالري هنر مدرن كه از دستاورد‌هاي ژازه بود اشاره كرده و گفته بود: گالري ژازه دوران‌ساز بود اما متاسفانه اين روزها در حال نابودي است. درحالي كه آن زمان دوستان ژازه در آن فضاي هنرمندانه و خلاقانه كار و ماحصل فعاليت خود را عرضه مي‌كردند.

او در بخش ديگري از آن نشست، اين چنين مطرح كرد: اين شهر چه زود فراموش مي‌كند كه روزي يك هنرمند با همت شخصي خود گالري ساخت، و يك فرهنگ را توسعه بخشيد؟! امروز با رفتن او، يك مكان فرهنگي در اين شهر گم شده است.امروز ژازه نيست، ولي هيچ‌كس هم نيست كه از آن گالري كه ماحصل 50 سال زحمت او بود، نگهداري كند. امروز چنين فضايي وجود ندارد ،اما ژازه در آن سال‌ها با آزادگي خود اين گالري را راه‌اندازي كرد.

حسن حامدي،به وضعيت گالري «ژازه تباتبايي» و عدم رسيدگي به آن اشاره كرده و مي‌گفت: گالري ژازه بدون كم‌وكسر يك موزه كامل است كه بايد قدر آن دانسته شود. لذا اميدواريم شهرداري و يا هر مسوول ديگري كه وظيفه پيگيري اين موضوع را دارد هرچه سريع‌تر به وضعيت اين گالري رسيدگي كند.

اما چند ماه از اين اتفاق گذشت و تير ماه سال 88، در نشستي كه در همان گالري برگ به نكوداشت علي اكبر صنعتي اختصاص داشت،مدير اداره حجم سازمان زيبا‌سازي شهرداري تهران از رايزني‌هاي صورت گرفته براي خريد خانه و گالري «ژازه تباتبايي» خبر داد.

سيد مجتبي موسوي آن زمان اعلام كرد: سازمان زيباسازي شهر تهران با همراهي كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي مذاكرات خود را آغاز كرده و طي صحبت‌هايي كه با احمد مسجد‌جامعي - رييس اين كميسيون انجام شده، قرار است به زودي به خريداري خانه ژازه كه موزه‌اي از آثار اين هنرمند و ديگران هنرمندان عرصه تجسمي است، اقدام كنيم.

اين در حالي است كه با وجود گذشت يك سال از اين وعده هنوز هيچ خبري از خريداري خانه ژازه نيست و گويا مشكل اصلي بر سر توافق با خانواده اين هنرمند است كه پيش از اين هم در اين مسير موانعي ايجاد كرده بودند.

البته نبايد فراموش كرد كه در مراسم خاك سپاري ژازه در همان بهمن ماه سال 86 نيز حبيب‌الله صادقي؛مدير وقت دفتر هنرهاي تجسمي از پيگيري‌هاي تاسيس بنياد ژازه تباتبايي از طرف محسن زارع - مدير وقت مجموعه‌ي هنري صبا خبر داده بود.

محسن زارع آن زمان گفته بود:تاسيس بنياد ژازه از سوي فرهنگستان هنر و با همكاري سازمان‌ها به‌ويژه وزارت ارشاد در دستور كار قرار داده شده و اميدواريم تا پيش از مراسم چهلم آن مرحوم، اين كار انجام ‌شود.اين بنياد علاوه بر وظيفه حفظ و نگاهداشت ميراث بيش از نيم قرن فعاليت پي‌گير و نوآورانه اين هنرمند در عرصه نقاشي و مجسمه‌سازي مدرن ايران به‌عنوان بخشي از گنجينه‌ي اصيل و ارزشمند هنر معاصر اين سرزمين، هدف خود را برمحور گسترش و اشاعه آثار هنري نوگرا و برخوردار از بن مايه‌هاي فرهنگ، سنت و ارزش‌ها و اصالت‌هاي قومي ايران متمرکز خواهد کرد.

به‌گفته‌ي زارع ؛بنياد ژازه طباطبايي مرکزي جهت حمايت از هنرمندان اين عرصه و طرح‌ها، ايده‌ها و فعاليت‌هاي هنري آنان در عرصه‌هاي گوناگون تجسمي خواهد بود.

و اما دو سال و نيم از مرگ ژازه مي‌گذرد و هنوز هيچ خبري از تحقق اين وعده‌ها نشده است.

انتهاي پيام

  • دوشنبه/ ۱۸ مرداد ۱۳۸۹ / ۱۱:۲۹
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 8905-10038
  • خبرنگار :