سخنگوي وزارت جهاد كشاورزي: كشور طي سه سال آينده از واردات موز بي‌نياز مي‌شود

در حال حاضر اقدامات زيربنايي براي توسعه باغات موز در سيستان ‌و بلوچستان انجام گرفته و پيش‌بيني شده كه حداكثر طي سه سال آينده كشور از واردات موز بي‌نياز شود ضمن اين كه موزهاي توليدي در داخل كشور به دليل آفتاب‌خوردگي بسيار از پوست نازك و طعم مطلوب‌تري نسبت به موزهاي وارداتي برخوردارند.

محمدحسين انصاري‌فرد - سخنگوي وزارت جهاد كشاورزي - در گفت‌وگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در تشريح وضعيت بخش كشاورزي در سالي كه گذشت، با بيان اين مطلب و با اشاره به خشكسالي و سرمازدگي بسيار مخرب سال 86 و ادامه اين خشكسالي در سال 87، افزود: خوشبختانه در سال 88 درمجموع خسارت چنداني را در بخش كشاورزي نداشتيم، به‌طوري كه حتي در برخي از محصولات همچون زعفران توليد و صادرات توسعه مطلوبي پيدا كرد.

وي با اشاره به اينكه از سال 85 شناسنامه‌دار كردن نهالستان‌ها در كشور شروع شده است، افزود: كاشت و استفاده كردن از نهال‌هاي شناسنامه‌دار از سال 86 آغاز شد و به سرعت شتاب گرفت به طوري كه در سال 88 كاشت اين نهال‌ها به 30 ميليون نهال رسيد و پيش‌بيني شده كه در سال‌هاي آينده هيچ باغي بدون نهال شناسنامه‌دار نداشته باشيم چراكه اين اقدام باعث افزايش توليد و كيفيت و مهار آفات مي‌شود.

انصاري‌فرد اضافه كرد: در سال 88 نزديك به 100 هزار تن صادرات پسته داشتيم و براساس پيش‌بيني‌هاي صورت گرفته تا پايان سال 88، درآمد صادرات پسته به يك ميليارد دلار رسيد و اين در حالي است كه در سال 87 صادرات پسته حدود 700 ميليون دلار بود كه به اين ترتيب در سال 88 شاهد افزايش 30درصدي صادرات پسته بوديم.

وي اضافه كرد: با وجود اينكه در سال 86 باغات انار كف بر شده بودند ولي سال گذشته 540 تن انار در كشور توليد شد و اين وضعيت نشان مي‌دهد در سال 89 توليد انار در كشور افزايش بيش‌تري داشته باشد و اميدواريم به ركورد 750 هزار تن سال 75 برسيم.

انصاري‌فرد با اشاره به اينكه در سال 88 به دليل بارندگي‌هاي پاييزه مناسب و افزايش رغبت كشاورزان براي كشت، در توليد گندم و جو به‌خصوص در بخش ديم، افزايش كشت مناسبي داشتيم ادامه داد: در حال حاضر پراكنش و ميزان بارندگي به خصوص در مناطق ديم‌خيز مناسب بوده و حتي ذخيره‌ آب پشت سدها نيز نسبت به سال گذشته مطلوب است، البته در دي‌ و اسفندماه سال گذشته يك دوره گرما داشتيم كه اين وضعيت باعث سرعت در رشد گياه و به‌خصوص غلات مي‌شود و چنانچه در فصل بهار يك سرمازدگي داشته باشيم، آسيب بسياري به بخش وارد مي‌شود.

سخنگوي وزارت جهاد كشاورزي با اشاره به بزرگ‌ترين دستاوردهاي بخش كشاورزي در سال 88 گفت: بسياري از كارهايي كه زيرساخت‌ها و مقدمات آن را در چند سال گذشته انجام داده بوديم، در سال 88 به ميوه‌چيني و بهره‌برداري رسيد كه توسعه آبياري تحت فشار از جمله اين دستاوردها است.

او با اشاره به اينكه در پايان سال 88 ايجاد شناسنامه‌هاي كشاورزي در دو استان فارس و سمنان به‌صورت پايلوت نهايي شد، ادامه داد: پيش‌بيني ما اين است كه در سال‌هاي آينده و سال 89 بتوانيم به طور كامل شناسنامه‌هاي كشاورزي را در كشور ايجاد كنيم كه اين اقدام باعث مي‌شود زيرساخت‌هاي مناسبي براي بخش كشاورزي داشته باشيم.

وي افزود: در سال 88 براي اولين بار به بالاتر از 100 هزار هكتار پوشش آبياري تحت فشار رسيديم و پيش‌بيني شده كه در سال 89 اين رقم به 200 هزار هكتار برسد و در سال‌هاي بعد نيز حداقل 200 هزار هكتار پوشش آبياري تحت فشار داشته باشيم و از نظر تجهيزات فني و تكنولوژي حتي مدعي هستيم كه درصورت تامين اعتبارات و استقبال كشاورزان، يك ميليون هكتار را نيز پوشش دهيم.

سخنگوي وزارت جهاد كشاورزي با بيان اينكه در سال 88، در اراضي شيبدار 17 هزار هكتار باغات مثمر ايجاد شده است، در ادامه به طرح الگوي كشت اشاره كرد و گفت: طرح الگوي كشت يك طرح استراتژيك است كه خوشبختانه در اين زمينه مجلس نيز همراهي مناسبي داشته تا اين طرح با سرعت بيش‌تري به قانون تبديل شود.

انصاري‌فرد خاطرنشان كرد: طرح الگوي كشت، طي دو برنامه پنج ساله پنجم و ششم در سراسر كشور به‌طور كامل اجرايي مي‌شود كه در اين صورت هيچگاه نگراني از جهت افزايش يا كاهش توليد يك محصول را نخواهيم داشت.

سخنگوي وزارت جهاد كشاورزي با تاكيد بر اينكه اراضي پاياب سدها بايد داراي شبكه‌هاي آبياري باشند، افزود: براي اولين بار در سال 88، حدود 700 طرح آبخيزداري در كشور اجرا شد كه از اين طريق مي‌توان صدها ميليون متر مكعب آب را ذخيره‌سازي كرده و از هدر رفت آن و فرسايش خاك جلوگيري كرد.

وي ادامه داد: در سال 88 طرحي نهايي شد كه از سال 89 آغاز مي‌شود و بر اساس آن 130 هزار هكتار از كوهپايه‌هاي جنوبي البرز يا شمال تهران به جنگل‌ مصنوعي تبديل شده و تهران بهتر تنفس مي‌كند، ضمن اينكه از اين طريق مي‌توان از ساخت و سازهاي بي‌رويه و تخريب منابع طبيعي جلوگيري كرد.

انصاري‌فرد گفت: در سال 88 توانستيم براي اولين بار در كشور 130 هزار تن موز را در استان سيستان و بلوچستان برداشت كنيم كه اين ميزان به اندازه كل مصرف 10 سال گذشته كشور است ولي به دليل اينكه در سال‌هاي اخير مصرف موز در كشور رشد بسيار زيادي پيدا كرده است، مصرف كشور به پنج ميليون تن رسيده است.

او با بيان اينكه باغات كنار نيز در سيستان‌ و بلوچستان، فارس و خوزستان توسعه يافته است، تصريح كرد: اين ميوه تنها ميوه‌اي است كه نه تنها خوردن آن براي دستگاه گوارش مضر نيست، بلكه بهبود زخم معده را نيز انجام مي‌دهد ضمن اينكه ميوه‌هاي گرمسيري ديگر همچون گوآوا يا كاپايا، تمرهندي، نارگيل و خربزه درختي نيز در سيستان‌ و بلوچستان و جنوب شرق ايران كه به‌عنوان هندوستان ايران شناخته مي‌شود، توسعه يافته و طي سال‌هاي آينده به زودي به نقاط ديگر كشور خواهد آمد.

انتهاي پيام

  • چهارشنبه/ ۱۸ فروردین ۱۳۸۹ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8901-03294
  • خبرنگار :