محمدرضا سكوت معتقد است: در شرايط فعلي تشكيل شوراي عالي سينما كمك چنداني به سينماي ايران نميكند و لزومي به تشكيل چنين شورايي نيست.
عضو هيات مديره خانه سينما در گفتوگويي با خبرنگار سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ارزيابي خود از روند تشكيل شوراي عالي سينما اظهار كرد: اساسا هنوز معناي شوراي عالي سينما را به درستي متوجه نميشوم. به نظرم بهتر است كه كمي به جاي گسترش اسمي سينما به اصل ماجرا كه به صنوف سينمايي برميگردد، توجه كنيم.
سكوت در عينحال معتقد است: ما ميتوانيم با توجه به صنوف و تقويت آنها، سينما را تقويت كنيم و در چنين شرايطي فكر نميكنم كه خيلي نيازي به تشكيل شوراي عالي سينما داشته باشيم. نميدانم چرا ميخواهيم كه هر مسألهاي را بزرگ كنيم و مديريت آن را به دست شخص رييسجمهور بسپاريم اما آيا واقعا رييسجمهور آنقدر فرصت دارد كه بخواهد درباره تمام امور شورا تشكيل دهد؟!
اين فيلمبردار سينماي ايران ادامه داد: به عنوان فردي كه 22 يا 23 سال است كه در سينما كار ميكنم و دردهاي مختلف آن را چشيدهام، براين باورم كه اگر صنوف را تقويت كنيم و وضعيت شغلي آنها را مورد بررسي قرار دهيم ديگر نيازي به شوراي عالي سينما و امثال آن نخواهد بود. شايد بد هم نباشد كه كمي فكر كنيم و ببينيم آيا لزوما با تشكيل چنين شورايي وضع سينما و سينماگران، فيلمنامه، معيشت سينماگران و ... بهتر خواهد شد؟
سكوت در ادامه بار ديگر يادآور شد: در شرايط فعلي به شخصه لزومي به تشكيل چنين شورايي نميبينم. ما اكنون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي را داريم كه زيرنظر رييسجمهور فعاليت ميكند و بر بخشهاي مختلف فرهنگي نظارت دارد، حال تشكيل چنين شورايي به غير از افزودن بر دردسرهاي رييسجمهور چه فايدهاي خواهد داشت؟
او ادامه داد: شايد اگر بنگاهها و مجموعههاي كوچكتري اين موضوع را پيگيري كنند، بهتر باشد. اكنون راهاندازي چنين شورايي احتمالا منجر به اين ميشود كه چندين كارمند جديد هم استخدام شوند درحاليكه همين حالا هم بخش زيادي از بودجه فرهنگي كشور به كارمندان بخش فرهنگي تعلق ميگيرد. البته منظورم اين نيست كه عدهاي را از كار بيكار كنند، اما اگر بودجه فرهنگ را درنظر بگيريم شايد يكچهارم يا يكپنجم آن صرف حقوق كارمندان شود، حال آيا واقعا ما به اين تعداد كارمند نياز داريم؟
سكوت درعينحال عنوان كرد: به شخصه بر اين باورم كه شورايي مانند شوراي عالي سينما اسما سينما را گسترش ميدهد، اما شايد در عمل ناخواسته موجب تضعيف آن شود. اكنون مسأله حياتي سينماي ما بحث تشكيل شوراي عالي نيست و تشكيل اين شورا به غير از افزودن به دردسرهاي رييسجمهور فايده ديگري نميتواند داشته باشد. به هرحال ما يك معاونت سينمايي داريم كه كار او رسيدگي به امور سينماست. كارهاي سينما هم فكر نميكنم آنقدر پيچيده باشد كه بخواهيم آن را تا اين اندازه گسترش دهيم، ما ميتوانيم با استفاده از همين بضاعتهاي فعليمان استفاده كرده و سينما را اداره كنيم.
سكوت در پايان صحبتهايش با ايسنا يادآور شد:حتي در صورت تشكيل اين شورا چنين شورايي بدون سينماگران و حضور آنها معنا نخواهد داشت، لذا بهتر آن است كه سلايق مختلف در قالب اين شورا كنار يكديگر گرد آيند تا راهكارهاي بهتري حاصل شود.درنهايت اعتقادم بر اين است كه اگر بخواهيم مردم بيش از گذشته با سينما ارتباط برقرار كنند، بهتر آن است كه سررشته امور را به دست سينماگران و كار را به كاردان بسپاريم.
انتهاي پيام