بيش از 100 روزنامهنگار خواستار برگزاري کنفرانسي رسانهيي از سوي کارشناسان يونسکو در بازديد آنها از برج جهاننما شدند.
به گزارش بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيش از 100 روزنامهنگار فعال در حوزههاي ميراث فرهنگي، گردشگري و گروه اجتماعي از برخي استانهاي کشور با امضاي نامهاي خطاب به رييس دفتر منطقهيي يونسکو در تهران، خواستار برگزاري نشستي رسانهيي با هدف رفع ابهامهاي موجود دربارهي تعديل برج جهاننما و ميراث در خطر اصفهان شدند.
اين نامه در حالي نوشته و امضا شده که امروز 12 بهمنماه سال 1388، برابر با اول فوريهي 2010 ميلادي مهلتي که يونسکو براي تعديل برج جهاننما در اصفهان داده بود، بهپايان رسيده و هنوز يک طبقهي باقيمانده از اين ساختمان تخريب نشده است.
اين روزنامهنگاران بهدليل ابهامهاي موجود دربارهي تعديل نشدن برج جهاننما و وضعيت ميراث در خطر اصفهان، نامهاي را خطاب به رييس دفتر منطقهيي يونسکو نوشته و از او خواستهاند، بهمنظور شفافسازي در وضعيت ميدان نقش جهان اصفهان و آثار تاريخي اين شهر، کنفرانسي رسانهيي را برگزار کند.
متن كامل اين نامه خطاب به رييس دفتر منطقهيي يونسکو در ايران به اين شرح است: اين روزها اخبار ضد و نقيض بسياري دربارهي آثار تاريخي اصفهان و تعديل برج جهاننما شنيده ميشود که آيندهي ميراث فرهنگي اين شهر، بخصوص ميدان نقش جهان، خيابان چهارباغ و سيوسه پل را به خطر انداخته است. يك روز برج جهاننما در ديد همگان حريم ميدان نقش جهان را تهديد ميکند و روز ديگر، مترو در اعماق خاک و دور از ديد همگان برخلاف مصوبهي شوراي عالي ترافيک و حکم قضايي به خيابان چهارباغ عباسي وارد ميشود و در ادامه، به سيوسه پل آسيب ميرساند. در اين ميان، از همهچيز نگرانکنندهتر، سخنان ضد و نقيض مسؤولان شهري اصفهان دربارهي اين وقايع است.
اينجا اصفهان، جام هزار نقش هنرنماي ايراني ـ اسلامي بود که هر بينندهاي را به شگفتي واميداشت و دل از بيگانگان ميربود. اينجا نصف جهان بود پيش از آنکه دلباختگان آسمانخراشها و غولهاي آهني، خشت خشتش را کوچک شمارند و کمانهايشان را براي نابودي کاشيهاي لاجوردي، گنبدهاي فيروزهيي و نمادهاي هويت ملي زه کنند تا رؤياهايشان را بر پايههاي بيدفاعترين نمادهاي غرور ملي استوار سازند.
اين دستاندازيها به ميراث «ايراني ـ اسلامي» اين شهر کهن که امروز عنوان «پايتخت فرهنگ و تمدن ايران اسلامي» را بر دوش ميکشد، براي دوستداران اين مرز پرگهر قابل پذيرش و تحمل نيست. ناگفته نماند که به گفتهي دبير کل يونسکو، اصفهان بهعنوان نماد سال 2010، سال نزديکي فرهنگها در ايران شناخته شده است.
آنچه در روزهاي گذشته از مسؤولان سازمان ميراث فرهنگي کشور شنيده شد، خبر از حضور هيأت اعزامي از يونسکو براي بررسي سه موضوع برج جهاننما و تعديل آن، تأثيرات زيستمحيطي مترو اصفهان و اقدامات کارشناسي دربارهي محور شرقي و غربي مترو اصفهان به اين استان داشت.
ما اهالي رسانه و روزنامهنگاران اجتماعي و فرهنگي که نبود اطلاعرساني شفاف را يکي از حلقههاي مفقوده براي کمک به دستاندازي به آثار کهن اصفهان ميدانيم، از شما رييس محترم دفتر منطقهيي يونسکو تقاضا داريم، طي بازديد اعضا و سفيران آن سازمان از پروژههاي ميراث فرهنگي اصفهان، جهت آشکار شدن وضعيت اين آثار از سوي مرکز ميراث جهاني و اطلاعرساني شفاف، ترتيب برگزاري يک کنفرانس مطبوعاتي را با حضور همهي خبرنگاران و روزنامهنگاران رسانههاي مختلف بدهيد تا رسانهها بتوانند سؤالات خود را در زمينهي كوتاه كردن برج جهاننما و عبور مترو از زير خيابان چهارباغ عباسي مطرح كنند.
همچنين ما روزنامهنگاران هدف از نگارش اين نامه را به دور از موضوعات سياسي، تنها براي يافتن راه شفافسازي در حوزهي مباحث مربوط به ميراث جهاني ميدان نقش جهان و تعديل برج جهاننما ميدانيم و مخالف هرگونه بهرهبرداري سياسي از آن هستيم.
انتهاي پيام