يك استاد ارتباطات معتقد است كه به دليل امكان سوءاستفاده در رسانههاي بيگانه از اخبار منتشر شده در فضاي مجازي نميتوان از رسانههاي داخلي خواست از انتشار اخبار و اطلاعرساني پرهيز كنند.
محمدتقي روغنيها در گفتوگو با خبرنگار رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين كه اخبار و اطلاعات در فضاي سايبر به سادگي و با سرعت انتشار مييابد، افزود: اينكه سايتهاي خبري و خبرگزاريهاي رسمي در دنياي مجازي خبر رساني نكنند كه مورد سوءاستفاده قرار نگيرد تصور باطلي است.
وي راهحل رفع ايجاد امكان سوءاستفاده از اطلاعات سايتهاي خبري و خبرگزاريها توسط رسانههاي بيگانه را ارسال اخبار معتبر و سريع از سوي رسانههاي موجود در بستر اينترنت در داخل كشور عنوان كرد.
روغنيها همچنين اظهار كرد: يكي از روشهاي تحريف خبر راهاندازي سايت خبري غيررسمي و گذاشتن اخبار مورد نظر در آن است. به اين ترتيب با بيان اين كه اين خبر توسط يكي از سايتهاي آن كشور منتشر شده است، از آن در راستاي سياستها و اهداف خود سوء استفاده رسانهيي ميكنند.
اين ستاد ارتباطات تاكيد كرد: در دنياي مجازي و نيز تلويزيون و راديو خودسانسوري براي پرهيز از سوءاستفاده رسانههاي بيگانه و معاند غلط است. مديران رسانهها بايد بدانند انتشار دقيق، صريح و صحيح خبر زمينه رشد رسانههاي داخلي را فراهم آورده و مانع از اطلاعرساني دروغ و شايعهپراكني است. در اين راستا بايد ابعاد مختلف رويدادها شفاف عنوان شود.
وي با اشاره به وجود خطوط قرمز و مصلحتانديشيها در تمام رسانهها خاطرنشان كرد: بايد شرايط مختلف جهاني و كشوري را درك كرد و آنگاه در شرايط خاص به انتشار خبر مبادرت ورزيد. دروازهباني خبر و تعريف آن به عنوان كسي كه اخبار را گزينش و ويرايش ميكند، در اين شرايط معنا پيدا ميكند.
او در پايان خاطر نشان كرد: رسانهاي موفق عمل ميكند كه گزينش و ويرايش اطلاعات را به طور حرفهيي انجام دهد تا اخبار قابل پذيرش به مخاطب ارائه شود؛ اما محدود كردن فعاليت خبرنگاران در تضاد با اين سياست بوده و در نهايت تمايل مخاطبان به سمت رسانههاي بيگانه را باعث ميشود كه زمينه سوءاستفادههاي خبري را براي اين گروه از رسانهها فراهم ميآورد.
انتهاي پيام