*همايش اخلاق و روابط‌ بين‌الملل* يك استاد دانشگاه: ديدگاه‌هاي اسلامي با نسل سوم حقوق بشر توافق دارند در دوران جهان‌گرايي رعايت اخلاق مبناي جوامع بشري است

يك استاد دانشگاه تاكيد كرد: ديدگاه‌هاي اسلامي زمينه‌هاي لازم براي جهان‌گرايي را دارند.

به گزارش خبرنگار سياسي خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر عباس مقتدايي ـ استاد دانشگاه آزاد اسلامي واحد شهررضا ـ با اشاره به مطالعات صلح در دنيا به سه نسل حقوق بشر اشاره كرد و گفت: نسل اول عمدتا مقوله‌ي آزادي را مطرح مي‌كردند. نسل دوم برابري انسان‌ها را مورد توجه قرار دادند و نسل سوم برادري ميان انسان‌ها و حقوق همبستگي را طرح كردند؛ نظير حق تعيين سرنوشت، توسعه و بهره‌برداري از ميراث مشترك بشري حق صلح و غيره.

وي گفت: نگرش حاكم بر نسل اول فردگرايانه است و در چارچوب دولت ـ ملت قرار دارد و نگرش دوم اجتماع‌گرايانه است كه باز هم در قالب دولت ـ ملت تعبير مي‌شود؛ اما نگرش نسل سوم جهان‌شمول و فرامرزي و در چارچوب فرادولت‌ ـ ملت‌هاست.

اين استاد دانشگاه با اشاره به ديدگاه‌هاي اسلامي در اين‌باره اظهار كرد: ديدگاه‌هاي اسلامي با نسل اول حقوق بشر تعارض دارند، با نسل دوم تا حدي همراه مي‌شوند اما با نسل سوم اصولا توافق دارند.

مقتدايي گفت:‌ هزاره‌ي سوم عصر برجسته شدن اخلاق و تفكرات اخلاقي در روابط بين‌الملل است و گذر از دولت‌ ـ ملت‌ها به جهان‌گرايي است.

او گفت: نبايد منتظر شويم تا ديگران اين مساله را براي ما طرح كنند مبناي رفتارها، كنش‌ و واكنش‌ها در دوران همبستگي و جهان‌گرايي،‌ رعايت اخلاق ميان جوامع بشري و ساختارهاي جوامع است.

مقتدايي تاكيد كرد:‌ ديدگاه‌هاي اسلامي زمينه‌هاي لازم براي جهان‌گرايي را دارند. همان‌گونه كه اعلاميه‌ي جهاني حقوق بشر در 1948 با روح كشورهاي غربي ايجاد شد و البته براي نقاط ديگر جهان تا حدودي قابل پذيرش شد اين بار هم ما مي‌توانيم در ايجاد يك اعلاميه‌ي جهاني متناسب با اخلاق و دين‌مداري خود ايجاد كنيم كه مطمئنا نقاط زيادي از دنيا با آن چه كه ما به آن اعتقاد داريم هم‌سو هستند و آن را مي‌پذيرند.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ آبان ۱۳۸۸ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 8808-03107
  • خبرنگار : 71049