*مناظره‌ها پربيننده‌ترين بودند*‌ گــزارشي از پـرونده‌ي 4 هزار دقيقه‌اي برنامه‌هاي تبليغي نامزدها در صداوسيما

ويژه برنامه‌هاي تبليغي نامزدهاي دهمين انتخابات رياست‌جمهوري درحالي روي آنتن شبكه‌هاي مختلف صداوسيما رفت كه از ميان آنان مناظره نامزدها بحث‌برانگيزترين و در عين حال پربيننده‌ترين برنامه بودند و در مجموع حدود چهار هزار دقيقه برنامه تبليغي از نامزدها از رسانه‌ي ملي پخش شد.

به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون و راديو خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در مجموع يك هزار و 800 دقيقه ويژه برنامه با حضور كانديداها در قالب‌هايي چون گفت‌وگومحور و مستند روي آنتن سيما رفت كه سهم شبكه‌هاي داخلي يك هزار و 440 دقيقه بود.

شبكه سه سيما با پخش مناظره ميان كانديداها به مدت جمعا 540 دقيقه بيشترين زمان و البته بيشترين تعداد بيننده را به خود اختصاص داد. اين مناظره‌ها طي دو هفته در روزهاي 12 تا 14 و 16 تا 18 خردادماه ساعت 22و30 دقيقه تا 24با اجراي رضا پورحسين (مدير فعلي شبكه چهار سيما) كه با حكم رييس صدا وسيما براي اين كار منصوب شد، برگزار شد. مناظره‌ها در استوديويي ترتيب داده شد كه كانديداها در دو سوي ميرگردي مي‌نشستند. در پشت سر آنان دكوري آبي رنگ كه پرچم‌هاي ايران و الله اكبر روي آن نقش بسته بود، ديده مي‌شد البته مقابل سر مجري كه در ميان ميز مي‌نشست علاوه بر اين المان‌ها، گل و بوته‌هاي زيادي ديده مي‌شد كه بعضا سر مجري در لابه‌لاي آنان گم مي‌شد.

هفته اول به ترتيب محسن رضايي با مهدي كروبي، موسوي با احمدي‌نژاد و موسوي با رضايي گفت‌وگو كردند كه از ميان آنان مناظره موسوي با احمدي‌نژاد با 200 ميليون بيننده، پرمخاطب‌ترين مناظره لقب گرفت كه 50 ميليون بيننده داخلي و 100 تا 150 ميليون بيننده خارجي داشت.

هفته دوم نيز كروبي با احمدي‌نژاد، موسوي با كروبي و احمدي‌نژاد با موسوي به مناظره پرداختند كه مناظره كروبي با احمدي‌نژاد 40 ميليون بيننده ايراني را به خود جلب كرد.

براساس اين گزارش ايسنا، شبكه‌ي اول سيما با پخش برنامه «با دوربين» و دو مستند از هريك از كانديداها كه در مجموع بالغ بر360 دقيقه مي‌شد،بيشترين زمان را در بين شبكه‌هاي سيما به نامزدهاي رياست‌جمهوري اختصاص داد.

«گفت‌وگو با دوربين» اول تا چهارم خردادماه ساعت 21و45 به مدت 30 دقيقه روانه آنتن شد كه به ترتيب موسوي، رضايي، كروبي و احمدي‌نژاد با حضور در استوديوي برنامه كه با پرده‌هاي قرمزرنگ و دو ستون سفيد صحنه‌آرايي شده بود به تشريح برنامه‌هاي خود پرداختند.

به گزارش ايسنا، هريك از نامزدهاي انتخابات رياست‌جمهوري دو فيلم مستند را براي پخش به سيما ارايه دادند كه نخستين آن‌ها 8 تا 11 خردادماه روي آنتن رفت و به ترتيب شامل مستندهاي احمدي‌نژاد، موسوي، رضايي و كروبي مي‌شد. دومين فيلم‌ها هم از 16 تا 19 خردادماه پخش شد كه به ترتيب به كروبي، احمدي‌نژاد، موسوي و رضايي مي‌پرداخت.

هر دو فيلم احمدي‌نژاد را جواد شمقدري ساخت كه نخستين آن «دولت يار» و دومين آن «محدوده ممنوعه» نام داشت.اين فيلم ها احساسات مردم نسبت به احمدي‌نژاد، سفرهاي استاني و برنامه‌ها و ديدگاه‌هاي او را به تصوير كشيد.

نخستين فيلم موسوي با نام «ميرحسين و سبزپوشان» با همكاري گروهي از كارگردانان و به سرپرستي مجيد مجيدي پخش شد كه پرداخت به فرازهايي از فرمان حضرت امير (ع) به مالك اشتر، خاطرات موسوي از دوران نخست وزيري خود و شور و استقبال مردم از جمله بخش‌هاي آن بود. دومين فيلم موسوي را احمدرضا درويش كارگرداني كرده بود كه سخنان حجت‌الاسلام محمد خاتمي و زهرا رهنورد، بخش‌هاي از اين مستند را تشكيل مي‌داد.

اما هر دو فيلم كروبي با همكاري بهروز افخمي، ضياء‌الدين دري و علي معلم ساخته شد كه نخستين آن مستندي روايي با صداي مرجان شيرمحمدي بود و خلق و خوي و اقدامات اين نامزد انتخابات را از گذشته تا حال روايت مي‌كرد اما فيلم دوم علاوه بر اين موارد به زندگي خانوادگي مهدي كروبي مي‌پرداخت.

ساخت هر يك از دو فيلم محسن رضايي به عهده كارگرداناني مختلف سپرده شد. فيلم اول را محمدعلي فارسي(مستندساز) به تصوير كشيد كه زندگي اين نامزد انتخابات را از كودكي تا حال با صداي ناصر طهماسب و داوود نماينده(از دوبلورهاي كشورمان)روايت مي‌كرد. اما فيلم دوم را علي رويين‌ تن كارگرداني كرد .در اين مستند علاوه بر پخش بخش‌هايي از ديدگاه‌هاي اين نامزد رياست جمهوري، از زبان شخصيت‌هاي حامي رضايي به برنامه‌هاي او پرداخته شد.

شبكه دو سيما در بخش گفت‌وگوي ويژه خبري كه مرتضي حيدري آن را اجرا مي‌كند به برنامه‌هاي كانديداهاي انتخابات رياست جمهوري پرداخت. دكور اين برنامه شامل المان‌هاي چون چندين فلش رنگي در پس زمينه و سه ميز آبي رنگ كوچك مي‌شد. اين برنامه در 7، 11، 15 و 19 خردادماه به ترتيب ديدگاه‌هاي كروبي، رضايي، احمدي‌نژاد و موسوي را به صورت زنده انعكاس داد.

شبكه چهار سيما هم در 240 دقيقه و در قالب برنامه «پاسخ به كارشناسان» به نظرات تخصصي كانديداها پرداخت. اين برنامه 5، 12، 15 و 19 خردادماه ساعت 18و30 دقيقه به مدت 60 دقيقه پخش ‌شد. در«پاسخ به كارشناسان» در دكوري دايره‌وار كه پس‌زمينه‌ي آن آبي رنگ بود با حضور مجري-كارشناساني چون حسن صحت، ابوالفتح و حاكم قاسمي به ترتيب از كروبي، موسوي، رضايي و احمدي‌نژاد پرسش شد.

شبكه خبر هم در مجموعه 120 دقيقه از زمان خود را به ديدگاه‌هاي كانديداها اختصاص داد. اين برنامه با اجراي علي عسگريان در استوديوي اين شبكه اجرا شد كه در پس زمينه‌ي دكور آن پرچمي بزرگ از ايران ديده مي‌شد. برنامه‌ي گفت‌وگوي شبكه خبر ساعت 19و30 دقيقه به مدت 30 دقيقه 6، 10، 15 و 19 خرداد ماه پخش شد كه در آن به ترتيب رضايي، احمدي‌نژاد، موسوي و كروبي از برنامه‌هاي خود گفتند.

شبكه جهاني جام‌جم در مجموع 360 دقيقه در اين زمينه برنامه پخش كرد. چهار برنامه 60 دقيقه‌اي «ايرانيان خارج از كشور» در 4، 6، 8 و 10 خردادماه پخش شد كه به ترتيب به صحبت‌هاي موسوي، احمدي‌نژاد، رضايي و كروبي اختصاص داشت و آنان به پرسش‌هاي حسن ملكي – مجري اين برنامه- پاسخ مي‌دادند علاوه بر آن يك مستند از هر يك از كانديداها روي آنتن رفت كه 12، 14، 16 و 18 خردادماه فيلم‌هاي رضايي، احمدي‌نژاد، موسوي و كروبي پخش شد.

به گزارش ايسنا آخرين برنامه تلويزيوني تبليغي سيما به پاسخ مجدد نامزدها به بحث‌هاي مناظره‌ها درباره‌ي خودشان اختصاص داشت كه فقط محمود احمدي‌نژاد با احتساب وقت 19 دقيقه و 46 ثانيه شامگاه 20 خرداد ماه در شبكه سه سيما حاضر شد و به صورت برنامه ضبط شده به ارائه سخن پرداخت.

***

براساس اين گزارش بدون احتساب پيام‌هاي دو دقيقه‌اي كانديداها در راديو پيام، در مجموعه دو هزار و 160  دقيقه برنامه با حضور نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري از راديو پخش شد كه سهم راديو ايران 720 دقيقه بود. برنامه «مستقيم با مخاطب» به مدت 45 دقيقه روزهاي اول تا چهارم خردادماه ساعت 17 تا 17 و 45 دقيقه پخش شد كه در آن احمدي‌نژاد، كروبي، رضايي و موسوي به تشريح ديدگاه‌هاي خود پرداختند.

از 14 تا 20 خردادماه نيز گفت‌وگوهاي تخصصي روي آنتن رفت كه صحبت‌هاي هر نامزد روز پس از پخش تكرار مي‌شد. اين گفت‌وگوها ساعت 17 تا 17و45 دقيقه و تكرار آن‌ها 8و30 دقيقه تا 19و15 دقيقه روانه آنتن مي‌شد. در اين برنامه به ترتيب احمدي‌نژاد، كروبي، رضايي و موسوي برنامه‌هاي خود را در گفت‌وگو با مسعود محمودخواه- مجري برنامه – بيان كردند.

گفتني است محمدرضا شهيدي‌فر، مازيار ناظمي و مجيد حسيني از ديگر مجريان ويژه برنامه‌هاي راديويي انتخابات بودند.

بر اساس اين گزارش هريك از شبكه‌هاي راديويي جوان،ورزش و معارف با توجه به ماموريت‌هاي خود در قالب برنامه‌هاي تخصصي به مدت 360 دقيقه ديدگاه هاي كارشناسان را منعكس كردند.

راديو جوان ويژه برنامه انتخاباتي خود را از ساعت 16و15 دقيقه تا 17 پخش مي‌كرد به گونه‌اي كه 10، 12، 16 و 19 خردادماه برنامه‌هاي مربوط به كروبي، رضايي، موسوي و احمدي‌نژاد روانه آنتن و روز بعد تكرار شد.

راديو ورزش ساعت 15 و 30 دقيقه تا 16و15 دقيقه‌ي 5، 7، 17 و 19 خردادماه را به‌ترتيب به رضايي، موسوي، احمدي‌نژاد و كروبي براي بيان ديدگاه‌هايشان اختصاص داد. تكرار اين برنامه‌ هم روز بعد ساعت 9و15 دقيقه تا 10 پخش شد.

در راديو معارف روزهاي 8، 11، 15 و 19 خردادماه موسوي، احمدي‌نژاد، كروبي و رضايي حضور يافتند.ويژه برنامه‌ي انتخاباتي اين شبكه ساعت 17و45 دقيقه تا 18و30 دقيقه پخش و روز بعد ساعت 11 تا 11و45 دقيقه تكرار مي‌شد.

راديو گفت‌وگو 180 دقيقه به كانديداهاي رياست جمهوري پرداخت به گونه‌اي كه برنامه تخصصي مربوط به احمدي‌نژاد، كروبي، رضايي و موسوي به ترتيب 6، 9، 12 و 17 خردادماه ساعت 19و45 دقيقه تا 20 و 30 دقيقه پخش شد البته تكرار اين برنامه ساعت 10 تا 10و45 دقيقه روز بعد از راديو گفت‌وگو روي آنتن رفت.

براساس اين گزارش راديو پيام، پيام‌هاي دو دقيقه‌اي را براي هر كانديدا با صداي خودشان در نظر گرفته بود كه البته پيام احمدي‌نژاد ساعت 9 و پيام موسوي ساعت 10 سيزدهم خردادماه روانه آنتن شد كه به ترتيب ساعت هاي 19 و 20 همان روز تكرار آن روي آنتن رفت اما پيامي از رضايي و كروبي در اين روز از راديو پيام پخش نشد.

انتهاي پيام

  • جمعه/ ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 8803-11219
  • خبرنگار : 71078