در صورت حذف يارانه انرژي بخش صنعت، حداقل يك چهارم قيمتهاي فعلي به قيمت تمام شده سيمان اضافه ميشود.
محمدحسن پورخليل - دبير انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان - در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان مطلب افزود: دولت سه گزينه مختلف را براي قيمتهاي جديد گاز و برق به صنعت پيشنهاد داده كه گزينه اول رسيدن قيمت گاز مصرفي صنعت به 69 و برق به 77 تومان مندرج در قبضهاي گاز و برق است كه در آن صورت، قيمت تمام شده سيمان در هر تن 12 هزار تومان افزايش مييابد.
وي خاطر نشان كرد: پيشنهاد دوم، ارائه گاز و برق به قيمت مبادي خروجي كشور يعني گاز 30 سنت (حدود 300 تومان) و برق 90 تومان است كه در آن صورت قيمت تمام شده هر تن سيمان، 28 هزار و 400 تومان افزايش مييابد.
او پيشنهاد سوم را ارائه گاز به قيمت مبادي خروجي و ارائه برق به قيمت 220 تومان برشمرد كه در آن صورت نيز تني 39 هزار تومان به قيمت تمام شده سيمان اضافه ميشود.
دبير انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان ادامه داد: در حال حاضر متوسط قيمت تمام شده هر تن سيمان در واحدهاي جديد 46 هزار تومان و در واحدهاي قديمي 32 هزار تومان و به طور ميانگين 39 هزار تومان است و حذف يارانه انرژي صنعت حتي در كمترين قيمت پيشنهادي نيز موجب ميشود كه توليد سيمان براي واحدهاي جديد، زيانده و براي واحدهاي قديمي، بدون سود و به قيمت تمام شده باشد.
وي خاطرنشان كرد: حذف يارانه انرژي صنعت به طور قطع با قيمتهاي فعلي سيمان موجب ضررده شدن صنعت سيمان و تعطيلي كارخانهها خواهد شد.
پورخليل تصريح كرد: انجمن سيمان براي رفع اين مشكل به وزارت صنايع و معادن پيشنهاد كرده كه حذف يارانه انرژي بخش صنعت حداقل براي 1.5 تا سه سال به تعويق افتد.
به گزارش ايسنا، محمد رجايي ـ مدير عامل شركت فولاد مباركه ـ نيز پيشتر گفته بود كه توليد فولاد از صنايع انرژيبر با مصرف بالاي برق است كه هرگونه افزايش قيمت در آنها باعث افزايش قيمت تمام شده محصولات فولادي ميشود.
همچنين محمد ابراهيم رازقي - معاون مالي اقتصادي شركت آلومينيوم ايران (ايرالكو) - در اين باره با بيان اينكه در صورت رسيدن نرخ برق صنعتي به هر كيلووات ساعت 77 تومان، قيمت تمام شده هر كيلو آلومينوم حدود 30 درصد افزايش خواهد يافت، اظهار كرده بود كه در حال حاضر با نرخ فعلي برق، قيمت تمام شده هر كيلو آلومينيوم حدود 2700 تومان است كه صحبتهايي درباره رسيدن نرخ برق به 77 تومان وجود دارد كه در آن صورت قيمت تمام شده هر كيلو آلومينيوم به حدود 3500 تومان افزايش خواهد يافت.
درخصوص پيشنهاد حذف يارانه انرژي بخش صنعت براي 1.5 تا سه سال نيز محرابيان - وزير صنايع و معادن - در حاشيه نمايشگاه صنعت تهران با رد اين موضوع عنوان كرده كه در لايحه برنامه طرح تحول اقتصادي كه در دولت در حال تنظيم شدن است، پيشبيني شده كه حدود 15 درصد از محل صرفهجويي ناشي از كاهش مصرف انرژي در كشور به بخش صنعت بازپرداخت شود.
وي با بيان اينكه شدت مصرف انرژي در ايران حدود 2.5 برابر استانداردهاي جهاني است، اظهار كرده بود كه برخي از صنايع داخلي فرسوده بوده و به دليل انتخاب نادرست تكنولوژي، مصرف انرژي آنها غيراستاندارد است.
انتهاي پيام