• جمعه / ۲۶ مهر ۱۳۸۷ / ۱۳:۴۲
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 8707-13292
  • خبرنگار : 71186

/اثرات حذف يارانه انرژي بر صنعت/ نايب رييس خانه معدن: قيمت تمام شده محصولات معدني حدود 6 درصد افزايش مي‌يابد از گردونه رقابت جهاني حذف مي‌شويم

/اثرات حذف يارانه انرژي بر صنعت/ 
نايب رييس خانه معدن: 
قيمت تمام شده محصولات معدني حدود 6 درصد افزايش مي‌يابد 
از گردونه رقابت جهاني حذف مي‌شويم

حذف يارانه انرژي موجب افزايش به طور ميانگين 6 درصدي قيمت تمام شده صنايع و مواد معدني خواهد شد.

محمدرضا بهرامن - نايب رئيس خانه معدن ايران - در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب افزود: اكثر صنايع معدني انرژي‌بر و تمام مواد معدني در بخش فرآوري مصرف برق بالايي دارند كه هر گونه افزايش قيمت انرژي بدون مطالعات لازم، به طور مستقيم در اين بخش اثر گذار خواهد بود.

وي خاطرنشان كرد: بيش‌تر معادن در نقاط دورافتاده قرار دارند و فاقد راه‌هاي دسترسي و زير ساخت‌هاي لازم هستند كه در اين شرايط يكي از مزيت‌هاي جذب سرمايه‌گذاري در اين مناطق، مزيت انرژي است.

او تصريح كرد: اين در حالي است كه در بسياري از معادن، هزينه‌هاي ايجاد راه و برق رساني تا معدن را كه از وظايف مسلم دولت است، خود بهره‌برداران پرداخت مي‌كنند.

به گفته وي در تمام دنيا، يكي از مزيت‌ها براي جذب سرمايه‌گذاري به بخش توليد، ايجاد زيرساخت‌ها توسط دولت است كه يكي از آنها نيز انرژي است.

نايب رئيس خانه معدن گفت:‌ با توجه به استهلاك شديد ماشين آلات و عدم استفاده بهينه از نوع ماشين آلات خاص در معادن، هزينه استخراج، فرآوري و حمل و ارسال فرآوردهاي معدني به بازار بيشتر از ساير صنايع است.

وي ادامه داد: در صورت حذف يارانه انرژي، با توجه به آن‌كه دسترسي به راههاي ريلي و آبي در بيشتر نقاط كشور مشكل و پرهزينه است، قيمت توليدات در بيشتر معادن و صنايع معدني افزايش يافته و شرايط رقابت پذيري در بازارهاي جهاني را از دست خواهيم داد.

وي خاطر نشان كرد: با حذف يارانه انرژي، عملا مزيت انرژي ارزان از بخش توليد كشور حذف شده و در اين شرايط چه مزيتي براي سرمايه‌گذاري در بخشهاي توليدي به خصوص صنايع انرژي بر معدني كه مواد اوليه آنها در داخل كشور وجود دارد، مي‌ماند؟

در اين خصوص اظهارنظرات مختلفي از سوي صاحبان صنايع و دست‌اندركاران امر مطرح شده است.

مديرعامل مجتمع آلومينيوم جنوب معتقد است كه مصرف برق در طرح‌هاي جديد آلومينيومي داخل كشور نزديك به استانداردهاي جهاني است، بنابراين حذف يارانه‌ انرژي صنعت تاثير چنداني در كاهش مصرف برق در اين بخش نخواهد داشت.

به گفته طاهرپور در اين شرايط حذف يارانه انرژي در صنعت آلومينيوم و افزايش قيمت برق بيش از آن كه در كاهش مصرف انرژي نقش داشته باشد، موجب افزايش قيمت تمام شده توليدات خواهد شد.

دبير انجمن صنفي كارفرمايان صنعت سيمان نيز در اين باره عقيده دارد كه در صورت حذف يارانه انرژي بخش صنعت، حداقل يك چهارم قيمت‌هاي فعلي به قيمت تمام شده سيمان اضافه مي‌شود.

محمد‌حسن پورخليل اظهار مي‌كند كه در حال حاضر متوسط قيمت تمام شده هر تن سيمان در واحدهاي جديد 46 هزار تومان و در واحدهاي قديمي 32 هزار تومان و به طور ميانگين 39 هزار تومان است و ‌حذف يارانه انرژي صنعت حتي در كمترين قيمت پيشنهادي نيز موجب مي‌شود كه توليد سيمان براي واحدهاي جديد، زيان‌ده و براي واحدهاي قديمي، بدون سود و به قيمت تمام شده باشد.

به گفته وي حذف يارانه انرژي صنعت به طور قطع با قيمت‌هاي فعلي سيمان موجب ضرر‌ده شدن صنعت سيمان و تعطيلي كارخانه‌ها خواهد شد.

مدير عامل شركت فولاد مباركه نيز حذف يارانه انرژي در بخش صنعت را موجب افزايش قيمت تمام شده محصولات فولادي مي‌داند.

محمد رجايي خاطرنشان كرد كه با كاهش جهاني قيمت فولاد، بازار داخلي فولاد نيز وارد ركود شده و قيمت محصولات فولادي كاهش يافته است.

همچنين معاون مالي اقتصادي شركت آلومينيوم ايران (ايرالكو) عقيده دارد كه در صورت رسيدن نرخ برق صنعتي به هر كيلووات ساعت 77 تومان، قيمت تمام شده هر كيلو آلومينوم را حدود 30 درصد افزايش خواهد داد.

محمد ابراهيم رازقي با بيان اين مطلب به ايسنا اظهار كرده كه در حال حاضر با نرخ فعلي برق، قيمت تمام شده هر كيلو آلومينيوم حدود 2700 تومان است كه صحبت‌هايي درباره رسيدن نرخ برق به 77 تومان وجود دارد كه در آن صورت قيمت تمام شده هر كيلو آلومينيوم به حدود 3500 تومان افزايش خواهد يافت.

به گفته او در صورت رسيدن نرخ برق صنعتي به 77 تومان، قيمت آلومينيوم و ديگر فلزات انرژي‌بر افزايش شديدي خواهد يافت.

پيشنهاد حذف نشدن يارانه‌هاي انرژي براي بخش صنعت به مدت 1.5 تا 2 سال نيز از سوي وزير صنايع ومعادن رد شده و وي گفته كه اين وزارتخانه چنين پيشنهادي را به دولت ارائه نكرده است.

در آخرين اظهار نظرها، محمد مسعود سميعي‌نژاد - معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صنايع و معادن - نيز اظهار كرده كه كارگروه تشكيل‌شده در وزارت صنايع و معادن پيشنهاد كرده كه براي رفع نگراني‌ها، حذف يارانه‌ انرژي صنعت به صورت تدريجي و در يك روند سه ساله انجام شود.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha