در چهاردهمين جشنواره كتاب سال دانشجويي، رييس جهاد دانشگاهي: توليد فكر، علم و فناوري ايراني بايد مبنا و محور توسعه و پيشرفت باشد

رييس جهاد دانشگاهي امروز تاكيد كرد: توليد فكر، علم و فناوري ايراني بايد مبنا و محور توسعه و پيشرفت باشد ولي متاسفانه دلارها و يوروهاي نفتي باعث كم‌توجهي به اين خلاقيت‌ها و استفاده از آنها شده است.

به گزارش خبرنگار صنفي فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر طيبي امروز در مراسم اختتاميه چهاردهمين دوره جشنواره كتاب سال دانشجويي و اولين دوره كتاب قرآني دانشجويي كه با حضور جمعي از مسؤولان و دانشگاهيان در دانشگاه تربيت مدرس برگزار شد، گفت:‌ يونسكو در تعريف عملياتي فرهنگ، حوزه فرهنگ را مشتمل بر 10 مقوله تقسيم بندي كرده است كه در راس آن مقوله كتاب است و هيچ كدام از اين مقوله‌ها به اندازه كتاب داراي شانيت نيستند.

وي با اشاره به تقدس كتابت و قلم در دين مبين اسلام، افزود: انسان كتاب مي‌نويسد، چون انسان مسلمان به كتاب و نويسندگي با نگاه ديگري مي‌نگرد، همانگونه كه قرآن كريم پيام دارد كتاب نويسنده مسلمان نيز پيام دارد.

رييس جهاد دانشگاهي با بيان اينكه جهاد دانشگاهي از بدو تشكيل تاكنون، همواره مروج فرهنگ كتاب و نشر و ترويج كتابخواني بوده است، گفت: جاي خوشبختي است كه جهاد دانشگاهي هر ساله در ميان دانشجويان مستعد و ناقلان فرهنگ و تمدن اسلامي نسبت به گزينش و معرفي آثار اقدام مي‌كند و در اين راستا برگزاري چهاردهمين دوره جشنواره كتاب سال دانشجويي و اولين دوره كتاب قرآني دانشجويي، حدنصاب شاخصي را در حوزه فعاليتهاي فرهنگي به ثبت مي‌رساند و اين طلاييه كار است.

رييس جهاد دانشگاهي ابراز اميدواري كرد: آثار و نتايج اينگونه فعاليتهاي فرهنگي دانشجويي منجر به بالندگي جامعه دانشجويي و دانشگاهي كشور شود، البته اين فعاليتها و سازوكارهاي فرهنگي نياز به حمايتهاي جدي و تكميلي دارد.

وي در ادامه با طرح اين پيشنهاد كه "نهاد يا موسسه‌اي بايد از رتبه‌هاي برتر اين گونه جشنواره‌ها حمايت كند"، خاطرنشان كرد: جهاد دانشگاهي با فقدان مالي خود از عهده اين كار بر نمي‌آيد ولي اميدواريم معاونت علمي و فناوري رييس‌جمهور، بنياد نخبگان و ساير نهادهاي مرتبط به اين پيشنهاد توجه كنند.

دكتر طيبي با بيان اينكه در جشنواره امسال در زمينه توليد و انتشار، فعاليت‌هاي خوبي انجام شده است تصريح كرد: رشد مقالات و كتب تاليفي داخلي مويد اين مساله است، فقط نگراني عمده‌ در حوزه كاربردي كردن آن است.

رييس جهاد دانشگاهي در خاتمه با اشاره به تاكيدات مقام معظم رهبري به ترسيم نقشه جامع علمي كشور ابراز اميدواري كرد: با تهيه سريعتر اين نقشه و اجراي آن، فكر و علم ايراني محور پيشرفت، اقتدار، امنيت، رفاه و توسعه ميهن اسلامي شود.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۲۹ آبان ۱۳۸۶ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 8608-17280
  • خبرنگار :