كوچههاي سرد، شبهاي تاريك، كودكاني كه سر گرسنه بر بالين مينهند و خانههايي كه از سرماي فقر به خود ميلرزند.
اينها حكايتهاي هر روزه شهر ماست و انسان صاحب اختيار انتخاب ميكند: ميتوان تمام اين حكايتها را با خميازهاي از سر بي تفاوتي پشت سر گذاشت و نشنيد يا ...
يا همپاي انسانيت كوچه گردي آغازيد.
كوچه كوچههاي اين ديار سرد و غريب تو را ميخواند مگو كه ره دشوار است، مگو كه مرا توان رفتن نيست. تو قدم در راه بنه نه به خاطر كودكي مانده در بستر بيماري و نه به خاطر شرمندگي دستان خالي پدري، بخاطر خودت دعوت كوچهها را پاسخ گو...
به خاطر عهدي كه با عشق بستهاي بيا و اين دلهاي شكسته را زيارت كن، زيارت ستارهها آداب ندارد.
فقط قلبي نمانده از تپش مهر ميطلبد همين!
ميشنوي كوچهها تو را ميخوانند.
كوچه گردان عاشق مراسمي است كه همه ساله توسط جمعيت امام علي (ع) در شبهاي 19 الي بيست و يكم ماه مبارك رمضان برگزار ميشود و از جمله طرحهايي است كه علاوه بر دانشجويان، ساير اقشار مردم هم عاشقانه در آن مشاركت و همياري دارند.
اين طرح بر اين انديشه استوار است كه اگر ما شيعه و پيرو حضرت علي (ع) هستيم و اگر ايشان حتي پس از ضربت خوردن و با فرق خونين، لحظهاي از فكر كودكان يتيم و مظلوم كوفه فارغ نميشدند، پس ما نيز بايد ادامه دهنده اين راه باشيم.
اين مراسم اقدامي نمادين در بيعت با امام علي (ع) و بدين معناست كه ما نيز در پي پرورش اين انديشه و باور در ميان همه به ويژه جوانان و دانشجويان هستيم كه اگر اين باور و اين احساس مسئوليت در ميان دانشجويان شكل بگيرد، بسياري از معضلات كنوني روحي و مادي دانشجويان جاي خود را به عشق به ديگران و تلاش براي بهبود وضعيت زندگي آنها خواهد داد.
در اين طرح مايحتاج يك ماه خانوادههاي محروم و بي سرپرست تهيه و در شب 19 تا 21 رمضان به در منزل اين عزيزان برده ميشود.
در اين طرح در طول سال با بهره گيري از نيروهاي آموزش ديده، محلهها و خانوادههاي فقير شناسايي، نيازهاي آنها بررسي و درجهبندي ميشوند.
كليه هزينهها از محل كمكهاي مردمي و دانشجويي تامين ميشود. دانشجوياني كه بعضا با اهداي فيشهاي غذاي خود در اين طرح شركت كردهاند.
جمعيت دانشجويي امام علي (ع) علاوه بر طرح كوچه گردان عاشق در زمينه كودكات سرطاني، بيسرپرست و كودكان كار و فراري نيز اقداماتي انجام داده است.
هفتمين مراسم كوچهگردان عاشق شب گذشته همزمان با شب شهادت مولاي متقيان در فرهنگسراي بهمن برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شارمين ميمندي نژاد موسس جمعيت دانشجويي امام علي (ع) در اين مراسم در سخناني اعتراض به فقر و محروميت را هدف برگزاري اين طرح نمادين بيان كرد و از همه شركتكنندگان خواست در اين شب براي مبارزه با محروميت و تنگدستي در جامعه با يكديگر پيمان بندند.
همچنين دبير جمعيت امداد دانشجويي نيز درباره هفتمين مراسم كوچه گردان عاشق گفت: امسال نيز همانند سالهاي گذشته مراسم كوچه گردان عاشق با پوشش 5 هزار خانوار در تهران و چند شهرستان برگزار شد.
رحيمي به ايسنا گفت: كوچهگردان عاشق مراسمي است كه طي آن دانشجويان، ما يحتاج يك ماه خانوادههاي فقير و نيازمند را تهيه و در شب شهادت مولاي متقيان امام علي (ع) و به تاسي از سيره عملي ايشان به درخانهها ميبرند.
وي با بيان اينكه طرح كوچه گردان عاشق در برخي محلههاي تهران و شهرستانها اجرا شد، از جمله محلههاي تحت پوشش تهران را شوش، مولوي، خاك سفيد، خاوران، شهرري، يافت آباد، شادآباد، ميدان بهاران، خيابان قلعه مرغي، خزانه و فرحزاد بيان كرد.
وي شهرستانهاي اطراف تهران كه تحت پوشش جمعيت امداد دانشجويي قرار ميگيرند را رباط كريم، پيشوا، ورامين، اسلام شهر، قعله حسن خان، رودهن، قشلاق، پاسگاه نعمت آباد، احمد آباد و حسين آباد بيان كرد و گفت: همچنين خانوادههاي نيازمند پنج شهرستان كرمانشاه، زابل، زنجان، شاهرود و كرمان نيز تحت پوشش اين طرح قرار ميگيرند.
ماموريت آغاز شد و كوچه گردانهاي عاشق ناشناس اما آشنا به چند گروه تقسيم ميشوند تا به تاسي از مولاي متقيان كيسههاي مواد غذايي را شبانه به درب منازل محرومان و نيازمندان شهر برسانند.
اينجا محله كوره پزخانه ورامين است، يكي از محلات شناسايي شده، جايي كه شهر به پايان ميرسد. جايي كه نفسهاي به شماره افتاده آغاز ميشود و تو حق داري با هر قدمي كه بر ميداري از خود بپرسي اينجا كجاست؟ اينجا در كدامين مختصات جغرافيايي قرار گرفته كه كودكانش اينگونه با كلمه مدرسه نا آشنايند. كودكاني كه با دستان نحيفشان آجرهاي برجهاي عظيم شهر را ميسازند و اينگونه بهار عمرشان در ميان آجرها جا ميماند. ميميرد وميپوسد.
درب منزلي را ميزنيم، دري كه فرسودگي رنگي از زندگي برايش برجاي نگذاشته است و چشماني كه از لاي آن به ما نگاه ميكند چشماني كه هنوز هم اميدوار است.
خانهاي محقر، اينجا تمام خانهها مانند هم است، از تكنولوژي و امكانات دنياي مدرن درآنجا نشاني نميبيني، اما صاحبخانههايي دارد كه بدون احساس شرمساري از فقرش، با رويي گشاده با چاي از مهمانانش پذيرايي ميكردند، مهماناني كه سهمي در توزيع ناعادلانه ثروت در جامعه نداشتند و براي مبارزه با فقر كمر همت بستهاند...
تامل جايز نيست كودكان و خانوادههاي بسياري امشب چشم انتظار كوچه گردانهاي عاشق هستند، به رسم سنت هميشگي با قرائت آياني از جوشن كبير، كيسهاي را با سرافكندگي به اين خانوادههاي آبرومند ميدهيم و به سراغ خانه ديگري ميرويم تا سحر وقت زيادي نمانده است.
هنوز بسياري از محلات باقي مانده است، محلاتي كه درد در آنها رنگ تازگي دارد و دختر بچگانش از هديه گرفتن حتي يك مانتوي مندرس خوشحال ميشوند.
محلاتي كه زياد دور نيستند در همين پايتخت است، اما ساختمانهاي سر به فلك كشيده شهر مانع از ديدن آنها ميشود، اما همين كه وارد شوي از پس ديوارهاي قطور صداي كمك خواستن را ميشنوي، بايد شتاب كرد كه كوچهها تو را ميخوانند...
انتهاي پيام