احياء در دانشگاهها قدر فرصت بازگشت به خويشتن در اوج غرق گشتگي در دنياي مادي گزارشي از مراسم احيا در مسجد دانشگاه صنعتي شريف

قدر عالي‌ترين زمان براي پيوند بنده و خالق، بهترين فرصت براي انديشه در جهت بازگشت به خويشتن در اوج غرق‌گشتگي در دنياي ماديست.

آنان كه مأمن و پناهگاه امني براي توسل مي‌جويند، آمده‌اند تا در شبهاي دل كندن از هر آنچه انسان را به پستي و فراق از اصل كشانده رهايي يافته و همچون آيينه‌اي، مهيا و آماده تجلي نور حق و خداشناسي شوند.

به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، مراسم احيا در آخرين شب از ليالي قدر همزمان با شب بيست و سوم ماه مبارك رمضان در مسجد دانشگاه صنعتي شريف با حضور گسترده دانشجويان و دانشگاهيان سواگوار برگزار شد.

سخنراني، مداحي و مرثيه‌سرايي اهل بيت (ع)‏، قرائت دعاي جوشن‌كبير و بر سر گذاشتن قرآن، به جا آوردن نمازهاي مستحبي و قضا، قرائت سوره‌هاي روم، عنكبوت و دخان (در شب بيست و سوم)، از اعمال سفارش شده در شب هاي قدر براي بهره‌ گيري از كرم و بخشش خداوند و آمرزش گناهان است كه توسط شب‌زنده‌داران  سوگوار اجرا شد.

‌حجت‌الاسلام محمدزاده سخنران مراسم سومين شب قدر در دانشگاه صنعتي شريف، در سخناني درباره آداب دعا كردن و استجابت دعا،‌ اظهار كرد: خداوند بندگان را به استمرار حضور در درگاه خويش سفارش اكيد كرده است، چرا كه حضور در درگاه خداوند باعث رشد و كمال بنده مي‌شود.

وي با بيان اينكه رشد بنده، خواستن از خداست، اصرار، پافشاري و استمرار در خواستن از خدا، اقرار به گناهان و اشتباهات، خواستن همه چيز و عدم غفلت از داشتن خواسته‌هاي كلان و بزرگ،‌ رفع مشكل ديگران قبل از مشكل خود، خوب خواستن، تنها براي خود نخواستن را برخي از آداب دعا كردن براي استجابت عنوان كرد.

به گفته محمدزاده، خداوند براساس ظرفيت انسانها، از آنان انتظار دارد. به عبارت ديگر هر كس براساس شرايط و امكانات خود مي‌تواند به اوج و كمال برسد.

سخنران مراسم سومين شب قدر در دانشگاه صنعتي شريف در خاتمه تصريح كرد: ‌استجابت دعا سه حالت دارد، در حالت اول خواسته به نفع فرد بوده و به ضرر ديگران نيست كه همان زمان مورد استجابت خداوند قرار مي‌گيرد، در حالت دوم گاهي اين خواسته‌ها مشكلاتي به همراه دارد كه اگر چه خداوند آن را استجابت مي‌كند ولي ذخيره شده و در زمان مصلحت برآورده مي‌شود، در حالت سوم برآورده شدن دعا در دنيا به مصلحت فرد نيست كه ذخيره شده و در قيامت به فرد ارايه مي شود. به عبارت ديگر كليه دعاها و خواسته هاي افراد توسط خدا مورد استجابت قرار مي‌گيرد ولي اين به معناي برآورده شدن خواسته‌ها در همان زمان نيست.

گفتني است، در ادامه مراسم دانشجويان شب‌زنده‌دار با مداحي و مرثيه‌سرايي مداح اهل بيت (ع) به سوگواري براي مولاي‌ متقيان پرداختند.

دانشجويان دانشگاه صنعتي شريف در آخرين شب از ليالي قدر با قرائت جوشن‌كبير، صد بار «سبحانك يا لا اله الا انت الغوث الغوث خلصنا من النار يا رب» زمزمه كردند و با فرياد "العفو العفو" از خداي مهربان طلب استغفار و عافيت كردند.

انتهاي پيام

  • جمعه/ ۶ آبان ۱۳۸۴ / ۱۲:۱۶
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 8408-02130
  • خبرنگار :