• یکشنبه / ۱ آبان ۱۳۸۴ / ۱۱:۴۶
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 8408-00036

احياء در دانشگاه‌ها شبهاي قدر، شبهاي راز و نياز، شبهاي قنوتهاي نياز به درگاه بي نياز گزارشي از مراسم شب نوزدهم ماه مبارك رمضان در مسجد دانشگاه تهران

احياء در دانشگاه‌ها
شبهاي قدر، شبهاي راز و نياز، شبهاي قنوتهاي نياز به درگاه بي نياز
گزارشي از مراسم شب نوزدهم ماه مبارك رمضان در مسجد دانشگاه تهران

انا انزلناه فى ليلة القدر و ما ادريك ما ليلة القدر، ليلة القدر خير من الف شهر، تنزل الملائكه و الروح فيها باذن ربهم، من كل امر سلام هى حتى مطلع الفجر

ما اين قرآن عظيم الشان را (كه رحمت واسع و حكمت جامع است) در شب قدر نازل كرديم و چه تو را به عظمت اين شب قدر آگاه تواند كرد، شب قدر (به مقام و مرتبه) از هزار ماه بهتر و بالاتر است در اين شب فرشتگان و روح (جبرئيل) به اذن خدا (بر مقام ولايت نبى و امام عصر (عج) از هر فرمان (و دستور الهى و سرنوشت مقدرات خلق را) نازل مى گردانند، اين شب، رحمت و سلامت و تهنيت است تا صبحگاه.

از حضرت امام رضا (ع)، روايت شده است كه: اين شب را ليلة القدر ناميده اند، چون آنچه مربوط به سال است، از قبيل خوبى، بدى، زيان، سود، روزى (معيشت) و مرگ و ولادت در آن شب اندازه گيرى مى شود.

شبهاي قدر شبهاي راز و نياز، شبهاي قنوتهاي نياز به درگاه بي نياز، شبهاي آشتي با يار و شبهاي وصل و وصال با محبوب، شبهايي كه درهاي مغفرت بر انسان گنه‌كار باز است.

خواستنيها را در اين شبها بايد فرياد زد، چرا كه هيچ بنده‌اي حتي گناهكار در اين شبها با دست خالي از درگاه حق بازنمي‌گردد.

به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، آيين معنوي شب‌هاي قدر در شب نوزدهم‌ ماه مبارك رمضان و ضربت خوردن مولاي متقيان علي (ع)، با حضور دانشگاهيان در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد.

مراسم احيا در نخستين شب ليالي قدر در مسجد دانشگاه تهران از ساعت 23 با جزء خواني قرآن مجيد آغاز شد و با خواندن دعاي جوشن كبير تا ساعت 24 ادامه يافت.

حجت الاسلام جاويدان سخنران اين مراسم عرفاني در سخناني به بيان نسبت امام با خدا و امام با پيامبر پرداخت و گفت: نسبت امام با خدا ولي است يعني امام ولي خداست كه ولايت نام دارد.
وي ولي را مقرب ناميد و افزود: ولايت يك قرب است.
حجت الاسلام جاويدان با بيان اينكه چندين نفر هستند كه خدا به بركت آنها باران مي‌فرستد و استجابت دعاهاها به واسطه آنهاست ،علي را راس اين افراد معرفي كرد و گفت: امام بنده مقرب به درگاه الهي است.

وي درباره خليفه الله نيز اظهار كرد: خليفه كسي است كه مي‌داند من غايبم اما خدا در اينجا حاضر است و به عبارتي ما فرع هستيم و خدا اصل است و فرشتگان هم بروحدانيت او شهادت مي‌دهند.
وي درباره نسبت امام با پيامبر تصريح كرد: پيامبر تا سال 11 هجرت مسندي داشت كه آن را خالي كرد و كسي را به خلافت خود گذاشت.
وي وظيفه پيامبر را مبلغي عنوان كرد و ادامه داد: پيامبر كسي است كه پيامي را مي‌رساند بنابراين كار پيامبر شنيدن پيام خدا و رساندن آن به مردم است و امكان ندارد پيامبري پيام خدا را داشته باشد و در خانه‌اش را ببندد.

جاويدان با اشاره به اينكه خدا گناهان را مي‌بخشد، تصريح كرد: رساندن پيام خدا به مردم تعطيلي ندارد و خدا نمي‌بخشد.
سخنران شب گذشته مسجد دانشگاه تهران در پايان تاكيد كرد: امكان تعطيل كردن تبليغ براي پيامبران وجود ندارد و آنها بايد جامعه عادل بسازند كه شرط آن تربيت پذيري افراد و رسيدن تعداد آنها به حدي كه بتوان جامعه عادل ساخت باشد.

پس از سخنراني حجت الاسلام جاويدان مراسم عبادت و نيايش ادامه پيدا كرد و تا حدود ساعت 3 بامداد به طول انجاميد.

در نخستين شب قدر دانشجويان دانشگاه تهران همانند ساير دانشگاههاي ديگر به نيايش و عبادت پرداختند و آيين هاي مخصوص اين شبهاي از جمله برسرگرفتن قرآن كريم، خواندن زيارت امام حسين (ع ) و خواندن نماز دو ركعتي را به جاي آوردند.

دانشجويان در اين شب با احيا در سوگ مولايشان به خواندن دعاي شريف ابوحمزه ثمالي، روضه و مداحي، خواندن دعاي جوشن كبير و خواندن هزار ركعت نماز پرداختند و امن يجيب و خلنصنا من النار يا رب را فرياد زدند و طلب استغفار و عافيت كردند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha