• سه‌شنبه / ۳ آبان ۱۳۸۴ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 8408-00780

احيا در دانشگاهها شبي برتر از هزار ماه گزارشي از مراسم شب بيست و يكم ماه مبارك رمضان در دانشگاه صنعتي شريف

احيا در دانشگاهها 
شبي برتر از هزار ماه 
گزارشي از مراسم شب بيست و يكم ماه مبارك رمضان در دانشگاه صنعتي شريف

شب قدر، شبي برتر از هزار ماه، شب رحمت، مغفرت، نياز به درگاه بي نياز است.

شب طي طريق بندگاني است كه با خضوع روي به درگاه خداوندي آورده و با تضرع به معبود، مقدرات ويژه معنوي را از اله خود طلب مي‌كنند.

مسجد دانشگاه صنعتي شريف شب گذشته در فضايي آكنده از معنويت و نورانيت پذيراي خيل عظيم سوگواران امام علي (ع) بود.

مراسم احياي شب بيست و يكم ماه مبارك رمضان، شب شهادت امير مومنان امام علي (ع) در مسجد دانشگاه صنعتي شريف، از ساعت 23 با قرائت آياتي چند از قرآن مجيد آغاز شد و با خواندن دعاي جوشن كبير تا ساعات 30 دقيقه بامداد ادامه يافت.

همچنين، پس از پايان يافتن قرائت دعاي جوشن كبير، مشتاقان ظهور، براي تعجيل در فرج حضرت صاحب الزمان

(عج) دعا كردند و با نثار سلام و صلوات به پيشگاه مقدس ايشان، حال و هواي معنوي خاصي به مراسم بخشيدند.

به گزارش سرويس صنفي - آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران، حجت الاسلام عليزاده سخنران مراسم در سخناني با اشاره به آيه‌اي در سوره مباركه روم، مبني بر اهميت خضوع و خشوع در مقابل خداوند متعال، گفت: وجود انسان داراي سه لايه است.

وي افزود: بيروني‌ترين لايه وجودي انسان، لايه رفتار منش و كردار اوست، لايه مياني لايه قلب و روح اوست و لايه دروني نيز نشأت گرفته از انديشه و تفكرات انسان است.

وي در ادامه تاثير اوليه گناه و زشتي را در رفتار انسان خواند و اظهار داشت: بنده‌اي نجات يافته است كه پس از ارتكاب گناه، توفيق توبه از جانب خداوند به او داده شود.

وي افزود: در صورتي كه كنترل نفس اماره و وسوسه‌هاي شيطاني از دست آدمي خارج شود، جريان گناه و زشتي به مرز لايه دوم وجود انسان سرازير مي‌گردد.

حجت الاسلام عليزاده رسوخ گناه به اين لايه از وجود آدمي را عاملي محكم در لكه دار شدن لوح براق و نوراني قلب و روح وي خواند و اظهار داشت كه از اين گام به بعد ديگر صداي وجدان آدمي به گوش نمي رسد.

وي افزود: با تيره و تار شدن روح معنوي انسان و تقويت نفس اماره، پليدي به لايه دروني وجود آدمي يعني انديشه و افكار تجاوز مي‌كند.

عليزاده با بيان اينكه خداوند دو حجت را در اختيار بندگانش قرار داده است، ‌گفت: پروردگار متعال دو رسول، يكي رسول بيروني كه همان انبياء و اوليا هستند و همچنين رسول دروني كه همان عقل آدمي است را به وي عطا فرموده است.

وي يادآور شد: در اين مرحله است كه فرد به توجيه كردن و استدلال تراشي در مقابل نفس لوامه روي مي‌آورد.

عليزاده در ادامه همچنين با اشاره به حديث قدسي، اظهار داشت: در حديث آمده كه خداوند مي‌فرمايد اگر بندگان گنهكار من مي‌دانستند كه به چه ميزان مشتاق توبه و بازگشت آنان از گناه هستم ،از اشتياق عشق به معبود، جان مي‌باختند.

وي مقدرات عالم روحاني را بسيار پيچيده تر از عالم مادي خواند و آدمي را براي نجات از اين سرگرداني نيازمند برنامه‌اي كه سرلوحه كار خود قرار دهد دانست.

حجت الاسلام عليزاده در خاتمه گفت: اولين دستوري كه سالك الي الله بايستي در متن زندگي خود وارد نمايد، ميثاق و عهدي است كه شخص تواب با خداي خود مي‌بندد، دومين گام مراقبت نفس و جلوگيري از غفلت است، مرحله سوم محاسبه و حسابرسي امور خود قبل از اينكه ديگران به حساب وي رسند و مرحله چهارم نيز معاتبه كردن، سرزنش و كيفر نمودن خود مي‌باشد.

درادامه اين مراسم روحاني، مشتاقان قرب الهي به ويژه دانشگاهيان دانشگاه صنعتي شريف با برپايي مراسم سينه زني و نوحه‌خواني در سوگ مولاي خود گريستند.

در اين مراسم سوگواران با قرايت ادعيه جوش كبير و مجير، قرآن بر سر گذاشتند و با فرياد " الهي العفو" طلب استغفار كردند.

جمله «سبحانك يا لا اله الا انت الغوث الغوث خلصنا من النار يا رب» ديشب بارها بر لبان هزاران دانشجوي عاشق دانشگاه صنعتي شريف زمزمه شد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha