عضو انستيتو تغذيه و صنايع غذايي كشور: نخوردن صبحانه سبب افت شديد يادگيري در ساعات اوليه صبح مي‌شود ميوه و آجيل را در ميان‌وعده غذايي دانش‌آموزان قرار دهيد

عضو انستيتو تغذيه و صنايع غذايي كشور گفت: ‌نخوردن صبحانه سبب شيوع چاقي و افت شديد يادگيري در ساعات اوليه روز براي دانش‌آموزان مي‌شود.

پروين ميرميران در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، تاكيد كرد: ‌با توجه به اينكه كودك در دوران دبستان از لحاظ غذايي وابسته به خانواده است و قدرت انتخاب ندارد مادران نقش بسزايي در عادت غذايي درست و سالم دارند.

وي تغذيه سالم را مهمترين عنصر در سلامت جسم و مغز دانست و اظهار داشت:‌ اگر مادران بخواهند كه فرزندشان از لحاظ دريافت مطالب آموزشي و استحكام بدني رشد كنند بايد به تغذيه آنها توجه كافي شود.

ميرميران با بيان اين كه صبحانه دانش‌آموزان بايد بر اساس شرايط سني آنها تهيه شود، افزود: براي دانش‌آموزان پيش دبستاني و دبستاني، نان سنتي سبوس‌دار بدون جوش شيرين، پنير كم چرب، گردو، مربا و چاي بهترين ماده غذايي براي صبحانه است.

عضو انستيتو تغذيه و صنايع غذايي كشور، با تاكيد بر مصرف شير در تمامي گروه‌هاي سني گفت: با توجه به اين كه استخوان انسان تا سن 14 سالگي محكم مي‌شود تمامي افراد مخصوصا كودكان در حال رشد، بايد روزانه 4 ليوان ماست و شير بخورند و يا 3 ليوان و نيم شير و به اندازه يك قوطي كبريت پنير بخورند تا نياز كلسيم آنها تامين شود.

وي افزود: با توجه به اينكه بچه‌ها در اين سن رشد فيزيكي و سريع دارند و انرژي مي‌سوزانند براي كاهش قند خون و همچنين تمركز ذهن نياز به ميان وعده سالم دارند.

ميرميران توصيه كرد: در ميان وعده غذايي دانش‌آموزان از سيب، هويج، 50 تا 100 گرم آجيل استفاده شود زيرا قدرت سير كنندگي دارد و اسيدهاي چرب ضروري و فيبر لازم و املاح را به بدن مي‌رساند.

وي به مادران توصيه كرد: اگر دانش‌آموزان در مدرسه ناهار مي‌خورند حتما در ساندويچ آنها برگ‌هاي كاهو، گوجه فرنگي و هويج پخته قرار دهند.

عضو انستيتو تغذيه و صنايع غذايي با تاكيد بر عادت غذايي بچه‌ها بر مصرف‌ غذاهاي سالم اظهار داشت: مادران در دوران پيش‌دبستاني و دبستان مسؤوليت بزرگي در عادت غذايي آنها دارند و بايد در برابر خواسته‌هاي بچه‌ها مقاومت كنند.

وي ادامه داد: مادران در ميان وعده عصر بچه‌ها مي‌توانند از انواع غلات آماده خوردن، بيسكويت سبوس‌دار همراه با چاي كمرنگ، نان سنگك، خيار،‌ پنير، سبزي خوردن و يك عدد ميوه فصل استفاده كنند.

وي گفت: بهتر است مادران در هفته سه بار حبوبات پخته را در وعده‌هاي غذايي كودكان قرار دهند و گاهي اوقات آش‌هاي پرسبزي و حبوبات را در برنامه غذايي خانواده قرار دهند.

ميرميران با بيان اين كه كم خوني در دوران بلوغ دختران و پسران به يك ميزان ديده شده است، افزود: ولي با بالا رفتن سن، كم خوني در دختران بيشتر از پسران شيوع پيدا مي‌كند.

عضو انستيتو تغذيه و صنايع غذايي اظهار داشت: با توجه به اينكه 60 تا 70 درصد كودكان ايراني دچار كم خوني هستند بايد بچه‌ها از نظر غذايي كنترل شوند و در هر وعده غذايي آنها گوشت، حبوبات و در هفته 5 تا 6 عدد تخم‌مرغ وجود داشته باشد.

ميرميران ادامه داد: بچه‌ها براي جذب ويتامين D بايد هر روز 10 دقيقه در مقابل نور آفتاب باشند و در ضمن از اين طريق كلسيمي كه از طريق شير و ماست بدست آورده‌اند نيز جذب استخوان ‌شود.

وي با تاكيد بر مصرف شير و لبنيات گفت: با توجه به اين كه سن ابتلا به پوكي استخوان در دنيا پايين آمده است بايد از هر طريق ممكن اين كلسيم را به بدن بچه‌ها برسانيم.

وي به تمامي افراد توصيه كرد: در روز 8 ليوان آب بنوشند و به جاي نوشابه‌هاي گازدار، از دوغ يا آب معدني استفاده كنند.

ميرميران در پايان خاطرنشان كرد: اگر مادران علاقمند هستند كه كودكان و نوجوانان آنها در دوران سالمندي از زندگي خوب و با كيفيتي برخوردار باشند حتما به تغذيه دوران كودكي آنها توجه داشته باشند.

انتهاي پيام

  • سه‌شنبه/ ۳۱ شهریور ۱۳۸۳ / ۰۹:۴۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 8306-09450.26013
  • خبرنگار : 71031